breaking newsΔιεθνή

Η Ούρσουλα απειλεί τον Πούτιν, ξεβρακωτη στον αγγουροκηπο….

Η Ρωσία κλείνει την ενεργειακή στρόφιγγα και η Ευρώπη πετάει χαρτοπόλεμο για την τρομάξει…

Μπορεί η Ευρώπη να έχει γίνει μπάχαλο εξαιτίας των αποτυχημένων πολιτικών της ηγεσίας της, αλλά αυτό δεν πτοεί την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία αντί ως Πρόεδρος της Κομισιόν να δίνει λύσεις στα προβλήματα, δημιουργεί περισσότερα.

Οι ανούσιες δηλώσεις κατά της Ρωσίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν μόνο αυτό κάνουν. Όπως και οι περιβόητες δυτικές κυρώσεις, οι οποίες υποτίθεται θα τσάκιζαν τη Μόσχα, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να γονατίζουν την ευρωπαϊκή οικονομία.

Αλλά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν το χαβά της. Μπλα μπλα πολύ και από ουσία τίποτα, την ώρα που η ΕΕ βλέπει πανικόβλητη την ενεργειακή στρόφιγγα να κλείνει.

Έγραψε στο Twitter η Πρόεδρος της Κομισιόν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο «μειώνοντας την προσφορά και χειραγωγώντας τις ενεργειακές μας αγορές», προσθέτοντας ότι η Eυρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει προτάσεις για να βοηθήσει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές της ενέργειας.

Έγραψε συγκεκριμένα: «Ο Πούτιν χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο μειώνοντας την προσφορά και χειραγωγώντας τις ενεργειακές μας αγορές. Θα αποτύχει. Η Ευρώπη θα επικρατήσει. H Eυρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει προτάσεις για να βοηθήσει ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές της ενέργειας.

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έχει ως στόχο:

• Μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας

Δημοφιλείς ειδήσεις  Παταγώδης αποτυχία οι κυρώσεις στη Ρωσία

• Ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό φυσικό αέριο

• Βοήθεια τους ευάλωτους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις με έσοδα από τον ενεργειακό τομέα

• Ενεργοποίηση υποστήριξης σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ρευστότητας που συνδέονται με την αστάθεια».

 

πηγη

Back to top button