breaking newsΕλλάδα

Με πούλμαν, πλοία και αυτοκίνητα φτάνουν οι διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα

Με πούλμαν, πλοία και αυτοκίνητα οι διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται για το κυριακάτικο ραντεβού στην καρδιά της πρωτεύουσας, που ήδη έχει αρχίσει να κινείται σε ρυθμούς συλλαλητηρίου.

Τα πρώτα ηχεία, τα καλώδια για τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις, οι ετοιμασίες του σκηνοθέτη για τις κάμερες, οι εργασίες για την τοποθέτηση της εξέδρας δείχνουν ένα μέρος από τις πυρετώδεις προετοιμασίες.

Η εξέδρα δεν θα τοποθετηθεί στο συντριβάνι της πλατείας όπως είχε διαρρεύσει αρχικά αλλά στο σημείο που το 2000 ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μίλησε στα πλήθη για τις ταυτότητες, δηλαδή στην αρχή της Ερμού απέναντι από τη Βουλή.

«Αποφασίσαμε να στήσουμε την εξέδρα στην Ερμού ώστε να έχουμε πίσω φόντο τη Βουλή και τον κόσμο στα σκαλιά μπροστά από τη Βουλή», λέει στο protothema.gr o σκηνοθέτης του συλλαλητηρίου Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος.

Οι μηχανές δουλεύουν στο «κόκκινο», ακόμα και σε βιοτεχνίες και τυπογραφεία που ετοιμάζουν σημαίες αλλά και πανό που θα δούμε αύριο στο συλλαλητήριο.

 

Σε μια ταράτσα του κέντρου ήδη ξεδιπλώνεται η σημαία των 150 τμ που την Κυριακή θα βρισκεται στα χέρια των διαδηλωτών από το Σύνταγμα μέχρι τους στύλους του Ολυμπίου Διός. Είναι η ελληνική σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας στο κέντρο, που επί εφτά ολόκληρες μέρες ετοιμάζεται…

Την τελευταία εβδομάδα οι άνθρωποι που δουλεύουν στα τυπογραφεία, στο κέντρο της Αθήνας  έχουν πολύ δουλειά, όπως οι ίδιοι λένε στο protothema.gr: «Τυπώνουμε αρκετά επάνω στην αγγλική γλώσσα για να προωθηθεί το μήνυμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας βάσει ιστορικών στοιχείων στο διεθνές γίγνεσθαι».

Δρακόντια θα είναι και τα μέτρα της αστυνομίας . Από το πρωί της Κυριακής θα κλείσουν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και το μεσημέρι θα στηθούν φραγμοί με κλούβες και άντρες των ΜΑΤ. Όταν φτάσουν τα πούλμαν στην Αθήνα θα οδηγηθούν αρχικά στους στύλους του Ολυμπίου Διός για να κατέβει ο κόσμος και στη συνέχεια συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στα τρία σημεία που θα σταθμεύσουν:
-Στο πάρκινγκ του μετρό στη Λεωφόρο Συγγρού
-Στο γήπεδο του Badminton στο Γουδί
-Στο γήπεδο του Ταε κβον ντο στο Φάληρο.

Όπως έχει άλλωστε γίνει γνωστό, από τις 10 το πρωί της Κυριακής θα είναι κλειστοί οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Ομόνοια και Πανεπιστήμιο, για λόγους ασφαλείας από την αστυνομία.

 

.triklopodia
Back to top button