breaking newsΔιεθνή

Κολομβία: «Μισοφαγωμένα φρούτα και ίχνη στο χώμα» – Πώς εντόπισαν τα 4 παιδιά οι αρχές

H είδηση πως εντοπίστηκαν ζωντανά και σώα τα τέσσερα παιδιά που αγνοούνταν επί σαράντα ημέρες μετά τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους όπου επέβαιναν, προκάλεσε πανεθνικό ενθουσιασμό στην Κολομβία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα αδέρφια, ηλικίας μεταξύ 1 και 13 χρόνων, πέρασαν εβδομάδες μόνα τους περιπλανώμενα στην πυκνή ζούγκλα του κολομβιανού Αμαζονίου, μετά το θάνατο της μητέρας τους και των υπόλοιπων επιβατών του αεροσκάφους.

Οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανά τα παιδιά έμοιαζαν να μειώνονται κάθε ημέρα που περνούσε στο εξαιρετικά εχθρικό περιβάλλον όπου αναζητούν λεία ιαγουάροι, πούμα, ερπετά και άλλα αρπακτικά. Υπάρχουν επίσης αδηφάγα έντομα κάθε λογής, ενώ υπήρχε επίσης το κρίσιμο ζήτημα της εύρεσης πόσιμου νερού.

Κολομβία: «Μισοφαγωμένα φρούτα και ίχνη στο χώμα» – Πώς εντόπισαν τα 4 παιδιά οι αρχές-1
Μια πάνα είχαν αφήσει πίσω τους τα τέσσερα μικρά

Στην περιοχή αυτή εξάλλου δρουν διαφωνούντες της πρώην οργάνωσης ανταρτών FARC, συγκεκριμένα ομάδα με την οποία διακόπηκαν πρόσφατα οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Πάνω από εκατό στρατιωτικοί, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών, και δεκάδες αυτόχθονες έψαχναν τα παιδιά στη ζούγκλα στα όρια των νομών Γουαβιάρε και Κακετά, μετά τον εντοπισμό του αεροπλάνου με τη μύτη καρφωμένη στο έδαφος μέσα στην πυκνή βλάστηση.

Τα «ίχνη» που έδειχναν πως τα παιδιά ήταν ζωντανά 

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης που «χτένιζαν» επί εβδομάδες την περιοχή, θα είχαν χάσει προ πολλού τις ελπίδες τους αν δεν έβρισκαν μισοφαγωμένα άγρια φρούτα, παπούτσια, πρόχειρα καταλύματα και ίχνη στις λάσπες και τα χώματα που υποδείκνυαν πως τα παιδιά ήταν ζωντανά.

Κολομβία: «Μισοφαγωμένα φρούτα και ίχνη στο χώμα» – Πώς εντόπισαν τα 4 παιδιά οι αρχές-2
Ένα συρματάκι για κινητά σύμφωνα με τις αρχές, αναπτέρωνε τις ελπίδες των διασωστών

Ο κολομβιανός στρατός δημοσιοποίησε μέσω Twitter περισσότερες φωτογραφίες από το σημείο όπου βρέθηκαν τα αδέλφια, καθισμένα πάνω σε λινάτσες, πλαισιωμένα από στρατιωτικούς και ιθαγενείς που τους πρόσφεραν να φάνε και να πιούνε. Τα δυο μεγαλύτερα φόραγαν σκισμένα παντελόνια τζιν και μακρυμάνικα μπλουζάκια, με τα πόδια τυλιγμένα με λωρίδες υφάσματος.

Prime News.

Back to top button