breaking newsΔιεθνή

Τραμπ: «Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά θα τον αποτρέψω»

Σήμερα (27/06), ο τέως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, σημείωσε ότι «οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αποτελέσουν τις σημαντικότερες στην ιστορία, καθώς η χώρα βρίσκεται σε παρακμή και δεν πρόκειται να αντέξει στις πιέσεις με την τρέχουσα ηγεσία». Ακόμη, υποστήριξε ότι η προσπάθεια των Δημοκρατικών για «στροφή» στην καθαρή ενέργεια απειλεί τους ψηφοφόρους με έλλειψη σε πλυντήρια πιάτων και φούρνους.

«Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή, νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει ακόμη και για άλλον έναν χρόνο. Συμβαίνουν φρικτά πράγματα, τόσο γρήγορα. Αυτά που κάνουν στη χώρα μας είναι πολύ λυπηρά», σημείωσε αρχικά, μιλώντας ασεπό εκδήλωση της Ρεπουμπλικανικής Ομοσπονδίας στο Νιού Χάμσαϊρ.

Σύμφωνα με τον πολιτικό, η εναλλακτική ενέργεια που προωθείται από τους Δημοκρατικούς οδηγεί στην εμφάνιση πεδίων με πανάκριβες ανεμογεννήτριες και αυτός ο εξοπλισμός κατασκευάζεται κυρίως στην Κίνα. «Μία πλήρης μετάβαση στην ηλεκτρική ενέργεια απειλεί τον συνήθη τρόπο των Αμερικανών», προειδοποίησε.

«Σε πολλούς φίλους μου, αρέσει να μαγειρεύουν και λένε ότι “οι φούρνοι αερίου είναι καλύτεροι από τους ηλεκτρικούς”. Όμως, θέλουν να τους πάρουν. Θέλουν να σας πάρουν τα πλυντήρια πιάτων, δεν επιθυμούν να σου δώσουν νερό. Αυτή είναι η τελική μάχη. Η χώρα οδεύει προς την κόλαση. Η εμπιστοσύνη του υπόλοιπου κόσμου στο δολάριο υποχωρεί και έτσι, ίσως πάψει να είναι το παγκόσμιο νόμισμα. Αυτή η προοπτική είναι καταστροφική», υποστήριξε.

Τέλος, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τους Δημοκρατικούς αντιπάλους του ως «πολεμοχαρείς», τονίζοντας ότι κανένας από αυτούς δεν μιλά για επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, την οποία εκείνος ως Πρόεδρος θα είχε την ικανότητα να επιλύσει σε μία μέρα. «Θα αποτρέψω έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είμαστε πολύ κοντά σε αυτόν», ολοκλήρωσε.

Παραδέχεται ότι είχε στην κατοχή του απόρρητο έγγραφο με σχέδια επίθεσης στο Ιράν

Το CNN απόκτησε την ηχογράφηση της συνάντησης, στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ, το 2021, όπου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ συζητά για την κατοχή απόρρητων εγγράφων.

Η ηχογράφηση, η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά στην εκπομπή “Anderson Cooper 360” του CNN, περιλαμβάνει νέες λεπτομέρειες από τη συζήτηση που αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την απαγγελία κατηγοριών από τον ειδικό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ κατά του Τραμπ για τον κακό χειρισμό διαβαθμισμένων πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης μιας στιγμής κατά την οποία ο Τραμπ φαίνεται να δείχνει ότι κρατούσε ένα μυστικό έγγραφο του Πενταγώνου, με σχέδια επίθεσης στο Ιράν.

«Αυτά είναι τα έγγραφα», λέει ο Τραμπ στην ηχογράφηση, ενώ συζητά για τα σχέδια επίθεσης του Πενταγώνου, κάτι που δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο.

Στη δίλεπτη ηχογράφηση, ο Τραμπ και οι βοηθοί του αστειεύονται για τα ηλεκτρονικά μηνύματα της Χίλαρι Κλίντον, αφού ο πρώην πρόεδρος λέει ότι το έγγραφο ήταν «μυστική πληροφορία».

«Η Χίλαρι θα το τύπωνε αυτό συνέχεια, ξέρεις», δήλωσε ο συνεργάτης του Τραμπ.

«Όχι, θα τα έστελνε στον Άντονι Γουάινερ», απάντησε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον πρώην βουλευτή των Δημοκρατικών, προκαλώντας γέλιο στην αίθουσα.

Οι δηλώσεις του Τραμπ στην ηχογράφηση, λέγοντας «αυτά είναι τα έγγραφα» και αναφερόμενος σε κάτι που αποκαλεί «άκρως εμπιστευτικό», θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τους ισχυρισμούς του πρώην προέδρου σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα στον Bret Baier του Fox News που είπε ότι δεν είχε μαζί του κανένα έγγραφο.

«Δεν υπήρχε κανένα έγγραφο. Ήταν ένας τεράστιος όγκος εγγράφων και όλα μιλούσαν για το Ιράν και άλλα πράγματα», δήλωσε ο Τραμπ στο Fox. «Και μπορεί να είχε κρατηθεί ή μπορεί και όχι, αλλά αυτό δεν ήταν έγγραφο. Δεν είχα το εν λόγω έγγραφο. Αυτά ήταν ιστορίες εφημερίδων, ιστορίες περιοδικών και άρθρα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ δήλωσε αθώος νωρίτερα αυτόν τον μήνα σε 37 κατηγορίες που σχετίζονται με τον φερόμενο κακό χειρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων που φυλάσσονταν στο θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Η ηχογράφηση προέρχεται από μια συνέντευξη που έδωσε ο Τραμπ τον Ιούλιο του 2021 στο θέρετρό του στο Μπέντμινστερ για ανθρώπους που εργάζονται για τα απομνημονεύματα του Μαρκ Μίντοους, πρώην προσωπάρχη του Τραμπ. Το κατηγορητήριο του ειδικού εισαγγελέα υποστηρίζει ότι στους παρευρισκόμενους – έναν συγγραφέα, έναν εκδότη και δύο μέλη του προσωπικού του Τραμπ – παρουσιάστηκαν απόρρητες πληροφορίες για το σχέδιο επίθεσης στο Ιράν.

Prime News.

Back to top button