breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνήΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αεροψεκασμοί: μας ψεκάζουν και γιατί;

Αεροψεκασμοί: μας ψεκάζουν και γιατί

Ενα από τα πλέον «αγαπημένα» θέματα συζήτησης είναι οι ψεκασμοί. Θεωρίες επί θεωριών, συζητήσεις, επιχειρήματα, «αποδείξεις», απόψεις κατακλύζουν τις ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Ο πρώην αρχηγός του FBI και πρώτος που έβγαλε στη φόρα το θέμα των χημικών αεροψεκασμών και είπε πως μας σκοτώνουν δολοφονήθηκε με αρσενικό!!!

 

Οι συζητήσεις έχουν λάβει τη μορφή de facto παραδοχής του φαινομένου και πολλοί είναι αυτοί που καθημερινά παρατηρούν με τρόμο τον ουρανό και όταν βλέπουν λευκές γραμμές να… κρύβονται.

Ρακοβαλής Αθανάσιος
(Φυσικός- συγγραφέας)

Η παρατήρηση 

        
Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2012 στις 8 π.μ., ο ουρανός πάνω από την Θεσσαλονίκη ήταν καταγάλανος. Τότε είδα ένα αεροπλάνο να διασχίζει τον ουρανό αφήνοντας πίσω του μία τεράστια λευκή ουρά. Συνήθως η ουρά που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα, λόγω ψύξης των καυσαερίων, είναι λευκή και έχει μήκος είκοσι με τριάντα φορές το μήκος του αεροπλάνου, πολύ μικρή σε σχέση με τις διαστάσεις του ουρανού και εξαφανίζεται μέσα σε πέντε λεπτά. Αυτή η ουρά ήταν τεράστια, έπιανε από την μία άκρη του ορίζοντα μέχρι την άλλη και δεν εξαφανιζόταν. Απλά άνοιγε, πλάταινε και γινόταν ένα λευκό μακρύ σύννεφο.

Ενώ κοίταζα εμφανίστηκαν άλλα δύο αεροπλάνα, σε παράλληλες πορείες, που άφηναν και αυτά τις ίδιες τεράστιες ουρές, που έμοιαζαν με σύννεφο καθώς άνοιγαν σιγά –σιγά και ενωνόταν μεταξύ τους. Εντυπωσιάσθηκα και άρχισα να παρατηρώ τον ουρανό. Μέχρι της δύο το μεσημέρι θα είχαν περάσει γύρω στα είκοσι τέτοια αεροπλάνα καλύπτοντας όλο τον ουρανό που δεν ήταν πια γαλανός αλλά είχε καλυφθεί περίπου ο μισός, από ένα αραιό λευκό σύννεφο που είχε σχηματισθεί από τις ουρές των αεροπλάνων.

Ο τεράστιος κοινωνικός ψίθυρος και η σιγή των ΜΜΕ
Με επιφύλαξη άκουγα διάφορους, γιατρούς νοσοκομείων, δασκάλους, αστυνομικούς, καθηγητές, ιερείς, εφοριακούς, φοιτητές, πολιτικούς, δημάρχους, μαθητές, απλό κόσμο στην στάση να μιλούν διστακτικά για τους ψεκασμούς,  αλλά σήμερα ήταν τόσο εντυπωσιακό και ολοφάνερο που όχι μόνο πίστεψα ότι έχουν δίκιο αλλά αγανάκτησα κιόλας.

Ποιοι είναι αυτοί που μας ψεκάζουν; Με τι μας ψεκάζουν; Γιατί μας ψεκάζουν;  
Αυτά τα ερωτήματα δεν πρέπει να τίθενται. Γι’ αυτό ασκείται ψυχολογική βία (γελοιοποίηση),  για να μη  τολμούν οι άνθρωποι να τα ξεστομίζουν. Αρχίζουν να μιλούν και να κοροϊδεύουν τα παπαγαλάκια και οι χρήσιμοι ηλίθιοι για συνωμοσιολογία, για γραφικότητες και άλλα τέτοια εκφοβιστικά που υποσκάπτουν το κύρος του προσώπου που τολμά να πιστεύει αυτό που βλέπουν τα μάτια του. Είναι γνωστή αυτή η συμπεριφορά σαν μία   μέθοδος καταστολής και ψυχολογικού  πολέμου.

Μία άλλη μέθοδος για να γελοιοποιήσουν ένα θέμα είναι να βάλουν κάποιο γελοίο να μιλά για αυτό. 
Οι υπερβολές, τα αστήριχτα επιχειρήματα, τα λογικά κενά, ο φανατισμός και με ένα λόγο η προβληματική προσωπικότητα του παρουσιαστή ταυτίζεται με αυτό καθαυτό το θέμα και το συμπαρασύρει στο χώρο του γελοίου. Οι θεατές που έχουν ‘φάει’ αυτή την προπαγάνδα, μόλις θιχτεί το επίμαχο θέμα, αντιδρούν λέγοντας, ε… καλά, αυτά τα λέει ο τάδε (γελοίος) και δεν μπαίνουν στην διαδικασία να σκεφτούν.

Έτσι το θέμα γελοιοποιείται χωρίς καν να συζητηθεί, χωρίς να ακουστούν απόψεις ή επιχειρήματα. Μια διανοητική ταφόπλακα στο νού των ανθρώπων.
Αυτός που μπορεί να διαμορφώνει και να ελέγχει τον νού των ανθρώπων αυτός τους εξουσιάζει κιόλας. Το 80% αυτής της δουλειάς το κάνει η τηλεόραση. Υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που πιστεύουν ό,τι τους λέει η τηλεόραση. Σχεδόν σίγουρα αυτοί οι άνθρωποι αν ζούσαν την εποχή του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου θα θεωρούσαν συνομωσιολογία τις φήμες ότι οι Ναζί κάνουν σαπούνι τους Εβραίους ή ότι ο Στάλιν έχει κάνει στρατόπεδα εξόντωσης στη Σιβηρία (τα γκούλακ)  και ότι εκεί στέλνει τους κάθε είδους αντιφρονούντες.  Εεε… ναι, υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι.

Με τι μας ψεκάζουν ;             
Όχι δεν έκανα χημική ανάλυση των αερίων πού αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα. Δεν μπορώ να σας το αποδείξω με σιγουριά, όπως δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι τα καυσαέρια του εργοστασίου κάνουν κακό στην δημόσια υγεία

Σίγουρα θα βρεθούν κάποιοι πληρωμένοι επιστήμονες να θολώσουν τα νερά. 
Όπως βρέθηκε καθηγητής πανεπιστημίου να υποστηρίξει στο δικαστήριο, ότι η καμινάδα της βιοτεχνίας που βρώμιζε τον αέρα ολόκληρης συνοικίας και βρισκόταν δίπλα στην αυλή ενός Γυμνασίου, δεν είναι αποδεδειγμένα επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, και ας κλείναμε όλοι τα παράθυρα για να αποφύγουμε την βρώμα και την σκόνη χωρίς να το κατορθώνουμε βέβαια. Τι να κάνουμε αυτοί είμαστε οι άνθρωποι και τέτοιος είναι ο κόσμος που φτιάξαμε  για μας και τα παιδιά μας.

Μερικοί λένε ότι είναι ψεκασμός με βαρέα μέταλλα για να πετύχουν την μείωση του πληθυσμού της γης από τα 6 στα 2 δισεκατομμύρια, που θεωρείτε ένα must για από τους θεωρητικούς της Νέας Εποχής  (New Age). Το πρόσχημα είναι ότι έτσι θα επιτευχθεί η οικονομική και κοινωνική σταθερότητα του πλανήτη, την εποχή της παγκοσμιοποίησης, της παγκόσμιας κυβέρνησης και της παγκόσμιας θρησκείας.

  • Αεροψεκασμοί: Ποιοι μας ψεκάζουν και γιατί;

Άλλοι λένε ότι είναι χημική καταστολή για να μην αντιδρούν οι πληθυσμοί στα  άγρια οικονομικά και κοινωνικά μέτρα που παίρνουν. Μαζική χημική καταστολή γίνεται σε διάφορες περιπτώσεις π.χ.  στη Βραζιλία υπάρχει η μεγαλύτερη ανοικτή φυλακή όπου πολλές χιλιάδες κρατούμενοι φυλάσσονται από λίγους φρουρούς. Τους ψεκάζουν συχνά με ηρεμιστικά για να κάθονται φρόνιμοι…Τι να πω; Οι τεχνολογίες της μαζικής καταστολής μπορεί να έχουν ‘προοδεύσει’ μετά από τόσα χρόνια.

Η ‘καλή’ άποψη είναι ότι ψεκάζουν με μέταλλα, για να προστατέψουν τον πλανήτη από την υπερθέρμανση λόγω της τρύπας του όζοντος και τους ανθρώπους από τις βλαβερές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας.

Ποιοι είναι αυτοί που μας ψεκάζουν;        
Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Φήμες, υπάρχουν πολλές φήμες, τουλάχιστον εγώ μόνο φήμες γνωρίζω. Αλλά τις τεράστιες ουρές στον ουρανό τις βλέπω και ακόμα εξακολουθώ να πιστεύω αυτό που βλέπουν τα μάτια μου. Τον ουρανό μπορούμε να τον παρατηρήσουμε όλοι, αν βέβαια δεν μας έχει κλείσει το μυαλό η τηλεόραση. 

Ποιοι θα μπορούσαν να το κάνουν;…Τέτοιοι ψεκασμοί δεν γίνονται μόνο στην Θεσσαλονίκη ούτε μόνο στην Ελλάδα, γίνονται σε πολλές χώρες, ακόμα και στις Η.Π.Α. Άρα μιλάμε για κάποιο παγκόσμιο κέντρο εξουσίας, υπεράνω των κρατικών κυβερνήσεων.

Θέμα δημοκρατίας
Αν λειτουργούσε η δημοκρατία θα έπρεπε να υπήρχε υπεύθυνη ενημέρωση, μια και ανησυχούν τόσοι άνθρωποι, ή ακόμα περισσότερο θα έπρεπε να ερωτηθούν οι λαοί της γης, μέσω ενός δημοψηφίσματος. Αλλά εδώ δεν μας ρωτάνε για άλλα και άλλα. Ψηφίζουμε μόνο για ασήμαντα δευτερεύοντα θέματα, ίσα- ίσα για να συντηρείται η ψευδαίσθηση της δημοκρατίας. Οι πραγματικές αποφάσεις παίρνονται ερήμην και αντίθετα στην θέληση του ‘κυρίαρχου λαού’. Το σύστημα μέσα στο οποίο ζούμε λέγεται δημοκρατία αλλά δεν είναι. Είναι κάτι σαν την ψηφιακή ‘πραγματικότητα’, υπάρχει μόνο μέσα στην φαντασία των αδαών και ανυποψίαστων ανθρώπων.

‘Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης.’    Stephen Hawking

Η πίεση της κοινής γνώμης και τα δημοσιεύματα περί αεροψεκασμών, εξηγούν και το γεγονός ότι δύο κατά τεκμήριο έμπειροι πολιτικοί, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης έχουν καταθέσει σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων, ζητώντας απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ερώτηση Βορίδη

Ο κ. Βορίδης, στις 25 Νοεμβρίου του 2010, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ τότε ρωτούσε τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Άμυνας και Υποδομών:

«Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερη Ωρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, διάφοροι επιστήμονες, ερευνητές και πολίτες,έχουν παρατηρήσει ένα συχνό και ταυτόχρονα ανησυχητικό φαινόμενο στους ουρανούς, και μάλιστα στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Πρόκειται για μεγάλου μήκους,πυκνές και λευκές ή υπόλευκες νεφελώδεις γραμμές οι οποίες ξαφνικά παρατηρούνται στον ουρανό της περιοχής.

Από τα ευρήματα και τις γνώμες των ειδικών,έχει διευκρινιστεί ότι δεν πρόκειται για ψεκασμούς παρασιτοκτόνων (αφού αυτοί λαμβάνουν χώρα σε πολύ χαμηλό ύψος και πάνω από αγροκαλλιέργειες) αλλά ούτε και για υδρατμούς από αεριωθούμενα αεροσκάφη,αφού αυτοί ερχόμενοι σε επαφή με την ατμόσφαιρα, διαλύονται σύντομα,το πολύ εντός ολίγων λεπτών, χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος.

Αντίθετα στην περίπτωση των παρατηρηθέντων αεροψεκασμών, οι μεγάλου μήκους πυκνές γραμμές, όχι μόνο δεν διαλύονται σύντομα αλλά αιωρούνται στην ατμόσφαιρα επί αρκετές ώρες και σταδιακά διαστέλλονται, δημιουργώντας λεπτά τεχνητά νέφη που μπορούν να καλύψουν μιας μεγάλης έκτασης περιοχή.

Και ο βουλευτής ρωτούσε:

Δεδομένου τους γεγονότος ότι υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες και βίντεο που καταγράφουν αυτή τη δραστηριότητα πάνω από Ελληνικές πόλεις είναι σε γνώση της Κυβέρνησης, αυτοί οι αεροψεκασμοί; Αν όχι, γιατί και αν ναι, ποια είναι η αποστολή τους και από ποιους διενεργούνται;

Εντάσσονται οι ψεκασμοί στο πρόγραμμα της λεγόμενης «Γεωμηχανικής» που επικαλείται το δημοσίευμα, δηλαδή της τεχνικής παρέμβασης στη φύση για τον έλεγχο των κλιματολογικών συνθηκών;

Ποια είναι η σύσταση του ψεκαζόμενου υλικού και από ποια αρχή έχει αδειοδοτηθεί η διενέργειά τους; πότε άρχισα, με τις πρόγραμμα εκτελούνται και πότε θα ολοκληρωθούν;

Ερώτηση Κουβέλη

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Κουβέλης, όπως είναι καταγεγραμμένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνασπισμού, στις 5 Φεβρουαρίου του 2007 ρωτούσε τους υπουργούς Μεταφοω, ΠΕΧΩΔΕ, Αμυνας και Υγείας:

Πολίτες διαμαρτύρονται ότι παρατηρείται το φαινόμενο (πολιτικής ή πολεμικής αεροπορίας) συχνά να πραγματοποιούν αεροψεκασμούς πάνω από την Αθήνα αλλά και πάνω από άλλες πόλεις, χωρίς να είναι γνωστό γιατί προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, ποιο είναι το περιεχόμενο των υλικών με τα οποία ψεκάζουν και ποιο σκοπό εξυπηρετούν οι αεροψεκασμοί αυτοί.

Επειδή από την παρατήρηση αυτών των φαινομένων δημιουργείται ανησυχία στους πολίτες για πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και την υποβάθμιση της ποιότητας του περιβάλλοντος.

Και ο κ. Κουβέλης ρωτούσε:

Πραγματοποιούνται αεροψεκασμοί; Από ποιους φορείς και για ποιο λόγο πραγματοποιούνται και εάν το περιεχόμενο αυτών εμπεριέχει κινδύνους για τους κατοίκους και το περιβάλλον.

  
Ο πρώην αρχηγός του FBI και πρώτος που έβγαλε στη φόρα το θέμα των χημικών αεροψεκασμών και είπε πως μας σκοτώνουν δολοφονήθηκε με αρσενικό!!! 

Οπως διαβάζουμε στην “Νέα Αρχή” ο Τed L Gunderson, πρώην επικεφαλής του FBI στο Λος Άντζελες, Μέμφις, και το Ντάλας, δηλητηριάστηκε με αρσενικό, λέει ο Δρ Εντ Lucidi που είδε το σώμα του TED πριν πεθάνει. Επίσημα ο κ. Gunderson, υπέστη καρκίνο της ουροδόχου κύστης και πέθανε ως αποτέλεσμα της εξάπλωσης του.

Φέρεται ο κ. Gunderson είχε ένα πολύ μεγάλο φάκελο του FBI για την ύπαρξη καταγγελιών κατά του οργανισμού.

Πηγή: iefimerida – enromiosini.gr – newsbomb.g

Back to top button