breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αυστραλία: 48χρονη πέθανε από θρόμβωση 4 μέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca…

H γυναίκα από την New South Wales Central Coast στην Αυστραλία που πέθανε λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca κατά COVID-19 στην Αυστραλία αναγνωρίστηκε ως η Genene Norris

Μια 48χρονη γυναίκα από την Κεντρική Ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας που πέθανε κάποιες μέρες μετά τη λήψη του εμβολιασμού COVID-19 έχει αναγνωρίστηκε ως η Genene Norris.

Μια ομάδα ασφάλειας εμβολίων της Θεραπευτικής Διαχείρισης Εμπορευμάτων συναντήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η περίπτωση θρόμβων αίματος με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων πιθανότατα συνδέθηκε με τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca.

Αυτή η νόσος είναι γνωστή ως θρόμβωση με θρομβοπενία.

Η Ομάδα Ερευνών για την Ασφάλεια των Εμβολίων της TGA (VSIG) δήλωσε ότι η Norris, που είχε αρκετές χρόνιες παθήσεις υγείας, εμβολιάστηκε στις 8 Απριλίου, την ίδια μέρα οι συμβουλές σχετικά με τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca άλλαξαν.

Η γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο τέσσερις ημέρες αργότερα και πέθανε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.
Ο επικεφαλής ιατρικός διευθυντής Paul Kelly, μίλησε στα μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή,και είπε ότι η γυναίκα είχε «αρκετά προβλήματα χρόνιας νόσου» και αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί εμβολιάστηκε, σε αντίθεση με το επάγγελμά της.

Εργάστηκε στην εταιρεία παραγωγής τροφίμων Sanitarium, η οποία ίσως είναι πιο γνωστή για την παραγωγή Weetbix.

Ένας εκπρόσωπος επιβεβαίωσε σε δήλωση ότι εργάστηκε και τοποθετήθηκε στην Κεντρική Ακτή. Η έδρα της εταιρείας παρασκευής τροφίμων βρίσκεται στο Berkeley Vale.

«Η εταιρεία λυπάται για την απώλεια μιας πολύ αγαπημένου υπαλλήλου και προσφέρουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες της», δήλωσε εκπρόσωπος στο 7NEWS.com.au.

«Κατανοούμε ότι η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από το ιατροδικαστή και το τμήμα υγείας».

«Περίπλοκη» κριτική
Η Norris είναι η τρίτη περίπτωση θρόμβων αίματος με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων μετά τον εμβολιασμό, με τις δύο πρώτες περιπτώσεις να παραμένουν στο νοσοκομείο.

Έχουν χορηγηθεί περίπου 885.000 δόσεις AstraZeneca στην Αυστραλία μέχρι στιγμής.

«Η αναθεώρηση αυτής της περίπτωσης περιπλέχθηκε από τις υποκείμενες ιατρικές παθήσεις του ασθενούς, όπως ο διαβήτης, ορισμένες άλλες ιατρικές παθήσεις καθώς και ορισμένα άτυπα χαρακτηριστικά», δήλωσε ο VSIG σε δήλωση.
Ωστόσο, το VSIG είπε ότι ένας συγκεκριμένος τύπος αντισώματος που είναι κοινός σε άλλες περιπτώσεις θρόμβων αίματος μετά τον εμβολιασμό μετά το AstraZeneca δεν υπήρχε σε αυτήν την περίπτωση.

Εκκρεμούν επίσης ορισμένα αποτελέσματα εργαστηριακών δοκιμών.

«Παρά τα άτυπα κλινικά χαρακτηριστικά και το αρνητικό τεστ αντισωμάτων, ελλείψει εναλλακτικής αιτίας για το κλινικό σύνδρομο, ο VSIG πιστεύει ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη μια αιτιώδης σχέση με τον εμβολιασμό», ανέφερε.7news.com.au 17/4/21

dimpenews.com

Back to top button