breaking newsΕλλάδα

Αλλόκοτες συμπτώσεις

 

O όρος Θεωρία Συνωμοσίας [Conspiracy Theory] εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους Times της Νέας Υόρκης το 1964. Τον επόμενο χρόνο της δολοφονίας (22 Nοεμβρίου 1963) του John Fitzgerald Kennedy (JFK) χαρακτηρίζοντας ως θεωρητικούς συνωμοσίας όσους ισχυριζόντουσαν τότε ότι πίσω από τη δολοφονία του JFK βρισκόταν η CIA και όχι η προβληματική φιγούρα του Lee Harvey Oswald.

59 Xρόνια μετά, ίσως ο πιο δημοφιλής (δεξιός) παρουσιαστής του Foxnews, ο Tucker Carlson, αποκάλυψε πως πηγή του η οποία γνώριζε το περιεχόμενου του φακέλου της δολοφονίας του JFK που βρίσκεται ακόμη σε εμπάργκο του απεκάλυψε ότι τα ντοκουμέντα του φακέλου δείχνουν τη CIA πίσω από την οργάνωση της δολοφονίας του Προέδρου με τον οδηγό και τον συνοδηγό της προεδρικής λιμουζίνας (μέλη του προσωπικού Ασφαλείας του Προέδρου) να συμμετέχουν στο σχέδιο δολοφονίας.

Πάμε τώρα στον σαστισμένο Σταθμάρχη Lee Harvey Oswald των Τεμπών. Για τέσσερα 24ωρα εκτός από σαστισμένος ο Σταθμάρχης παρέμενε και μουγγός.

Ο Μουγγός Σταθμάρχης. Έχουμε ακούσει τις φωνές όλων να μιλάνε για λογαριασμό του Σταθμάρχη εκτός από τον ίδιο. Πολύ βολικός Σταθμάρχης ένας Μουγγός Σταθμάρχης. Ενδιαφέρον.

Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023. Ωρα 23:22. Η επιβατική αμαξοστοιχία με ταχύτητα 166 χλμ/ώρα και η εμπορική αμαξοστοιχία με 120 χλμ/ώρα συγκρούονται μετωπικά στο ύψος του Ευαγγελισμού, λίγο πριν από τα Τέμπη.

Ακολούθησε ισχυρότατη έκρηξη!

Εκτός από την έκρηξη στο σχετικό video της σύγκρουσης μια έντονη λάμψη ακολουθεί την έκρηξη!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής δήλωσε νωρίτερα πως διεξάγεται έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στην έκρηξη, καθώς αυτή δεν εξηγείται μόνο από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών ή από ανάφλεξη καυσίμων.

Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος-photo κάτω, απεκάλυψε πως η Πυροσβεστική ανέφερε ότι βρέθηκαν δύο άθικτες φιάλες υγραερίου στο σημείο του δυστυχήματος.

Αυτό το γεγονός-σύμφωνα με το ρεπορτάζ- προκαλεί προβληματισμούς (!) για το πως βρέθηκαν εκεί οι φιάλες κι εάν επιτρεπόταν να υπάρχουν εντός του τρένου.

Προφανώς ο Σαστισμένος και Μουγγός Σταθμάρχης (όλο το κακό αυτός δεν το προκάλεσε;) είχε καταφέρει να φορτώσει στο τρένο και μερικές ντουζίνες φιάλες υγραερίου αξιοποιώντας το Πείραμα της Φιλαδέλφειας.

Εκτός εάν τις φόρτωσε το avatar του Σταθμάρχη.

(Ήταν Οκτώβρης του 1943 όταν το πιο τολμηρό πείραμα Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και Άλμπερτ Αϊνστάιν έλαβε χώρα, γράφοντας ιστορία και μένοντας στα πρακτικά ως ένα από τα πιο ανεξήγητα μυστήρια του κόσμου. Το ημερολόγιο έδειχνε 28. Πρωταγωνιστής, το πολεμικό πλοίο 89 μέτρων, US Eldridge, που κυριολεκτικά (;) εξαφανίστηκε μπροστά στα μάτια των έκπληκτων θεατών από το λιμάνι της Φιλαδέλφειας, ταξίδεψε 350 χιλιόμετρα μακριά, μέχρι το Νόρφολκ της Βιρτζίνια και επανεμφανίστηκε 18 λεπτά αργότερα, έχοντας γυρίσει από ένα ταξίδι που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα απαιτούσε περισσότερες από 24 ώρες μέχρι την επιστροφή).

Έτσι ακριβώς και ο σαστισμένος και μουγγός Σταθμάρχης Lee Harvey Oswald των Τεμπών.

Μια και η πυροσβεστική εντόπισε τουλάχιστο δύο άθικτες φιάλες να υποθέσουμε ότι υπήρχαν μπόλικες θιγμένες που εξερράγησαν ώστε η κόλαση της σύγκρουσης να γίνει ακόμη πιο θανάσιμη.

Αλλά δεν ήταν μόνο οι φιάλες υγραερίου που φορτώθηκαν εντελώς συμπτωματικά στο επιβατηγό τρένο.

Εκτός από τις φιάλες υπήρχε μία ακόμη σύμπτωση.

Το καλώδιο της ηλεκτροκίνησης με το οποίο κινούνται τα ηλεκτροκίνητα τρένα ήταν κομμένο (!) – χωρίς να διευκρινίζεται πως (!) – στην περιοχή του Παλαιοφάρσαλου.

Δηλαδή εντελώς τυχαία στο επιβατηγό τρένο ταξίδευαν φιάλες υγραερίου ενώ εντελώς συμπτωματικά κόπηκε και το καλώδιο της ηλεκτροκίνησης με το οποίο κινούνται τα ηλεκτροκίνητα τρένα και εξαιτίας της κοπής του καλωδίου όπως φαίνεται υπήρξε αναγκαστική μονοδρόμηση (!)

Ποιος έκοψε το καλώδιο; Σίγουρα το έκοψε ο Σταθμάρχης με τη συνδρομή του Πειράματος της Φιλαδέλφειας!

Οι Σατανικές συμπτώσεις συνεχίζονται…

Τι προκάλεσε τη σύγκρουση σύμφωνα με τo επίσημο αφήγημα.

Αναδημοσίευση εντός εισαγωγικών.

“Οι πρώτες εκτιμήσεις συγκλίνουν στην εκδοχή του ανθρώπινου λάθους, που οδήγησε να βρεθούν δύο τρένα στην ίδια γραμμή με αποτέλεσμα να συγκρουστούν μετωπικά με ταχύτητα. Η επιβατική αμαξοστοιχία θα λέγαμε πως βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα. Οι μαρτυρίες μάλιστα των επιβαινόντων δεν κάνουν καν λόγο για φρενάρισμα, ενώ πολλοί μιλούν για μεγάλες ταχύτητες από τα δύο τρένα. Εικάζεται λοιπόν πως ο σταθμάρχης στη Λάρισα δεν γύρισε τα κλειδιά -μηχανισμός που ρυθμίζει τη διέλευση στις διακλαδώσεις-, αφήνοντας την αμαξοστοιχία να ανέβει από τη γραμμή καθόδου…”

Πάμε να δούμε τώρα το επίσημο αφήγημα για τα ανθρώπινα λάθη του Σταθμάρχη. Καθώς θα το διαβάζετε εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς πως πρόκειται είτε για Σταθμάρχη-φάντασμα, είτε Σταθμάρχη-φυτό, είτε γύρευε τι συνέβη στον άνθρωπο.

Πάμε λοιπόν…

Σημειώνεται ότι η αρχική αντίδραση του σταθμάρχη ήταν η άρνηση.

Υποστήριξε ότι το δυστύχημα ήταν απόρροια λάθους του συστήματος διαχείρισης της κυκλοφορίας των τρένων.

Ο σταθμάρχης σύμφωνα με το επίσημο αφήγημα συνειδητοποίησε τι είχε κάνει ο ίδιος όταν πληροφορήθηκε ότι υπήρξε σύγκρουση αμαξοστοιχιών.

Σε δεύτερη φάση, ενώ αποκαλύφθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν οι εντολές που έδωσε, ο σταθμάρχης ομολόγησε-σύμφωνα με το ρεπορτάζ-αφήγημα το μοιραίο λάθος του, το οποίο απέδωσε στην «κακιά ώρα».

Επί της ουσίας, ο Βασίλης Σαμαράς παραδέχτηκε (;) ότι τροχιοδρόμησε την επιβατική αμαξοστοιχία σε λάθος γραμμή.

Στη συνέχεια αναλαμβάνει δράση ο κ. Παναγιώτης Τερεζάκης ο οποίος είναι ο σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ. Στην ουσία το επίσημο αφήγημα στηρίζεται στο τηλεοπτικό σενάριο που παρουσίασε ο κ. Τερεζάκης και το οποίο έχει ως εξής>

Όπως εξήγησε σε τηλεοπτική σύνδεση ο σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, ο σταθμάρχης στη Λάρισα παρακολουθούσε αμέτοχος (δλδ μπορεί καν να μην βρισκόταν στη θέση του, να βρισκόταν υπό ομηρία, ή σε ερωτική έκσταση ή να βρισκόταν στη τουαλέτα ή να είχε αντικατασταθεί  από το avatar του στο metaverse) την επιβατική αμαξοστοιχία να κινείται στο λάθος ρεύμα κυκλοφορίας -προς Αθήνα αντί για την «άνοδο» προς Θεσσαλονίκη- επί 5,5 χλμ.

Σύμφωνα πάντα με όσα αποκάλυψε ο κ. Τερεζάκης, μετά από τις οδηγίες που έδωσε στον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας Intercity 62  ο σταθμάρχης φαίνεται (!) πως αμέλησε να συμβουλευτεί τον πίνακα ελέγχου με τις απαραίτητες ενδείξεις και, άρα, δεν αξιοποίησε τις τεχνολογικές δυνατότητες που είχε στη διάθεσή του, προκειμένου να σταματήσει εγκαίρως τους συρμούς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τερεζάκης τόνισε πως «ο σταθμός της Λάρισας έχει τοπικό πίνακα χειρισμού σηματοδότησης. Πριν και μετά το σταθμό, σε κάποια απόσταση, υπάρχουν φωτοσήματα και αλλαγές που δείχνουν την παρουσία του τρένου. Το γιατί ο σταθμάρχης δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει το τρένο σε όλη τη διαδρομή των 5,5 χλμ. μετά τον σταθμό, είναι θέμα της έρευνας που κάνει η επιτροπή».

(Ποιας έρευνας; Ποια Επιτροπή; Εδώ έχει βγει ήδη πόρισμα για το “ανθρώπινο λάθος” του Σταθμάρχη που τελικά δεν ήταν ένα αλλά ένα κρεσέντο λαθών που δεν είχαν συμβεί ποτέ άλλοτε από τον ίδιο άνθρωπο.

Επιπλέον, ο σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ επισήμανε ότι «αν ο σταθμάρχης έβλεπε τον πίνακα ελέγχου στη διάρκεια του διαστήματος που χρειάστηκε το τρένο για να διανύσει 5,5 χλμ. θα μπορούσε να είχε δει ότι η επιβατηγή αμαξοστοιχία πέρασε στην αντίθετη διαδρομή».

Αυτό ήταν το δεύτερο, εξαιρετικά σοβαρό σφάλμα του σταθμάρχη, μετά από την αρχική απόφαση να γυρίσει το κλειδί, ανακατευθύνοντας το τρένο, το οποίο τέθηκε κατευθείαν σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης.

(Ερώτηση> Μήπως τελικά ο Σταθμάρχης δεν βρισκόταν καν στη θέση του;)

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την Πέμπτη 2 Μαρτίου, αποκαλύφθηκε ότι ο σταθμάρχης είχε ειδοποιηθεί (!) ότι η εμπορική αμαξοστοιχία βρισκόταν στην ίδια γραμμή αλλά με αντίστροφη κατεύθυνση. Γεγονός που παρείχε στο σταθμάρχη το περιθώριο να ακινητοποιήσει τα τρένα και να ματαιώσει την επερχόμενη τραγωδία, την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ο σταθμάρχης της Λάρισας ενημερώθηκε στις 23:04 από τον σταθμάρχη Νέων Πόρων, ότι η εμπορική αμαξοστοιχία βρίσκεται στη γραμμή καθόδου με κατεύθυνση προς την Αθήνα.

Ο σταθμάρχης όμως δεν αντέδρασε ούτε τότε, μιας και παρέμεινε πεπεισμένος ότι είχε «κλειδώσει» το μοιραίο Intercity 62 κανονικά, στη γραμμή ανόδου προς Θεσσαλονίκη.

Το ρεπορτάζ του Star αναφέρει πως η συγκεκριμένη επικοινωνία έχει καταγραφεί ηχητικά και σε βιβλίο, με τον σταθμάρχη μάλιστα να έχει απαντήσει στον συνάδελφό του από τον σταθμό των Νέων Πόρων, «όλα καλώς».

Σε αυτό το σημείο θα έχει πράγματι ενδιαφέρον να ακούσουμε τον διάλογο.

Και αφού απάντησε “όλα καλώς”, γιατί ο Σταθμάρχης Νέων Πόρων, δεν του ούρλιαξε>

-Τι κάνεις ρε μαλ…; Θα σκοτωθεί κόσμος!

Τι σημαίνει το “όλα καλώς” και κάτω από ποιες συνθήκες ο Σταθμάρχης έδωσε αυτή την απάντηση;

Και γιατί η απάντησή του έγινε αποδεκτή ενώ τα τρένα ταξίδευαν με μανία προς τη σύγκρουση;

Πως είναι δυνατόν με τόσους νεκρούς να δεχθούμε τόσες πολλές συμπτώσεις και γύρευε πόσα δεν γνωρίζουμε ακόμη;

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023.

Αυτός ο σταθμάρχης των Τεμπών θυμίζει τον Lee Harvey Oswald o οποίος σύμφωνα με το επίσημο αφήγημα πυροβόλησε από δεκάδες μέτρα και σκότωσε τον JFK.

59 χρόνια μετά ο Tucker Carlson στο FoxNews απεκάλυψε ότι πηγή του που είχε δει τα έγγραφα (παραμένουν ακόμη σε εμπάργκο) για τη δολοφονία του δημοφιλούς προέδρου των ΗΠΑ υποστήριξε ότι την δολοφονία την οργάνωσε η CIA με τον οδηγό και τον συνοδηγό της Προεδρικής λιμουζίνας να παίρνουν μέρος σ΄αυτή.

Πάμε τώρα να ψηλαφίσουμε τα ίχνη της αλήθειας που εκ των προτέρων γίνεται ανέφικτη μια και ο σταθμάρχης βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Παρότι λοιπόν ο σταθμάρχης είναι πλέον ένας ομιλών σάκος και ως τώρα κανείς κορυφαίος νομικός δεν έσπευσε να τον αναλάβει όπως συμβαίνει με βιαστές, παιδόφιλους serial killers, etc, με τους ποινικολόγους να πετάγονται πίσω από τους θάμνους σαν τα παπάκια των delivery boys, έχουμε ήδη δύο διαφορετικές εκδοχές από τον Lee Harvey Oswald, Σταθμάρχη των Τεμπών.

Η μία εκδοχή του>

-Έκανα λάθος κι έστειλα το επιβατικό τρένο στην ίδια γραμμή με το εμπορικό που ερχόταν από Κατερίνη.

Η δεύτερη εκδοχή του>

-Πάτησα κανονικά το κουμπί γιατί το σύστημα διαχωρισμού των τρένων είναι αυτοματοποιημένο αλλά δεν λειτούργησε.

Αντιλαμβάνεστε ότι παρά την στεγανοποίηση των πληροφοριών επειδή ήταν οι πρώτες ώρες και τα “λάθη” και οι “διαρροές” συμβαίνουν (παρά τις όποιες προσομοιώσεις) έχουμε ήδη δύο εκδοχές για το υποτιθέμενο “ανθρώπινο λάθος” του Σταθμάρχη.

Μία τρίτη εκδοχή που κυκλοφόρησε ήθελε τον Σταθμάρχη να έχει αποκοιμηθεί.

Θα μπορούσε εάν είχε παραπέσει “κάτι” στο καφέ του και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση άλλοι “Σταθμάρχες”.

Ίσως ο παραιτηθείς υπουργός με το βαρύ επώνυμο Κώστας Καραμανλής να υποψιάζονταν την αλήθεια και (όπως ο εξάδελφός του πρώην πρωθυπουργός) έντρομος υπέβαλλε παραίτηση.

Οσο για τον Σταθμάρχη του σεναρίου μας τώρα βγήκε ήδη ένας συνάδελφός του στα κανάλια (τα οποία παρακολουθεί ένα νέο ζευγάρι αφού αγοράσει με το παντρευτεί smart τηλεοράσεις αξίας χιλιάδων ευρώ οι οποίες αναλαμβάνουν στη συνέχεια την εκπαίδευση οξυδερκών γονέων και τέκνων) και είπε τα εξής>

-Ήμουν μαζί του όλη νύχτα. Τον στήριξα. Δεν μιλούσε, τα είχε χαμένα»

Ακριβώς έτσι. Τα είχε χαμένα με αυτό που του συμβαίνει και αδυνατεί να το διαχειριστεί.

Έτσι ακριβώς χαμένα τα είχε και ο Lee Harvey Oswald ώσπου τον πυροβόλησε ο Jack Rubby και έκλεισε για 60 χρόνια (και βλέπουμε) ο φάκελος της δολοφονίας Κennedy.

Στο μεταξύ εκτός από τον σαστισμένο Σταθμάρχη έχουμε τις εξής ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες>Τις τελευταίες εβδομάδες στις ΗΠΑ τουλάχιστο 4 τραίνα συγκρούστηκαν ή έπιασαν φωτιά από το πουθενά.

Όπως επίσης και μεγάλες μονάδες τροφίμων.

Και επειδή ότι συμβαίνει στις ΗΠΑ ως ατύχημα με κάποιο τρόπο μεταδίδεται και στην Ευρώπη (πλέον εκτός από τους εργαστηριακούς ιούς μεταδίδονται και τα ατυχήματα, εκρήξεις και λοιπά) καλούμε τους Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όλο αυτό το διάστημα.

Είναι πιθανό να συμβεί από “ανθρώπινο λάθος” κάποια έκρηξη στις εγκαταστάσεις τους.

Επίσης το μήνυμα που περνάει είναι να μην ταξιδεύετε με πλοία, τρένα, αεροπλάνα γιατί μπορεί να εκραγούν. Μείνετε σπίτι σας έντρομοι ώσπου να εγκαταλείψετε τα εγκόσμια.

Κάντε μια μικρή έρευνα (τη ζωή σας αφορά άλλωστε) και θα δείτε τι συμβαίνει αυτό το διάστημα με τα τρένα και τις εγκαταστάσεις τροφίμων ανά το κόσμο. Όλα είναι στο φως. Τίποτε δεν είναι κρυμμένο.

Συνεχίζουμε ως εξής>

Το ρεπορτάζ της εποχής που ακολουθεί έχει ημερομηνία> Σάββατο 13 Απριλίου 2019 και δημοσιεύεται στον ιστότοπο energia.gr>

ΕΡΓΟΣΕ: Ολοκληρώθηκε η Ανάπτυξη του Συστήματος ETALON για την Έγκαιρη Ενημέρωση της Σιδηροδρομικής Κυκλοφορίας

Η ΕΡΓΟΣΕ, στο πλαίσιο συμμετοχής της σε κορυφαία ερευνητική ομάδα, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του πρωτότυπου συστήματος ETALON, το οποίο θα παρέχει στους μηχανοδηγούς και ρυθμιστές της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας έγκαιρη ενημέρωση για την ακριβή κατάσταση των συρμών αναφορικά με την διάρθρωσή τους, την θέση τους, αλλά και την τυχηματική αποσύνδεση βαγονιών.

Η ανάπτυξη του συστήματος πραγματοποιήθηκε από την κάτωθι ερευνητική ομάδα:

ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ
UNIFE (Union des Industries Ferroviaires Europeenees – Belgium)
SIRTI (Societa per Azioni – Italy)
ARDANUY (Ardanuy Ingeneria – Spain)
DAPP (D’ Appolonia Belgium – Belgium)
ISMB (Istituto Superiore Mario Boella Sulle Technologie Dell’ Informazione e Delle Telecomunicazioni Associazione – Italy)
PER (Perpetuum Limited – United Kingdom)
UNEW (University of Newcastle upon Tyne – United Kingdom)
BUT (Vysoke Uceni Technicke V BRNE – Czech Republic)
Το εν λόγω ερευνητικό πρόγραμμα είναι το πρώτο στο οποίο συμμετέχει η ΕΡΓΟΣΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης (R&D) της εταιρείας.

Το ερευνητικό πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 30 μήνες (01.09.2017 έως 29.02.2020), προϋπολογισμό ύψους € 1,699,998.75 και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Horizon 2020,” το οποίο είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει διαθέσει σχεδόν 80 δισ. ευρώ σε διάστημα 7 ετών (2014-2020).

H εμπλοκή της ΕΡΓΟΣΕ περιελάμβανε (α) τον καθορισμό των κριτηρίων χρήστη για την ανάπτυξη του συστήματος, (β) τον προσδιορισμό των τεχνικών προδιαγραφών σχεδιασμού και λειτουργίας του συστήματος, και (γ) την οργάνωση και επίβλεψη των τελικών δοκιμών των πρωτοτύπων συστημάτων καθώς και την επικύρωση των λειτουργιών τους σε ελεγχόμενο εργαστηριακό αλλά και σε πραγματικές σιδηροδρομικές συνθήκες.

Οι σχετικές δοκιμές σε πραγματικές σιδηροδρομικές συνθήκες θα λάβουν χώρα, τον προσεχή Μάιο, στο Εμπορευματικό Κέντρο Θριασίου Πεδίου.

Αναλυτικότερα, το ερευνητικό πρόγραμμα είχε τους εξής κύριους σκοπούς:

Την ανάπτυξη σύγχρονης τεχνικής λύσης για την ενίσχυση των λειτουργιών «ΑKεραιότητας των ΑMαξοστοιχιών» (ΑΚΑΜ), δηλαδή της ακριβούς και έγκαιρης ενημέρωσης των μηχανοδηγών και των ρυθμιστών κυκλοφορίας για την κατάσταση των συρμών, και ειδικά των μακρών συρμών. Το σύστημα περιλαμβάνει την ανάπτυξη μηχανισμού παροχής ενέργειας στις συσκευές ΑΚΑΜ, κυρίως στις περιπτώσεις τρένων που δεν διαθέτουν ηλεκτρική τροφοδοσία στις φορτάμαξες. Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στην ανάπτυξη ενός ενισχυμένου και αποτελεσματικού συστήματος επικοινωνιών το οποίο θα λειτουργεί με αξιοπιστία σε δυσμενές σιδηροδρομικό περιβάλλον (ορεινό περιβάλλον ή περιβάλλον εναλλαγής σηράγγων με γέφυρες).

Την ανάπτυξη ανταγωνιστικών λύσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για την τροφοδοσία του ελεγκτή των στοιχείων του συστήματος σηματοδότησης επί γραμμής (smart wayside object controller). Οι λύσεις ελαχιστοποιούν την παρατρόχια υποδομή και ιδιαίτερα τις καλωδιώσεις.

Τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος θα ανακοινωθούν σε σχετική ημερίδα που θα λάβει χώρα στο υπουργείο Μεταφορών στις 17 Μαΐου 2019.

Μια και μιλάμε για την Ελλάδα της (ψηφιακής) Καινοτομίας λίγες ώρες πριν το “ανθρώπινο λάθος” του Σταθμάρχη ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης από το MIT το οποίο επισκέφθηκε (όπως επίσης το Harvard και το “καραμανλικό” Fletcher School of Law and Diplomacy του Πανεπιστημίου Tufts), θα έγραφε τα εξής>

Επισκέφτηκα σήμερα μετά από χρόνια το πανεπιστήμιο ΜΙΤ, για να δω από κοντά το μέλλον που ετοιμάζει το MIT Media Lab. Το πρωτοποριακό αυτό πανεπιστημιακό εργαστήριο αναπτύσσει τεχνολογίες αιχμής και δοκιμάζει την εφαρμογή τους στη νευρολογία, τη βιονική, την αρχιτεκτονική, και σε πολλές άλλες επιστήμες. To 1995, ο άκρως προφητικός ιδρυτής του Lab, Nicholas Negroponte, προμήνυε το σήμερα: έναν κόσμο όπου η πληροφορική δεν θα ήταν απλά μια υπόθεση υπολογιστών, αλλά κάτι που θα άλλαζε τον τρόπο ζωής μας. Οραματίστηκε τo «Ίντερνετ των Πραγμάτων» και την τηλεργασία όταν ο υπόλοιπος κόσμος μάθαινε πώς λειτουργούν τα πρώτα κινητά τηλέφωνα. Τριάντα χρόνια μετά, οι εφαρμογές που παράγει το εργαστήριο προάγουν την έρευνα για τη διευκόλυνση ατόμων με αναπηρίες, το σχεδιασμό ενεργειακά αυτόνομων πόλεων, τη δημιουργική σχολική εκμάθηση, τη σχέση μας με τα ρομπότ, το διάστημα ή τα κρυπτονομίσματα. Σε αυτή την «αυλή των τεχνολογικών θαυμάτων» είχα τη χαρά να συναντήσω τη διευθύντρια του MIT Media Lab, Dava Newman. Με τη Newman – καθηγήτρια αεροναυπηγικής και πρώην Αναπληρώτρια Διευθύντρια της NASA – μοιραστήκαμε σκέψεις για τις πιο καθοριστικές εξελίξεις της τεχνολογικής επανάστασης στις επόμενες δεκαετίες. Επισκέψεις όπως αυτή τροφοδοτούν το όραμά μας για μια Ελλάδα-πόλο έλξης της καινοτομίας. Με την πρόοδο που έχει πετύχει η χώρα μας στον ψηφιακό της μετασχηματισμό, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε και να επενδύουμε στο όραμα αυτό.

Τι θέλουμε να πούμε με όλα αυτά; Οτι το “ανθρώπινο λάθος” έπρεπε να συμβεί. Θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη “ανθρώπινα λάθη” ή “φυσικές καταστροφές” ανεξάρτητα από το πόσο καινοτόμο ή ψηφιακά προηγμένο είναι ένα κράτος.

Όπως βλέπετε συμβαίνουν στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία, στη Γερμανία είχαμε εκρήξεις σε εγκαταστάσεις και εργοστάσια τροφίμων και πάει λέγοντας. Σας καλούμε να μην κατηγορείτε το Κράτος. Αυτός είναι ο ρόλος του Κράτους ανεξάρτητα κόμματος στην εξουσία.

Στο Μάτι πρωθυπουργός ήταν ο Τσίπρας. Μη το ξεχνάς.

Γιατί σε ένα κόσμο με παγκόσμιο χρέος 400 τρις ευρώ δεν μας χρειάζονται. Σε μια Ελλάδα με 400 δις χρέος ένας ώριμος πολίτης θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα κάνει παιδιά. Δείτε τι έγινε με την planδημία.

Aίφνης μετά το Υπ. Ενέργειας των ΗΠΑ και το FBI (o διευθυντής του μάλιστα) δήλωσε ότι ο ιός COVID-19 είναι εργαστηριακός. Αυτό για το οποίο 3 χρόνια επιμένει το Κουρδιστό Πορτοκάλι. Και από τη στιγμή που ο ιός είναι εργαστηριακός μπορούν να κατασκευάσουν όσους ιούς και μεταλλάξεις θέλουν. Και ο εργαστηριακός ιός της Wuhan ήταν ακόμη πιο θανατηφόρος από τον ιό φυσικής προέλευσης…

Πηγή: Κουρδιστό Πορτοκάλι

Back to top button