breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Για 12 ώρες μαίνεται η φωτιά στη Λεμεσό- Έκλεισαν δρόμοι

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή των κοινοτήτων Άγιος Θεράπων και Λόφου και σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το έργο της πυρόσβεσης επικεντρώνεται σε πολύ δύσβατη και απροσπέλαστη περιοχή.

Όπως αναφέρει τελευταία ενημέρωση από το Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, “παραμένει ένα μέτωπο το οποίο είναι σε ποταμό και σε πολύ δύσβατη και απροσπέλαστη περιοχή”.

Η κατάσταση στην πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού μεταξύ των χωριών Λόφου και Αγίου Θεράποντα είναι αισθητά βελτιωμένη.  Η κατάσβεση  της πυρκαγιάς συνεχίζεται από επίγειες αλλά κυρίως από εναέριες δυνάμεις λόγω της δυσβατότητας. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναζωπυρώσεων λόγω των ισχυρών πνέοντων ανέμων στην περιοχή.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, την ώρα που το έργο πυρόσβεσης δυσχεραίνουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν σπίτια ή χωριά αλλά έχουν κλείσει αγροτικοί δρόμοι.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάζονται αυτή την στιγμή συνολικά 12 επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα από πόλη και επαρχία Λεμεσού, από ΕΜΑΚ και επαρχία Πάφου.

Οι επίγειες δυνάμεις θα ενισχυθούν  και από τις Επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας.

Επίσης συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης άλλα 5 επανδρωμένα οχήματα από άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Τμήμα Δασών. Επαρχιακή Διοίκηση, Πολιτική άμυνα και Ταμείο Θήρας).

Χρησιμοποιούνται για την πυρόσβεση και 5 εναέρια μέσα ( 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα, 1 ελικόπτερο της ΜΑΕΠ, 1 των Βρετανικών Βάσεων και 1 αεροσκάφος του τμήματος Δασών).

Σε ανακοίνωση η Αστυνομία συστείνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό που διακινείται στις περιοχές των κοινοτήτων Άγιος Θεράπων και Λόφου, στην επαρχία Λεμεσού, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της νύκτας σε δύσβατη περιοχή των δύο κοινοτήτων.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.30 χθες το βράδυ και συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της σήμερα Κυριακή 4 Νοεμβρίου. Η πυρκαγιά παραμένει ανεξέλεγκτη, ενώ το έργο κατάσβεσης της δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Οι δρόμοι Άλασσας – Αγίου Θεράπων και Πλατρών – Λόφου είναι κλειστοί για τους διερχόμενους οδηγούς, λόγω της πυρκαγιάς και των προσπαθειών που καταβάλλονται για ασφαλή κατάσβεση της.

Καλείται το κοινό, να αποφεύγει τις διακινήσεις προς τις πιο πάνω περιοχές, ιδιαίτερα οι κυνηγοί που θα εξορμήσουν στα ορεινά για τη σημερινή έναρξη της κυνηγετικής περιόδου.

 

 

 

\

.sigmalive.com

Back to top button