breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ντουμπάι: Αμμώδης έκταση πωλήθηκε έναντι 34 εκατ. δολαρίων

 

Αμμώδες οικόπεδο στο τεχνητό πολυτελές νησί Jumeirah Bay του Ντουμπάι πωλήθηκε έναντι 34 εκατομμυρίων δολαρίων. Η έκταση του χώρου είναι 24.500 τετραγωνικά μέτρα και πωλήθηκε από τον Ουμάρ Καμάνι, έναν Βρετανό επιχειρηματία και συνιδρυτή της εταιρείας μόδας, PrettyLittleThing.

Το οικόπεδο πωλήθηκε με κέρδος 242% σε σύγκριση με την αρχική τιμή αγοράς του, που κυμαινόταν λίγο κάτω από τα 10 εκατομμύρια δολάρια, το 2021. Η ταυτότητα του αγοραστή δεν έγινε γνωστή. Ο νέος ιδιοκτήτης δε ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σχεδιάζει να κατασκευάσει εκεί, ένα εξοχικό.

«Η γη έχει ανατιμηθεί πάρα πολύ, λόγω της ιδιωτικότητας και της αποκλειστικότητας που προσφέρει ένα νησί με μονάχα 100 περίπου οικόπεδα, σε αντίθεση με κάποιο μέρος όπως το Palm Jumeirah, που έχει χιλιάδες ακίνητα», ανέφερε επαγγελματίας του μεσιτικού κλάδου.

Η αγορά ακινήτων έχει «εκτιναχθεί» στο Ντουμπάι λόγω των υψηλών τιμών πετρελαίου, αλλά και της επιθυμίας των πλουσίων του πλανήτη να αποκτήσουν περιουσία σε ένα μέρος με χαμηλή φορολογία και χαμηλή εγκληματικότητα.

Ρώσοι αγοράζουν ακίνητα στην πόλη, που ακόμη τούς υποδέχεται με «ανοιχτές αγκάλες», ενώ, η παροχή μακροχρόνιας άδειας διαμονής για όσους αγοράζουν ακίνητα λειτουργεί ως επιπλέον κίνητρο. Ως αποτέλεσμα, πάρα την κατασκευαστική έκρηξη των τελευταίων ετών, στο Εμιράτο καταγράφεται έλλειψη διαθέσιμων ακινήτων, ειδικά πολυτελών.

Prime News.

Back to top button