breaking newsΕλλάδα

KATI ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ «ΤΡΕΧΕΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ …Οχετός Αλβανικών προκλήσεων: Εισβάλουν στην υφαλοκρηπίδα μας και ζητούν χερσαίο έδαφος

 

 

Απειλούν να πετάξουν τα οστά των Ελλήνων πεσόντων

Κάτι πολύ σοβαρό «τρέχει» με την Αλβανία η οποία δεν έχει απλά κλιμακώσει τις λεκτικές προκλήσεις της αλλά περνά και σε πράξεις.

Η πρόσφατη δήλωση του Αλβανού Υπουργού Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, για την επίλυση του μεθοριακού καθεστώτος με την Ελλάδα και την αναφορά στα χερσαία σύνορα με την επίκληση της ανάγκης «συντήρησης και προσδιορισμού κανόνων», τελικά αποδεικνύεται ότι κάθε άλλο παρά «αθώα» και «επιδερμική» ήταν, αλλά κρύβει έντονο πολιτικό παρασκήνιο και νέες αλβανικές διεκδικήσεις!

Οι διεκδικήσεις αυτές σχετίζονται άμεσα με τους υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο, τους οποίους οι Αλβανοί όχι μόνο έβαλαν στο «μάτι», αλλά προβάλλουν προσκόμματα ώστε να μη προχωρήσουν οι έρευνες και εντός της Ελληνικής Επικρατείας!

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έρχονται στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες, για τους Αλβανούς οι έρευνες για ανεύρεση υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα, είτε στη θάλασσα (Ιόνιο), είτε στη στεριά (Ιωάννινα κυρίως, Άρτα και Πρέβεζα), αποτελούν «κόκκινο πανί».

Σύμφωνα μάλιστα με Έλληνα διπλωμάτη, που μίλησε στην εξειδικευμένη σε ενεργειακά ζητήματα ιστοσελίδα «energypress.gr», οι Αλβανοί έχουν δώσει άδειες για έρευνες ακόμη και σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας!

Μετά δε την πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια στις διαδικασίες για την έναρξη των ερευνών στην Ήπειρο, οι Αλβανοί, προβάλλοντας διάφορα προσκόμματα ώθησαν την Ελληνική Εταιρία που είχε αποκτήσει δικαιώματα για υδρογονάνθρακες στην Αλβανία να τα πωλήσει.

Συστηματικά άρχισαν να προβάλλουν εμπόδια στις έρευνες που ξεκίνησαν στην Ελλάδα από το 2015, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν άδεια για να κάνει στροφή, εντός του Αλβανικού εναέριου χώρου, το αεροπλάνο της κοινοπραξίας που εκτελούσε πτήσεις χαρτογράφησης της Ηπείρου, με αποτέλεσμα να μην έχουν καλυφθεί επαρκώς περιοχές κοντά στα σύνορα.

«Παγωμένες» βρίσκονται οι έρευνες και στο Ιόνιο, καθώς η σοσιαλιστική Κυβέρνηση του Έντι Ράμα, ακύρωσε τη συμφωνία των κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή- Σ. Μπερίσα για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, την οποία τώρα υποκριτικά επαναφέρει στο προσκήνιο η Αλβανική Κυβέρνηση, που συστηματικά κωλυσιεργεί για να βρεθεί αποδεκτή λύση, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και αντίστοιχη με αυτή που έχει επιτευχθεί μεταξύ Αλβανίας και Ιταλίας.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση για τρία χρόνια δεν φαίνεται – τουλάχιστον από όσα έχουν δημοσιοποιηθεί- να έχει θέσει στην ατζέντα των θεμάτων που συζητά με την Αλβανική πλευρά, τη διευκόλυνση των ερευνών για υδρογονάνθρακες.

Και νέα χοντρή αλβανική πρόκληση

Ο γνωστός Αλβανός ανθέλληνας Ταχίρ Βελίου του γνωστού κινήματος της «Ενωμένης Αλβανίας» ή «Μεγάλης Αλβανίας», κήρυξε παράνομη την απόφαση του Ε.Ράμα για την δημιουργία κοιμητηρίων για του Έλληνες πεσόντες στρατιώτες της περιόδου 1940-41 που τα οστά τους είναι διασκορπισμένα στην γη της Β.Ηπείρου.

Το πιο αισχρό είναι ότι απείλησε ότι θα απομακρύνει τους τάφους των Ελλήνων τους οποίους εκ των προτέρων θεωρεί ότι θα είναι άδειοι εφόσον κατά τον ίδιο δεν υπάρχουν πλέον οστά Ελλήνων στρατιωτών της περιόδου 1940-41 στην φιλόξενη γη της Βόρειας Ηπείρου.

Ο Τ.Βελίου με την γνωστή ανθελληνική στάση του προσπαθεί να ενεργοποιήσει ακραίους κύκλους στην Αλβανία και το Κόσσοβο και να τρομοκρατήσει κυρίως την ελληνική  μειονότητα

Το γνωστό Κίνημα της Ηνωμένης Αλβανία αντέδρασε απότομα και ακραία κηρύσσοντας παράνομες τις αποφάσεις της συμφωνίας του ελληνικού κράτους και της Δημοκρατίας της Αλβανίας, για την δημιουργία «νεκροταφείου Ελλήνων πεσόντων στον πόλεμο 1940-1941 .

Οχετός Αλβανικών προκλήσεων: Εισβάλουν στην υφαλοκρηπίδα μας και ζητούν χερσαίο έδαφος – Απειλούν να πετάξουν τα οστά των Ελλήνων πεσόντων - Εικόνα0

Το ίδιο κίνημα  αντέδρασε έντονα μιλώντας για ανύπαρκτους τάφους που τοποθετήσει  το ελληνικό κράτος στο κοιμητήριο , ενώ κατηγορείται η Ελλάδα η οποία φέρεται ( κατά το αλβανικό κίνημα) να έχει εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Δημοκρατίας της Αλβανίας, μετά  την  πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, η οποία θα παρέχει σε Έλληνες ειδικούς την δυνατότητα να εντοπίσουν τους τάφους των Ελλήνων στρατιωτών στην περιοχή Këlcyrë Hall στην επαρχία της Πρεμετής  και στην άνω Δρόπολι  της περιφέρειας του Αργυροκάτσρου.

Το  LSHB αντέδρασε επίσης έντονα στην απονομή  ειδικού καθεστώτος στο  ελληνικό νεκροταφείο στους Βουλιαράτες , το οποίο θα αποτελεί πλέον «ιστορικό νεκροταφείο», έχοντας καθεστώς τιμητικό για τους τάφους που φιλοξενεί».

Το  Κίνημα για την  Ηνωμένη Αλβανία αντιδρά σφόδρα σε αυτή η συμφωνία την  οποία θεωρεί ότι υπονομεύει το εθνικό αλβανικό συμφέρον,  κηρύττει εκτός νόμου  την κυβέρνηση στα Τίρανα, για να αποτρέψει την εφαρμογή της παρούσας συμφωνίας, κατά την οποία η Ελλάδα έχοντας εδαφικές αξιώσεις  προβαίνει στην  απόκτηση ορισμένων περιοχών στην Αλβανία.

Το LSHB αντιτίθεται στις απαλλοτριώσεις σε αυτές τις περιοχές και είναι κατά των οικονομικών πιστώσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας από το ελληνικό κράτος.

Το  LSHB εκτιμά ότι: «Ακόμη και αν πρόκειται να υλοποιηθούν αυτά τα έργα με βίαιο  τρόπο  από την αλβανική κυβέρνηση χρησιμοποιώντας την αστυνομική δύναμη, για το «ειρηνικό νεκροταφείο των Ελλήνων στρατιωτών»… το  LSHB θα έρθει μια μέρα και θα  απομακρύνει  τους «τάφους», οι οποίοι θα είναι άδειοι με βότσαλα αντί  οστά των στρατιωτών.  Η αλβανική κυβέρνηση  πρέπει να προστατεύσει το εθνικό συμφέρον και όχι να ξεκινήσει νέα εξαπάτηση, όπως έγινε με την άρση των συνόρων στο τελωνείο  της Morinë στη Βόρεια Αλβανία με το Κοσσυφοπέδιο.

Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία Τίρανα 07-01-2017 Ομιλητής: Tahir Veliu.

Kαι Αλβανός στρατηγός αρνείται νέα νεκροταφεία για τους νεκρούς μας του πολέμου του 1940

Ο Αλβανός στρατηγός του ανύπαρκτου αλβανικού στρατού (συνολικής δύναμης 8.500 ανδρών και γυναικών) Ντέντε Πρένγκα, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Tema Tv απέρριψε τις εικασίες για την ανέγερση νέων κοιμητηριών για τους Έλληνες πεσόντες στρατιώτες του έπους 1940.

Όπως διαβάζουμε στο Himara.gr, ο Αλβανός στρατηγός του ανύπαρκτου αλβανικού στρατού τόνισε πως δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας και ότι παραμένουν σε ισχύ οι δύο τοποθεσίες «αναπαύσεως» (Βουλιαράτες και Κλεισούρα) που έχουν καθορισθεί.

Η διαδικασία για την ταυτοποίηση των στρατιωτών που έπεσαν κατά τη διάρκεια του Ιταλο-Ελληνικού πολέμου, θα ξεκινήσουν με επιτόπιες εργασίες και σύμφωνα με τον εγκεκριμένο χάρτη που έχει καθοριστεί από την κοινή επιτροπή.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει αναλάβει όλες τις δαπάνες που θα γίνουν κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας», είπε ο στρατηγός Πρένγκα.

ΟΙ Αλβανοί εθνικιστές είναι αποφασισμένοι να φέρουν σοβαρά προσκόμματα στην κυβέρνηση των Τιράνων , ενώ οι απειλές τους για « διαπόμπευση νεκρού», έστω και αν μείνει στα λόγια αποτελεί σοβαρότατο αδίκημα στο διεθνές ποινικό δικαστήριο εγκλημάτων .

Αν θέλουν οι Αλβανοί να έχουμε την στοιχειώδη «συνεννόηση»  οφείλουν τύπους σαν τον Τ. Βελίου να τον περιορίσουν δραστικά  πριν προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα  στους ίδιους .

ΠΗΓΗ

Back to top button