breaking newsΔιεθνή

Black out στη Λωρίδα της Γάζας: Κόπηκαν όλες οι τηλεπικοινωνίες και το internet

Οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες κόπηκαν εντελώς στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε η Παλαιστινιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Paltel τη Δευτέρα.

«Λυπούμαστε που ανακοινώνουμε την πλήρη παύση του επικοινωνιών και υπηρεσιών Διαδικτύου με τη Λωρίδα της Γάζας, κύρια μονοπάτια που είχαν προηγουμένως επανασυνδεθεί αποσυνδέθηκαν ξανά», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως οι τηλεπικοινωνίες αλλά και το internet έχουν κοπεί αρκετές φορές στη Γάζα, απομονώνοντας την εντελώς από τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι αδύνατον να τηλεφωνήσει κανείς σε συγγενείς, να καλέσει ασθενοφόρα ή να συνεννοηθεί με τους συνεργάτες του στον θύλακα αυτόν, καθώς το Ισραήλ διεύρυνε τις αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις του.

Στις αρχές Νοεμβρίου ο ίδιος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε μέσω X (του πρώην Twitter) ότι είχε διακοπεί εντελώς η λειτουργία των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και η πρόσβαση στο διαδίκτυο στον θύλακα, ενώ λίγες μέρες αργότερα και εν μέσω ολονύχτιων μαχών, η Χαμάς έλεγε ότι ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί «έντονους βομβαρδισμούς» γύρω από πολλά νοσοκομεία στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, λίγο μετά τη διακοπή των τηλεπικοινωνιών.

ΠΗΓΗ: Reuters

PrimeNews.

Back to top button