breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φέρνουν ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ μαζικά και παντού σαν τα βόλια m#RNA

 

Μια νέα μελέτη με επικεφαλής την BELIEVER Meats , όπως δημοσιεύτηκε στο Nature Foods  , αποκαλύπτει μια ολοκληρωμένη, οικονομικά αποδοτική μέθοδο παραγωγής δήθεν χωρίς GMO (Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα) για καλλιεργημένο κοτόπουλο εργαστηρίου.

Σύμφωνα με την BELIEVER Meats, στην μελέτη που διεξήχθη από τον ιδρυτή της και καθηγητή CTO Yaakov Nahmias, οι ερευνητές βρήκαν απαντήσεις σε ορισμένες από τις προκλήσεις του κλάδου σχετικά με την σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας και την διαφάνεια στην παραγωγή καλλιεργούμενων κοτόπουλου (σ.σ. θε λένε πως είναι ΑΣΦΑΛΗ ΤΡΟΦΙΜΑ, όπως και τα εμβόλια COVID).

«Αυτά τα ευρήματα σπάνε αυτόν τον «μεγάλο τοίχο του όχι» που περιγράφεται από τους Paul Wood και David Humbrid στο περσινό άρθρο  The Counter που αμφισβήτησε τη σκοπιμότητα του κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο», αναφέρει η BELIEVER Meats.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΡΕΑΣ ΑΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΒΡΩΣΙΝ!!!

Η παραγωγή αθάνατων κυτταρικών σειρών χωρίς GMO, νέα πρότυπα δήθεν διαφάνειας στον τομέα

Σύμφωνα με την εταιρεία καλλιέργειας κρέατος, η μελέτη δείχνει ότι είναι δυνατή η παραγωγή μη ογκογενών κυτταρικών σειρών χωρίς γενετική μηχανική και μακροπρόθεσμη σταθερότητα.

Η BELIEVER Meats λέει ότι οι ερευνητές παρήγαγαν με επιτυχία αθάνατες κυτταρικές σειρές ινοβλαστών κοτόπουλου χρησιμοποιώντας την πατενταρισμένη διαδικασία αυθόρμητης αθανατοποίησής της. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η διαδικασία απαθανατοποίησής της δεν είναι δληθεν GMO, σε αντίθεση με άλλες εταιρείες στον τομέα.

Ο καθηγητής Nahmias λέει: «Ένα θέμα που προκαλεί ανησυχία στο πεδίο είναι αν η διαδικασία της αθανασίας οδηγεί στην παραγωγή κυτταρικών σειρών που σχηματίζουν καρκίνο. Ωστόσο, η εργασία έδειξε ότι η διαδικασία που αναπτύχθηκε από την ομάδα μας είχε ως αποτέλεσμα κύτταρα με φυσιολογικούς μηχανισμούς επιδιόρθωσης του DNA και χωρίς την ικανότητα να σχηματίζουν όγκους.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΛΕΝΕ «ΦΑΤΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΑΜΕ»

Μια πιο αποτελεσματική διαδικασία παραγωγής

Η BELIEVER Meats λέει ότι η μελέτη έδειξε ότι αυθόρμητα κύτταρα που αναπτύσσονται σε εναιώρημα θα μπορούσαν να παραχθούν σε πυκνότητες άνω των 100 δισεκατομμυρίων κυττάρων ανά λίτρο – 17 φορές πιο αποτελεσματική διαδικασία παραγωγής από τα βιομηχανικά πρότυπα. Σύμφωνα με… ανεξάρτητους (σ.σ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ, ΗΤΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ) υπολογισμούς, το προβλεπόμενο κόστος παραγωγής θα είναι περίπου 1,8 έως 4,5 δολάρια ανά λίβρα, πρόσθεσε η εταιρεία.

«Κατά αναλογία, αυτό θα επέτρεπε σε κάποιον να παράγει περίπου 880 λίβρες κρέατος, ή περίπου μια αγελάδα το μήνα, από ένα δοχείο στο μέγεθος ενός τυπικού ψυγείου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!», εξήγησε ο καθηγητής.

Λιποκύτταρα για υβριδικά προϊόντα

Επιπλέον, η ομάδα έδειξε την αποτελεσματική, όπως την χαρακτηρίζει, διαφοροποίηση των λιποκυττάρων που παράγουν «το ξεχωριστό άρωμα και την γεύση του κρέατος κοτόπουλου και ανέπτυξε μια εξαιρετικά αποτελεσματική διαδικασία διαφοροποίησης που χρησιμοποιεί φυσική λεκιθίνη σόγιας για να μετατρέψει τους ινοβλάστες σε λιποκύτταρα σε λιγότερο από μία εβδομάδα», εξηγεί ο Nahmias.

«Ο συνδυασμός των καλλιεργημένων κυττάρων με φυτικές πρωτεΐνες παρήγαγε υβριδικά προϊόντα στα οποία το άρωμα και η γεύση προέρχονταν από κύτταρα που καλλιεργήθηκαν στο εργαστήριο και οι πρωτεΐνες ήταν ένα μείγμα κυττάρων και φυτικών πρωτεϊνών», πρόσθεσε.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική. Θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι γνώριζαν από πού προέρχονται οι κυτταρικές σειρές μας και πόσο σταθερές και ασφαλείς είναι. Η αποτελεσματικότητά μας είναι θέμα ενημέρωσης του κοινού, που οδηγεί στην στιβαρή και βιώσιμη παραγωγή κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο, το οποίο όλοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά», κατέληξε ο Ναχμίας, ισχυριζόμενος πως όλα είναι ασφαλή και προσβάσιμα για όλους!!!

Να λοιπόν, που τα πράγματα προχωρούν και τα τρόφιαμ εργαστηρίου σε λίγο, δεν αποκλείεται, να ανακοινωθούν ως μία από τις βασικές πηγές παραγωγής τροφίμων, αν όχι η υπ’ αριθμόν ένα βασική.

 

el.gr

photo intime

Back to top button