breaking newsΚύπρος

Σενάρια της MIT για προβοκάτσια και εργαλειοποίηση των επεισοδίων

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι τουρκικές υπηρεσίες, με δράση και στις ελεύθερες περιοχές, έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στα όσα συνέβησαν σε Χλώρακα και Λεμεσό και έχουν ενώπιον τους διάφορα σενάρια προς εφαρμογή. Τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο, μη αποκλειομένου και του ενδεχόμενου προβοκάτσιας, όσο και στο πεδίο της προπαγάνδας και της προώθησης πολιτικής.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο προβοκάτσιας, η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται στην πρίζα, παρακολουθώντας τις όποιες πιθανές κινήσεις και ενέργειες της ΜΙΤ, η οποία έδειξε πολλά δείγματα γραφής στο παρελθόν.

Άλλωστε δεν θα ήταν δύσκολο σε μια εκδήλωση, για παράδειγμα, με κουκουλοφόρους να παρεισφρήσουν και εντεταλμένοι άνθρωποι των τουρκικών υπηρεσιών, ειδικά εκπαιδευμένοι και προκαλέσουν τα χειρότερα. Αυτό έγινε και στο παρελθόν, κυρίως για σκοπούς παρακολούθησης και όχι μόνο. Η Κυπριακή Δημοκρατία, παρακολουθώντας τις τουρκικές κινήσεις, λειτουργεί και αποτρεπτικά, κυρίως σε μια περίοδο εντάσεων.

Η ΜΙΤ, η οποία εδρεύει στην λεγόμενη τουρκική πρεσβεία στα κατεχόμενα, διαθέτει μηχανισμούς αξιοποίησης των εξελίξεων αλλά και εργαλειοποίησης των γεγονότων, μέσα από την «παραγωγή» προπαγάνδας ενώ στην μεγάλη εικόνα βρίσκεται, όπως έχει αναφερθεί και το σενάριο προβοκάτσιας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε πεδίο της εργαλειοποίησης και της προπαγάνδας αναδεικνύεται το διαχρονικό αφήγημα της τουρκικής πλευράς, αλλά με έντονο και επικαιροποιημένο τρόπο,  ότι δήθεν η κυπριακή κοινωνία χαρακτηρίζεται από ισλαμοφοβία και ρατσισμό.

Και τούτο ξεκίνησε ήδη να χρησιμοποιείται ως «επιχείρημα» για να αναδειχθεί η «αναγκαιότητα» διατήρησης των εγγυήσεων και της παρουσίας τουρκικών στρατευμάτων στο νησί.

Ήδη αυτή η προσέγγιση, με αφορμή τα επεισόδια σε Χλώρακα και Λεμεσό, παρουσιάσθηκε από τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, σε μια δήλωση, η οποία φαίνεται, όπως όλα δείχνουν, να ετοιμάσθηκε από την τουρκική «πρεσβεία» και την ΜΙΤ.

philenews.

Back to top button