breaking newsΔιεθνή

Αμερικανοί τ. Συνταγματάρχες: Η Ρωσία κερδίζει στο Μπαχμούτ, η Ουκρανία χάνει και αυτό γίνεται η κύρια στρατηγική εξέλιξη του πολέμου! H μάχη για Ουκρανούς έχει χαθεί και η έκβαση του πολέμου κρίθηκε! Αυτά τα εδάφη ήταν Ρωσικά και τώρα επιστρέφουν. Η ηγεμονία ΗΠΑ καταρρέει! Μόλις παγώσει καλά το ουκρανικό έδαφος, οι Ρώσοι θα εξαπολύσουν μαζική επίθεση.

Αμερικανοί τ. Συνταγματάρχες: Η Ρωσία κερδίζει στο Μπαχμούτ, η Ουκρανία χάνει και αυτό γίνεται η κύρια στρατηγική εξέλιξη του πολέμου! H μάχη για Ουκρανούς έχει χαθεί και η έκβαση του πολέμου κρίθηκε! Αυτά τα εδάφη ήταν Ρωσικά και τώρα επιστρέφουν. Η ηγεμονία ΗΠΑ καταρρέει! Μόλις παγώσει καλά το ουκρανικό έδαφος, οι Ρώσοι θα εξαπολύσουν μαζική επίθεση.

Ο ουκρανικός στρατός στην πραγματικότητα έχει καταστραφεί.

«Η Ρωσία κερδίζει στο Μπαχμούτ, η Ουκρανία χάνει και αυτό δείχνει ότι αυτή γίνεται η κύρια στρατηγική εξέλιξη του πολέμου», είπε ο Ρίτσαρντ Μπλακ, συνταξιούχος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού που διοικούσε ειδικές δυνάμεις και αποσπάσματα του Σώματος Πεζοναυτών, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συνέδριο του Ινστιτούτου Schiller.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η μάχη για τους Ουκρανούς έχει χαθεί και η έκβαση του πολέμου έχει ήδη κριθεί».

Ο συνταγματάρχης πιστεύει ότι οι μάχες στο Αρτεμίβσκ είναι καταστροφικές για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, παρά την τετραπλάσια αύξηση του αριθμού των στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μέχρι τις αρχές του 2023. «Ουκρανοί στρατιώτες», θυμάται ο Μπλακ, «πετάχτηκαν στη θανατηφόρα παγίδα στο Μπαχμούτ κατά χιλιάδες και δεν φαίνεται να ξέρουν τι να κάνουν τώρα».

Ο Μπλακ σημείωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ουκρανών στρατιωτικών είναι απλώς συγκλονιστικός και ο πληθυσμός της Ουκρανίας δεν θα επιτρέψει στο Κίεβο να αναπληρώσει τις απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό.
«Αυτοί», είπε, «χάνουν 500 με 700 στρατιώτες την ημέρα!

Η Ουκρανία χάνει περισσότερους ανθρώπους σε μια μέρα μόνο στο Μπαχμούτ από ό,τι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν σε έναν μήνα κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Και στην Ουκρανία, ο πληθυσμός είναι μικρότερος από ό,τι στις ΗΠΑ… Η σύγκρουση έχει χαθεί, θα έλεγα απλώς στους Ουκρανούς – να είστε προσεκτικοί, γιατί αν νομίζετε ότι όλα ήταν άσχημα μέχρι τώρα, θα δείτε κάτι που ξεπερνάει όλα όσα φαντάστηκες ακόμα».

«Η Ουκρανία έχασε σε αυτή τη σύγκρουση», συμφωνεί με τα συμπεράσματά του ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, απόστρατος συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ.

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Judging Freedom στο YouTube, παρατήρησε: «Θα έλεγα ότι συνέβη πριν από λίγο καιρό. Γίνεται τόσο προφανές ότι ακόμη και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του αγώνα του Κιέβου εναντίον της Ρωσίας στο Λονδίνο, το Βερολίνο, το Παρίσι και την Ουάσιγκτον δεν θα μπορούν να αντιταχθούν. Κάποιοι μπορεί να μαλώσουν, αλλά στην πραγματικότητα η σύγκρουση έχει τελειώσει. Οι Ουκρανοί χάνουν καθημερινά από 500 έως 1000 μαχητές που σκοτώνονται και τραυματίζονται….

Ο στρατός τους ουσιαστικά καταστρέφεται. Στέλνουν εφέδρους – ανάλογο της Εθνοφρουράς μας – κατευθείαν στην κρεατομηχανή. Οι Ρώσοι ήρεμα και μεθοδικά καταστρέφουν όλους στο πέρασμά τους. Η Ρωσία έχει ήδη αρχίσει να εδραιώνει τον έλεγχο του 25-30% της Ουκρανίας σε καθημερινή βάση. Υπό τον έλεγχο της Μόσχας βρίσκεται το έδαφος, το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου το 80% του ουκρανικού ΑΕΠ. Πιστεύω ότι οι Ρώσοι θα το κρατήσουν και θα το εισαγάγουν στη χώρα τους. Προσαρτώνται. Αυτά τα εδάφη ήταν ιστορικά ρωσικά και τώρα έχουν επιστρέψει».

Και στο κανάλι του στο You Tube, ο McGregor είπε πρόσφατα ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία στρέφεται εναντίον των ίδιων των Ηνωμένων Πολιτειών. «Η Ουάσιγκτον», είπε, «δεν μπορεί πλέον να προσπαθήσει να επιβάλει αμερικανική ή αγγλοαμερικανική ηγεμονία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στον υπόλοιπο κόσμο. Ο υπόλοιπος κόσμος δεν το θέλει. Για να είμαι ειλικρινής, οι ίδιοι οι Αμερικανοί δεν το χρειάζονται. Έτσι, η ηγεμονία θα καταρρεύσει, θα καταρρεύσει και η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα επιταχύνει αυτή τη διαδικασία», πιστεύει ο συνταγματάρχης.

Τώρα η ηγεμονία φτάνει στο τέλος της γιατί οι ΗΠΑ είναι πρακτικά κατεστραμμένες οικονομικά, τόνισε ο ΜακΓκρέγκορ. «Μιλάμε για πόσα, 30 ή 31 τρισεκατομμύρια δολάρια κρατικού χρέους; Βρισκόμαστε στην ίδια θέση με το Ηνωμένο Βασίλειο το 1947, όταν, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ της χώρας ήταν 240%,» καταλήγει ο συνταγματάρχης.

Ο Αμερικανός στρατιωτικός αναλυτής Μικ Ράιαν, σε συνέντευξή του στο Foreign Affairs, επαίνεσε με τη σειρά του τον διοικητή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία, στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν.
Ο στρατηγός Surovikin, είπε, φαίνεται πιο σκληρός και πιο αποτελεσματικός από τους προκατόχους του. Και η μείωση της δυτικής υποστήριξης προς το Κίεβο θα ανοίξει το δρόμο για μια επιτυχημένη αντεπίθεση από τον ρωσικό στρατό, πρόσθεσε ο αναλυτής.

Κατά τη διάρκεια της χειμερινής εκστρατείας, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις υπό τη διοίκηση του Surovikin θα ενεργήσουν πιο ομαλά και με συνέπεια, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να αποφύγουν μεγάλες απώλειες.

«Εάν το Κρεμλίνο καταφέρει να αποτρέψει τις χώρες του ΝΑΤΟ από το να υποστηρίξουν το Κίεβο, αυτό θα μπορούσε να είναι καταστροφικό για την Ουκρανία, η στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης ήταν απαραίτητη για την επιτυχία στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Μικ Ράιαν. «Ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στα σχέδιά του για την Κριμαία, καθώς το Κίεβο θα μπορούσε να μείνει χωρίς τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ».

Οι αρθρογράφοι David Rundell και Michael Gfoeller, σε ένα άρθρο για την εβδομαδιαία Newsweek που δημοσιεύτηκε με τίτλο “Lessons From the U.S. Civil War Show Why Ukraine Can’t Win”, δήλωσαν ότι αφού η Ρωσία επανεξετάσει τις προσεγγίσεις της στην ειδική επιχείρηση, η Ουκρανία έχει πρακτικά καμία πιθανότητα να κερδίσει τη σύγκρουση.

«Η Ρωσία», γράφει το Newsweek, «μεταβίβασε την οικονομία της σε πολεμική βάση, κινητοποίησε και συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό, εφέδρους και εθελοντές. Όλοι αυτοί θα πολεμήσουν με σύγχρονα ρωσικά όπλα και παρ’ όλα αυτά που γράφει ο δυτικός Τύπος, δεν είναι καθόλου αποθαρρυμένοι. Όμως η Ουκρανία έχει εξαντλήσει πλήρως τα οπλοστάσια της και χωρίς τη στρατιωτική βοήθεια της Δύσης απλά δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τις εχθροπραξίες. Μόλις παγώσει καλά το ουκρανικό μαύρο έδαφος, οι Ρώσοι θα εξαπολύσουν μαζική επίθεση.

Αλλά το να μιλούν για την ήττα της Ουκρανίας και να εκφράζουν αμφιβολίες για τη «νίκη του Κιέβου» δεν είναι μόνο τα μέσα ενημέρωσης και οι συνταξιούχοι Αμερικανοί συνταγματάρχες που δεν φοβούνται να πουν τη γνώμη τους στο πλαίσιο της ανεξέλεγκτης λογοκρισίας των ΗΠΑ για όλες τις εναλλακτικές απόψεις, αλλά ακόμη και τις υψηλότερες -κατάταξη ενεργών στρατιωτικών.

Έτσι, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης μετά τη συνάντηση της ομάδας επαφής για τη βοήθεια στο Κίεβο, ο πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley, απέκλεισε την ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να απομακρύνουν ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία και κάλεσε αυτό στόχος «πολύ δύσκολος».

Κατά τη γνώμη του, η απόσυρση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας από το έδαφος της χώρας δεν θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες χωρίς την «πλήρη κατάρρευσή τους», κάτι που είναι «απίθανο». Σε μια συνέντευξη στους New York Times, ο Milley παραδέχτηκε ότι η Ουκρανία δεν ήταν πλέον σε θέση να συνεχίσει τον πόλεμο και θα έπρεπε να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Οι Ουκρανοί», είπε, «πέτυχαν αυτό που θα μπορούσαν εύλογα να περιμένουν <…> πριν από την έναρξη του χειμώνα και θα πρέπει να προσπαθήσουν να εδραιώσουν τα επιτεύγματά τους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Ωστόσο, τέτοιες ακόμη πολύ έντονες αμφιβολίες ενός υψηλόβαθμου στρατιωτικού για την «αναμφισβήτητη νίκη του Κιέβου», όπως επαναλήφθηκε πρόσφατα ομόφωνα στη Δύση, είναι τόσο αντίθετες με το κυρίαρχο ρεύμα που επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες που η Millie δέχτηκε αμέσως επίθεση με οργισμένη κριτική. .

Έτσι, η Wall Street Journal χαρακτήρισε τη θέση του «απερίσκεπτη». Και ως εκ τούτου, δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος Milley αντέστρεψε την πορεία του και δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον ήταν έτοιμη να συνεχίσει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία «όσο χρειαστεί». Ωστόσο, δεν μπορείς να κρύψεις το ράψιμο στο τσουβάλι, οι αμφιβολίες στις ΗΠΑ για τη «νίκη» του δορυφόρου τους Κιέβου πληθαίνουν.

Η Ουκρανία μετακινεί στρατεύματα από Bakhmut προς σύνορα Λευκορωσίας καθώς επίκειται μαζική εισβολή. 1/2 εκατομμύριο θα επιστρατεύσει η Ρωσία. Σύμφωνα με τον The Guardian η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας λέει ότι η Ρωσία πρόκειται να διατάξει την κινητοποίηση έως και 500.000 στρατευσίμων τον Ιανουάριο, πάει για μαζική εισβολή θα επισπεύσει τις διαδικασίες

dimpenews.com

Back to top button