breaking newsΆποψηΕλλάδα

Η μάσκα τουλάχιστον να μην καλύπτει τα μάτια μας

 

 

cocoparisienne / pixabay

Το νέο βολικό επικοινωνιακό πεδίο αντιπαράθεσης είναι οι μάσκες, στο οποίο σιγοντάρουν τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα όσα με το αζημίωτο συμβούλευαν τον κόσμο. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον να ακουστούν οι απόψεις, τα επιχειρήματα και τα αντεπιχειρήματα, αλλά να καλλιεργηθεί ένα κλίμα φοβίας το οποίο θα κυριαρχήσει και θα εξοστρακίσει όλα τα άλλα θέματα.

 

Του Στρατή Μαζίδη

Έτσι οι μάσκες και ο κορωνοϊός επανέρχονται στην επικαιρότητα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Ασχέτως όμως της άποψης του καθενός για τη χρήση της μάσκας, αυτή δεν πρέπει να καλύπτει τα μάτια του ώστε να μη βλέπει κάποια πράγματα.

Πχ η χώρα φαίνεται ότι βρίσκεται σε μυστικές συνομιλίες με την Τουρκία. Τι συζητιέται σε αυτές; Γνωρίζει κανείς; Τι παζαρεύεται; Τα δικά μας; Ήδη η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη, τάχα για να ακυρώσει το τουρκολιβυκό μνημόνιο να πάει στην εγκληματική τμηματική οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο αφήνοντας έξω το Καστελλόριζο. Ακρωτηριάζοντας την Ελλάδα ενώ θα μπορούσε να οριοθετήσει με την Κυπριακή Δημοκρατία και το Λιβυκό Κοινοβούλιο [σε δεύτερο χρόνο].

Ένας δημοσιογράφος, ασχέτως του τι είναι, πως εκφράζεται ή αν μας αρέσει, δέχεται δολοφονική επίθεση. Το θέμα εξαφανίζεται από τα ΜΜΕ. Πού είμαστε άραγε; Στην Μπογκοτά; 

Ένας πρωθυπουργός αιτιολογεί ένα οικοδομικό τουριστικό έργο σε ένα φυσικό παράδεισο με το…ακλόνητο επιχείρημα “κάποια στιγμή θα καιγόταν”.

Μια πρωτεύουσα που αρχίζει να στενάζει από τη μεταφορά των παρανόμως εισελθόντων μεταναστών αλλά και μια νησιωτική περιφέρεια που δεν αντέχει άλλο, αφού ο αρμόδιος υπουργός δε φροντίζει για τον ασφαλή επαναπατρισμό τους ή να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν.

Μια ελληνική οικονομία που είχε εισέλθει σε προβληματική τροχιά ήδη από τα τέλη του 2019.

Μια Κύπρος παρατημένη στην τύχη της, διότι τάχα είναι…ανεξάρτητη και…κυρίαρχη!

Ομάδες εργαζομένων που εδώ και μήνες ζουν με το 500ρικο [πχ στα ξενοδοχεία] μη γνωρίζοντας αν και πότε θα επιστρέψουν στην εργασία τους.

Πιθανώς είναι και άλλα πολλά. Ο καθένας μπορεί να τα εντοπίσει, αρκεί η μάσκα να μην περιορίζει το οπτικό του πεδίο.

 

freepen

Back to top button