breaking newsΕλλάδα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριέλαβε στη λίστα κυρώσεων κατά φυσικών προσώπων Συρίας τους Ελληνορθόδοξους Διοικητές της Εθνικής Άμυνας των μεγάλων ελληνορθόδοξων πόλεων Μάχαρντα και αλ Σουκαλαμπίγια ( Σελευκόβουλος) στη Χάμα για ανάμειξη στο ουκρανικό!

Nabeel Al-Abdullah

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριέλαβε στη λίστα κυρώσεων κατά φυσικών προσώπων Συρίας τους Ελληνορθόδοξους Διοικητές της Εθνικής Άμυνας των μεγάλων ελληνορθόδοξων πόλεων Μάχαρντα και αλ Σουκαλαμπίγια ( Σελευκόβουλος) στη Χάμα για ανάμειξη στο ουκρανικό! Οι 2 ελληνορθόδοξες πόλεις είναι η γραμμή επαφής με φιλότουρκους τζιχαντιστές στα όρια του Ιντλίμπ. Σταμάτησαν τον τούρκικο επεκτατισμό υπό το πρόσχημα της ψευδεπίγραφης συριακής αντιπολίτευσης. Με την απόφασή της αυτή η ΕΕ απροκάλυπτα παραδέχεται ότι είναι πίσω από την τζιχαντιστική ” αντιπολίτευση”.

(Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκτεινε το δίκτυο κυρώσεων την Πέμπτη για να συμπεριλάβει δέκα Σύρους που προστέθηκαν στη λίστα με τα παγώματα περιουσιακών στοιχείων και τις απαγορεύσεις εισόδου λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Το συριακό καθεστώς παρέχει υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής υποστήριξης, στον αδικαιολόγητο επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», αναφέρει η Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεταξύ εκείνων που τιμωρήθηκαν ήταν ο κ. Simon Al-Wakeel, ο Διοικητής Εθνικής Άμυνας στη Mahardah, και ο κ. Nabeel Al-Abdullah, ο Διοικητής Εθνικής Άμυνας στη Suqaylabiyah, εκτός από τον Ταξίαρχο Saleh Al-Abdullah, Υποδιοικητή του 30ου Μεραρχία, Ρεπουμπλικανική Φρουρά.)

Οι περισσότεροι είναι στρατιώτες.
Στα ονόματα..Η Ευρώπη τιμωρεί δέκα Σύριες προσωπικότητες και δύο εταιρείες

Οι περισσότεροι είναι στρατιώτες.
Στα ονόματα..Η Ευρώπη τιμωρεί δέκα Σύριες προσωπικότητες και δύο εταιρείες

Σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριέλαβε δέκα Σύριους προσωπικότητες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι στρατιωτικό προσωπικό που συνδέεται με τις δυνάμεις του συριακού στρατού ή βοηθητικούς σχηματισμούς, στη μαύρη λίστα των ευρωπαϊκών κυρώσεων, καθώς και δύο ιδιωτικές εταιρείες για στρατολόγηση μισθοφόρων από τη Συρία για Ουκρανία και Λιβύη.

Σύμφωνα με δύο ξεχωριστές αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, δέκα φυσικά πρόσωπα και δύο οντότητες έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο προσώπων, οντοτήτων και φορέων που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα.

Στα δύο ψηφίσματα, η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι τα άτομα αυτά συμμετείχαν στη στρατολόγηση Σύριων και Παλαιστινίων μισθοφόρων για να πολεμήσουν στην Ουκρανία και τη Λιβύη.

Η πρώτη απόφαση περιλάμβανε τη συμπερίληψη έξι φυσικών προσώπων και μιας οντότητας, και συγκεκριμένα:

Η εταιρεία «Al-Sayad», ο διευθυντής και συνεργάτης της
Η «Al-Sayyad» Company for Guarding and Protection Services Ltd., είναι μια ιδιωτική συριακή εταιρεία ασφαλείας που ιδρύθηκε το 2017 και εποπτεύεται από τη ρωσική εταιρεία «Wagner» στη Συρία.

Σύμφωνα με την απόφαση, η εταιρεία «Al-Sayyad» δραστηριοποιείται στην προστασία των ρωσικών συμφερόντων (φωσφορικά άλατα, φυσικό αέριο και ασφάλεια πετρελαϊκών τοποθεσιών) στη Συρία.

Η εταιρεία που λειτουργεί με την επωνυμία «ISIS Hunters» δραστηριοποιείται στη στρατολόγηση Σύριων μισθοφόρων και την αποστολή τους στη Λιβύη και την Ουκρανία, και ως εκ τούτου, η εταιρεία είναι υπεύθυνη για, υποστήριξη ή εφαρμογή μέτρων ή πολιτικών που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, στην απόφαση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριέλαβε στη λίστα κυρώσεων τον διευθυντή της εταιρείας «Al-Sayyad», Fawaz Mikhail Gerges, και τον συνιδιοκτήτη της εταιρείας, Yasar Hussein Ibrahim.

Akram Muhammed Salti
Ο αρχιστράτηγος του «Απελευθερωτικού Στρατού της Παλαιστίνης», Akram Muhammad al-Satli, εμπλέκεται στη στρατολόγηση Παλαιστινίων για να πολεμήσουν στην Ουκρανία στο πλευρό της Ρωσίας.

Nabeul Al-Abdullah και Simon Al-Wakeel (Ελληνορθόδοξοι από Χάμα)
Είναι οι διοικητές των «Εθνικών Δυνάμεων Άμυνας» που βοηθούν τις δυνάμεις του ”καθεστώτος” στις πόλεις al-Suqaylabiyah και Mahardah (ελληνορθόδοξες πόλεις) στην ύπαιθρο της Hama στην κεντρική Συρία, και επιβλέπουν τη στρατολόγηση Σύριων μισθοφόρων για να πολεμήσουν στο πλευρό της Ρωσίας στην Ουκρανία από έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Αμπού Χάνι Σαμούτ
Πρώην αξιωματικός των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος και ηγέτης της φατρίας Al-Ahd Al-Omari.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Shammout είναι υπεύθυνος, μαζί με Ρώσους στρατιωτικούς, για τη στρατολόγηση Σύριων μισθοφόρων από τη Γιάλντα, την Μπαμπίλα και τον Μπέιτ Σαχέμ, νότια της Δαμασκού, και την αποστολή τους στη Λιβύη και την Ουκρανία.

Όσον αφορά τη δεύτερη απόφαση, περιλάμβανε τη συμπερίληψη τεσσάρων προσώπων και μιας οντότητας στον κατάλογο των φυσικών και νομικών προσώπων, οντοτήτων ή φορέων που υπόκεινται σε κυρώσεις, και συγκεκριμένα:

Sanad Company, ιδιοκτήτης και συνεργάτης της
Είναι μια ιδιωτική συριακή εταιρεία ασφαλείας, που ιδρύθηκε το 2017 και εποπτεύεται από τον Όμιλο Wagner στη Συρία, και δραστηριοποιείται στην προστασία των ρωσικών συμφερόντων στη Συρία.

Η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων παρέχει έσοδα στο συριακό καθεστώς. Επιπλέον, η εταιρεία δραστηριοποιείται στη στρατολόγηση Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη και την Ουκρανία. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία στηρίζει και επωφελείται από το συριακό καθεστώς, σύμφωνα με την απόφαση.

Η απόφαση περιελάμβανε τη συμπερίληψη του συνιδιοκτήτη της «SANAD» Nasser Deeb, ο οποίος είναι επίσης συνιδιοκτήτης της Ella Services με τον Khader Ali Taher, και του συνιδιοκτήτη της «SANAD» του Deeb, Ahmed Khalil Khalil.

Saleh Al-Abdullah
Ο ταξίαρχος Saleh Al-Abdullah, ο διοικητής της «16ης Ταξιαρχίας» των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία από το 2020.

Ήταν προηγουμένως αναπληρωτής διοικητής της «25ης Μεραρχίας» στις δυνάμεις του καθεστώτος, ταξίαρχος Suhail al-Hassan.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι ο Αλ-Αμπντουλάχ συμμετείχε στη στρατολόγηση μελών της «16ης Ταξιαρχίας» για να πολεμήσουν στην Ουκρανία στο πλευρό της Ρωσίας.

Μοχάμεντ Εσάμ Σαμουτ
Ιδιοκτήτης και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cham Wings Airlines και Πρόεδρος του Ομίλου Shamout, ο οποίος δραστηριοποιείται στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, του χάλυβα, της αεροπορίας, της ναυτιλίας, των κατασκευών και των ακινήτων.

Στις 18 Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση αιτιολόγησε την απόφασή της να αφαιρέσει την Cham Wings Airlines από τους κανονισμούς κυρώσεων, εξηγώντας ότι ο στόχος των κυρώσεων της ΕΕ ήταν να «αλλάξουν τη συμπεριφορά του στοχευόμενου ατόμου ή οντότητας».

Πρόσθεσε ότι «όταν αλλάζει η συμπεριφορά, οι κυρώσεις της ΕΕ μπορούν να επανεξεταστούν και μπορεί να αρθούν, όπως αποδεικνύεται από τη ρητή απόφαση για τα (Cham Wings)».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πολεμάει τους τελευταίους Ρωμιούς της Συρίας. Συμπεριέλαβε στη λίστα κυρώσεων κατά φυσικών προσώπων Συρίας τους Ελληνορθόδοξους Διοικητές της Εθνικής Άμυνας των μεγάλων ελληνορθόδοξων πόλεων Μάχαρντα και αλ Σουκαλαμπίγια ( Σελευκόβουλος) στη Χάμα για ανάμειξη στο ουκρανικό! Είμαστε σίγουρα με τη σωστή πλευρά της ιστορίας;

dimpenews.com

Back to top button