Διεθνή

10 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από επίθεση τρομοκρατών σε μίνι λεωφορείο στη Συρία!

Δέκα Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα επίθεσης τρομοκρατών κατά μίνι λεωφορείου στην επαρχία του Χαλεπίου, δήλωσε σε ενημέρωση το Σάββατο ο υποναύαρχος Oleg Zhuravlev, αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση των Αντιμαχόμενων Μερών (CPVS) στη Συρία Αραβική Δημοκρατία.

«Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού με αντιαρματικό πύραυλο TOW ATGM που πραγματοποίησαν τρομοκράτες από την περιοχή του οικισμού Blinta σε ένα μίνι λεωφορείο με Σύρους στρατιώτες στην περιοχή του οικισμού Anjara, δέκα στρατιώτες σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν,” αυτός είπε.

Επιπλέον, ο Zhuravlev πρόσθεσε ότι ως αποτέλεσμα επιθέσεων με όλμους που πραγματοποιήθηκαν από τρομοκράτες από την περιοχή Tamura στις θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή του οικισμού Bakdina, ένας Σύρος στρατιώτης τραυματίστηκε.

Είπε επίσης ότι τρεις Σύροι στρατιωτικοί και δύο άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ σε λιμάνι και εγκαταστάσεις στη Συρία την Παρασκευή.

«Στις 13 Μαΐου, από τις 20:25 έως τις 20:32, έξι τακτικά μαχητικά F-16 της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, χωρίς να εισέλθουν στον εναέριο χώρο της Συρίας, επιτέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Συριακού Ερευνητικού Κέντρου στην περιοχή του οικισμού Masyaf και στο λιμάνι του Banias», είπε ο Zhuravlev.

Οι δυνάμεις αεράμυνας της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας κατέστρεψαν 16 πυραύλους και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, πρόσθεσε.

“Ως αποτέλεσμα των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, τρεις Σύροι στρατιωτικοί και δύο πολίτες σκοτώθηκαν, δύο Σύροι στρατιωτικοί τραυματίστηκαν. Οι αποθήκες ειδικού εξοπλισμού του Συριακού Ερευνητικού Κέντρου υπέστησαν ζημιές”, δήλωσε ο Ζουράβλεφ.

H επίθεση στο μίνι στρατιωτικό λεωφορείο στη δυτική επαρχία Χαλεπίου έγινε χθες το πρωί ακολούθως προς το βράδυ έγινε η ισραηλινή επίθεση με αεροπορία. Συντονισμένη επίθεση.

Το Ισραήλ είναι η αεροπορία των ισλαμιστών τρομοκρατών όπως είχε πει ο Άσαντ.

dimpenews.com

Back to top button