breaking newsΔιεθνή

Η.Π.Α:” Ο Biden γεμίζει τη χώρα με με ξένους εργάτες, ενώ εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να παραμείνουν άνεργοι λόγω κορωνοϊού για τα επόμενα χρόνια…”

 

 

Έφυγε ο Τράμπ και το σχέδιο παγκοσμιοποίησης επανήλθε για τα καλά στις Η.Π.Α με πρώτο μέλημα όπως φαίνεται την αύξηση των μεταναστευτικών ροών και φυσικά τη διάλυση συμφωνιών που είχε εξασφαλίσει ο Τράμπ προς όφελος των Η.Π.Α, όπως ο αγωγός μεταφοράς ενέργειας από τον Καναδά, κάτι που σημαίνει εκτόξευση της ανεργίας των Αμερικανών.

Το ερώτημα είναι…γιατί;

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να παραμείνουν άνεργοι για τα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO), αν και ο Πρόεδρος Joe Biden προσπαθεί να γεμίσει αμερικανικές θέσεις εργασίας με ξένους εργάτες.

Πηγή: Breitbart

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Σε μια έκθεση που κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα, οι αναλυτές της CBO ανέφεραν ότι ο αριθμός των Αμερικανών άνεργων – που όλοι θέλουν θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης – δεν θα επιστρέψει στα επίπεδα προ-κορωνοϊού έως το 2024.

«Καθώς η οικονομία επεκτείνεται, πολλοί άνθρωποι επανέρχονται στο μη στρατιωτικό εργατικό δυναμικό που το είχε αφήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επαναφέροντάς το στο μέγεθος πριν από την πανδημία το 2022», αναφέρει η έκθεση CBO. «Το ποσοστό ανεργίας μειώνεται σταδιακά καθ ‘όλη τη διάρκεια της περιόδου και ο αριθμός των απασχολούμενων επιστρέφει στο προ-πανδημικό επίπεδο το 2024»

Η ανάλυση CBO προβλέπει ότι ενώ το ποσοστό ανεργίας, το οποίο κρύβει τον αριθμό των Αμερικανών από το εργατικό δυναμικό, θα επιστρέψει σε μέσο όρο περίπου 4 τοις εκατό μεταξύ 2024 και 2025. Ο Μπάιντεν, ο ίδιος, παραδέχτηκε στην κάμερα ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιστρέψει στη «Πλήρη απασχόληση» έως το 2031…!

«Δεν είναι υπερβολή. Αυτό είναι γεγονός », το είπε ο Μπάιντεν.

Πριν από αυτό, εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να παραμείνουν άνεργοι, αν και αυτό δεν εμπόδισε την κυβέρνηση Μπάιντεν να ακολουθήσει μια πολιτική εργασίας που πλημμυρίζει την αγορά εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών με εκατομμύρια παράνομους αλλοδαπούς, ξένους εργαζομένους βίζα και κατόχους πράσινων καρτών.

Στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, ο Μπάιντεν έχει επανεκκινήσει το πρόγραμμα Catch and Release, το οποίο ελευθερώνει τους συνοριακούς και τους παράνομους εξωγήινους στο εσωτερικό της χώρας, ενώ περιμένουν τις ακροάσεις τους για άσυλο. 

Πολλοί από αυτούς τους διασυνοριακούς και παράνομους εξωγήινους θα κυνηγήσουν ως επί το πλείστον αμερικανικές δουλειές που διαφορετικά θα πήγαιναν στους Αμερικανούς.

Ομοίως, ο Μπάιντεν πρότεινε να αυξήσει την επανεγκατάσταση των προσφύγων στις ΗΠΑ έως το 2022, να αναζητήσει αμνηστία για όλους σχεδόν τους παράνομους αλλοδαπούς και να μπλοκάρει τις μεταρρυθμίσεις σε διάφορα προγράμματα βίζα ενώ επιδιώκει αύξηση των επιπέδων νόμιμης μετανάστευσης.

Η επιβολή της μετανάστευσης και των τελωνείων (ICE), η οποία βοηθά στην προστασία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ με την επιβολή του ομοσπονδιακού νόμου για τη μετανάστευση, έχει πληγεί από τις εντολές του Μπάιντεν που επιχειρούν να σταματήσουν τις απελάσεις και να δώσουν προτεραιότητα στη σύλληψη παράνομων αλλοδαπών που είναι τρομοκράτες, απειλές εθνικής ασφάλειας ή καταδικασμένοι επιβαρυντικοί κακοποιοί.

Οι πρωτοβουλίες ενθαρρύνονται από τη Wall Street, τη Big Tech και τα εταιρικά συμφέροντα που μπορούν να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους μειώνοντας το κόστος της εργασίας των ΗΠΑ μέσω μιας πλημμυρισμένης αγοράς εργασίας.

Σήμερα, υπάρχουν περισσότεροι από 17 εκατομμύρια Αμερικανοί άνεργοι και άλλα έξι εκατομμύρια που είναι υποαπασχολούμενοι. Όλοι θέλουν θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης με ανταγωνιστικούς μισθούς και καλά οφέλη.

Κάθε χρόνο, περίπου 1,2 εκατομμύρια νόμιμοι μετανάστες λαμβάνουν πράσινες κάρτες για μόνιμη επανεγκατάσταση στις ΗΠΑ και τελικά υποβάλλουν αίτηση για υπηκοότητα. Επιπλέον, 1,4 εκατομμύρια βίζες δίδονται ετησίως σε αλλοδαπούς υπηκόους για να εργαστούν στις ΗΠΑ, ενώ 11 έως 22 εκατομμύρια παράνομοι αλλοδαποί ζουν σήμερα στη χώρα.

 

ellinikiafipnisis.blogspot

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Back to top button