Διεθνή

Η κυβέρνηση της Τρίπολης απέλυσε την ΥΠΕΞ της μετά τη μυστική συνάντηση που είχε στη Ρώμη με Ισραηλινό ομόλογό της και το κύμα ταραχών που ξέσπασε στη Λιβύη. Η τ. ΥΠΕΞ της Λιβύης φυγαδεύθηκε στην Τουρκία!

Η κυβέρνηση της Τρίπολης απέλυσε την ΥΠΕΞ της μετά τη μυστική συνάντηση που είχε στη Ρώμη με Ισραηλινό ομόλογό της και το κύμα ταραχών που ξέσπασε στη Λιβύη. Η τ. ΥΠΕΞ της Λιβύης φυγαδεύθηκε στην Τουρκία!

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Abdel Hamid Dbeiba απέλυσε την υπουργό Εξωτερικών Najla Al-Mangoush μετά τη μυστική συνάντησή της στη Ρώμη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν και την παραπέμπει σε μια επιτροπή έρευνας. Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Abdel Hamid Dbeiba διορίζει τον Fathallah Zanni, τον σημερινό Υπουργό Νεολαίας, ως προσωρινό Υπουργό Εξωτερικών.

Η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Najla Al-Mangoush έφυγε από τη χώρα με ιδιωτικό τζετ για την Τουρκία μετά από μαζικές διαδηλώσεις που σάρωσαν τη χώρα για τη συνάντησή της με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Έλι Κοέν.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης καλεί τους βουλευτές σε επείγουσα συνεδρίαση αύριο για να συζητήσουν τη συνάντηση της Υπουργού Εξωτερικών Najla Al-Mangoush με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν, περιγράφοντας τη συνάντηση ως έγκλημα κατά του λιβυκού λαού.

Το Προεδρικό Συμβούλιο απαιτεί από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών Najla Al-Mangoush με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν, λέγοντας ότι η συνάντηση δεν εκφράζει την εξωτερική πολιτική της Λιβύης και τους νόμους της που ποινικοποιούν την ομαλοποίηση με τη Σιωνιστική οντότητα . Το Προεδρικό Συμβούλιο ζήτησε επίσης αποτρεπτικά μέτρα σύμφωνα με τους νόμους και τους κανονισμούς που ισχύουν κατά της Al-Mangoush.

Οργισμένοι διαδηλωτές εισβάλλουν στο υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης και μέσα ακούγονται ήχοι από σφαίρες

Οργισμένοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης το βράδυ της Κυριακής και έγραψαν στους τοίχους του «Κάτω η κυβέρνηση των προδοτών».

Ένα κύμα οργισμένων διαδηλώσεων σάρωσε τη Λιβύη κατά τη διάρκεια της νύχτας απαιτώντας αποτρεπτικά μέτρα κατά της υπουργού Εξωτερικών Najla Al-Mangoush μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης αναφέρει ότι η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Najla Al-Mangoush και του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Eli Cohen ήταν άτυπη και απροετοίμαστη, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ιταλό Υπουργό Εξωτερικών στη Ρώμη, και δεν περιελάμβανε συζητήσεις ή διαβουλεύσεις, προσθέτοντας ότι ο Αλ -Ο Mangoush επιβεβαίωσε τις σταθερές της #Λιβύης απέναντι στην παλαιστινιακή υπόθεση με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο.i24 News: Άλλη εικόνα έδωσε το ισραηλινό i24 News:Η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Najla Al-Mangoush συζήτησε με τον Ισραηλινό ομόλογό της Eli Cohen τις πιθανές συνεργασίες μεταξύ των 2 χωρών.

dimpenews.com

Back to top button