breaking newsΔιεθνή

«Είναι ο Νόμιμος στόχος» για την Τουρκία; Πάνω από 400 Σύριοι μαχητές αναφέρθηκαν στην Afrin

H φωτογραφία που ελήφθη στις 20 Φεβρουαρίου 2018 που δείχνει μια συνοδεία φιλο Συριακών κυβερνητικών μαχητών που φθάνουν Afrin  στην βόρεια περιοχή της Συρίας

Ο Τούρκος εκπρόσωπος του Προέδρου Ibrahim Kalin προειδοποίησε ότι κάθε βήμα προς την  υποστήριξη των κουρδικών μονάδων θα θεωρείται ως «τρομοκρατικό» από τον Τουρκικό στρατό

 

Μετά τις αναφορές του Λιβανέζικου τηλεοπτικού σταθμού Mayaden σχετικά με περισσότερους από 400 Σύριους  μαχητές που φέρεται ότι μεταφέρθηκαν στην Afrin  για να απομακρυνθούν οι δυνάμεις της Άγκυρας, ο Τούρκος εκπρόσωπος του Προέδρου  Καλίν κατήγγειλε την αντιπολίτευση  για την  στρατιωτική εκστρατεία στην Afrin, λέγοντας ότι η Άγκυρα ενεργεί βάσει των Εθνικών της συμφερόντων  και «δεν οφείλει καμιά  εξήγηση».

«Κάθε βήμα προς την  υποστήριξη της τρομοκρατικής οργάνωσης YPG θα σήμαινε (για όποιες δυνάμεις παρεμβαίνουν στο πλευρό των Κούρδων  μαχητών )  ότι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Και για εμάς, αυτό θα τους έκανε νόμιμους στόχους «, δήλωσε ο Καλίν, προσθέτοντας,» Δεν πειράζει  για όποιον  κάνει μια  μια τέτοια προσπάθεια, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες «.

Σχολιάζοντας την κατάσταση, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπέκιρ Μπότζαγκ δήλωσε ότι το YPG δεν μπόρεσε να συμφωνήσει με τη Δαμασκό για την ανάπτυξη του Συριακού κυβερνητικού στρατού στο Afrin.

«Το YPG ήταν σε συνομιλίες με το καθεστώς για το θέμα της Afrin και δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν. Επαναλαμβάνω ότι όποιος υποστηρίζει το YPG στην Afrin  θα γίνει ο στόχος μας», ανέφερε όπως γράφει  η εφημερίδα Milliyet.


Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας, συνολικά 1.780 μαχητές του YPG έχουν εξαλειφθεί από τις 20 Ιανουαρίου όταν ξεκίνησε η επιχείρηση.

Στις 20 Φεβρουαρίου, το πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε ότι η λαϊκές κυβερνητικές  δυνάμεις  της Συρίας έφτασαν  στην Afrin για να αποκρούσουν  την Τουρκική στρατιωτική επίθεση στην πόλη και να πολεμήσουν  την τρομοκρατική ομάδα της Daesh παρά την προειδοποίηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να μην  υποστηρίξουν τους Κούρδους.  Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προχώρησαν στο συμπέρασμα ότι η φάλαγγα  της Συρίας αναγκάστηκε να υποχωρήσει μετά το βομβαρδισμό από τις τουρκικές δυνάμεις.

Διαβάστε περισσότερα : Οι ισχυρισμοί της ανάπτυξης του Συριακού Στρατού στην Αφρν είναι «Μαύρη Προπαγάνδα» – είπε  ο Ερντογάν [1]

Αργότερα, ο εκπρόσωπος του YPG στην Afrin Brusk Haseke απέρριψε τις πληροφορίες ως παραπλανητικές.

«Ενώ πλησίαζαν στην Αφρίνη, δέχτηκαν επίθεση από το Τουρκικό πυροβολικό, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο μαχητών και τριών τραυματιών, παρόλα αυτά έφτασαν στην Afrin και ενώθηκαν με αποσπάσματα του YPG. Οι αγωνιστές έφθασαν στην πόλη με βαριά όπλα και τεθωρακισμένα οχήματα και,  μαζί με τις ομάδες YPG, αντιμετωπίζουν  τους επιτιθέμενους, και σήμερα δεν υπήρξαν νεκροί ή τραυματίες μεταξύ των στρατιωτών », τόνισε.

Προηγουμένως, ο Καλίν είχε καλέσει την προσπάθεια των Συριακών δυνάμεων να εισέλθουν στην Afrin για να υποστηρίξουν το YPG απολύτως απαράδεκτο.

«Έχουν υπάρξει αναφορές ότι το YPG και το καθεστώς του [Συριακού Προέδρου Bashar] Assad κατέληξαν σε συμφωνία και προσεγγίσαμε τις εκθέσεις με προσοχή.Σήμερα, είδαμε μια προσπάθεια 40-50 οχημάτων που έρχονταν από το Χαλέπι για να εισέλθουν στην Afrin. Εξουδετερώθηκαν  με τη βοήθεια του πυροβολικού «, δήλωσε ο Καλίν, όπως ανέφερε το media outlet της Haberturk.

Εν τω μεταξύ, ο επίσημος εκπρόσωπος της Κουρδικής πολιτοφυλακής δήλωσε στο Σπούτνικ ότι η Τουρκική επιχείρηση ήταν «ανεπιτυχής», επιβεβαιώνοντας ότι οι Συριακές Λαϊκές δυνάμεις βρίσκονταν ήδη στην Afrin.

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας, η κυβέρνηση και τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν δηλώσεις με ομολογιακές συνέπειες, δηλώνοντας ότι αυτές οι δυνάμεις είναι Σιίτες. Εμείς στη Συρία είμαστε περήφανοι για την ομογενειακή και εθνική μας ποικιλομορφία. Από  στρατιωτικούς όρους απέτυχαν. Μπορεί να έχουν προχωρήσει σε πολλές θέσεις, αλλά γενικά η στρατιωτική εκστρατεία ήταν ανεπιτυχής «, πρόσθεσε.

Στις 20 Ιανουαρίου η Τουρκία ξεκίνησε  τη στρατιωτική της επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «κλαδί ελιάς» εναντίον των Κουρδικών  δυνάμεων στην Afrin της Συρίας, μια περιοχή που ελέγχεται από τις μονάδες προστασίας Κούρδικών Λαϊκών  δυνάμεων της (YPG) που έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ , οι οποίες θα  εκπαίδευαν μια  ισχυρή συνοριακή δύναμη ασφαλείας  30.000 μαχητών  στην έδαφος της Συρίας που θα ελεγχόταν  από τις Συριακές Δημοκρατικές δυνάμεις, μια συμμαχία που κυριαρχείται από το YPG που φέρεται ότι συνδέεται  με το PKK, απαγορευμένο στην Τουρκία.

 

Η Άγκυρα απείλησε να ξεκινήσει μια στρατιωτική εκστρατεία ανταποκρινόμενη στην απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να ξεκινήσουν την εκπαίδευση μιας δύναμης συνοριακής ασφαλείας 30.000 μαχητών  στην επικράτεια της Συρίας που ελέγχεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, μια συμμαχία που κυριαρχείται από το YPG που φέρεται να συνδέεται με το ΡΚΚ, απαγορευμένο  στην Τουρκία.

 

References  READ MORE: Claims of Syrian Army Deployment in Afrin Are ‘Black Propaganda’ — Erdogan’s Rep
( https://sputniknews.com/middleeast/201802201061823113-syrian-army-afrin-deployment-turkey/ )  READ MORE: WATCH: Alleged Video of Syrian Government Forces Entering Afrin
( https://sputniknews.com/middleeast/201802201061838215-syria-forces-afrin-deployment/ )
https://sputniknews.com

tokoutsavaki.blogspot.gr

Back to top button