breaking newsΕλλάδα

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο Καραμανλής Γνώριζε Καλά Για Την Παρτίδα Εμβολίων Που Είχε Παραγγείλει Ο Αβραμόπουλος

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο Καραμανλής Γνώριζε Καλά Για Την Παρτίδα Εμβολίων Που Είχε Παραγγείλει Ο Αβραμόπουλος

Δείτε τι απαντά σε σχετική ερώτηση του Γιώργου Παπανδρέου (ΕΠΙΣΤΟΛΗ)

Μέσω της υπόθεσης Novartis ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας έφτασαν στην κορύφωση την προπαγανδιστική  τακτική τους κατά της ΝΔ προσπαθώντας για άλλη μια φορά να δημιουργήσουν εσωτερικό  πρόβλημα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Έτσι ενώ κατηγορούν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, έναν από τους υπουργούς Υγείας ότι έπαιρνε μίζες από την Novartis αφήνουν στο απυρόβλητο τον Κώστα Καραμανλή, που δεν θέλουν να τον ακουμπήσουν, με την χαρακτηριστική φράση ότι «τον παρέσυρε».

Συγκεκριμένα ο μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» λέει:

Επίσης επι υπουργίας του υπήρξε στενή συνεργασία της Νοβάρτις και του Υπουργείου μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και του Γενικού Διευθυντή Παπαδημητρίου Θεόδωρου που σε συνεργασία με τον Φρουζή διαχειρίστηκαν το ζήτημα της πανδημίας H1N1. Η Νοβάρτις την περίοδο 2008-2009 είχε εμβόλια για το H1N1 τα οποία παραγγέλθηκαν από το υπουργείο Υγείας μετά την αναβάθμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ του κινδύνου της πανδημίας στην μέγιστη βαθμίδα πέντε. Με τον ανωτέρο τρόπο ο τότε υπουργός Υγείας Αβραμόπουλος παρέσυρε τον τότε πρωθυπουργό (Κ. Καραμανλή) ο οποίος τελούσε εν αγνοία να εξαγγείλει ότι η Ελλάδα έπρεπε να παραγγείλει πανδημικά εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού της. Το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού ήταν στην συγκεκριμένη περιπτωση αναντίστοιχα υψηλό (υπερπολλαπλάσιο) σε σχέση με άλλες ευρωπαίκές χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό. Η ζημία του κράτους στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν διττή:

1) Αφενός δια της παραγγελίας υπερβολικά υψηλού αριθμού εμβολίων

2) Αφετέρου δια της καταβολής υψηλών ποσών που διοχετεύτηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ΜΜΕ για την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού.

Ωστόσο όπως αποκάλυψε σήμερα ο Γιώργος Τράγκας στα Παραπολιτικά 90,1 ο Καραμανλής ήξερε αφού είχε γίνει και ερώτηση τότε από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Το Crashonline φέρνει τώρα στο φως την επιστολή Καραμανλή στον Γιώργο Παπανδρέου τον Ιούλιο του 2009. 

 

Γιατί, ο Κώστας Καραμανλής ενέκρινε την αγορά των εμβολίων, για την ακρίβεια την ενέκρινε η Βουλή. Η διακομματική.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επιτεθεί στον Καραμανλή για τους θανάτους από τη γρίπη και τα μέτρα που είχε πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Τότε λοιπόν στις 24 Ιουλίου του 2009 σε λεπτομερή απάντησή του, ο τότε Πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση ακολούθησε τις οδηγίες πιστά του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας. Επίσης του αναφέρει ότι όλες οι ενέργειες είναι σε γνώση της αρμόδια κοινοβουλευτικής επιτροπής, την οποία έχει ενημερώσει ο Αβραμόπουλος.

Δείτε την επιστολή που είχε στείλει ο Κώστας Καραμανλής στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου στις 24 Ιουλίου του 2009

«Κύριε Πρόεδρε

Λυπούμαστε διότι με την επιστολή σας αποδεικνύετε είτε άγνοια είτε πρόθεση κομματικής προσέγγισης σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Η Κυβέρνηση ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της ΕΕ πήρε όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα κατά τρόπο μάλιστα που η χώρα μας έλαβε εύσημα από τον ΠΟΥ.
Είναι η πρώτη στην Ευρώπη που χρησιμοποίησε προληπτικό έλεγχο στα αεροδρόμια και τις εισόδους της ενημερώνοντας συγχρόνως τους επισκέπτες αλλά και τους πολίτες της με ειδικά έντυπα
Επιπλέον στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης έχει καταρτιστεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσεων για την ενημέρωση όσο των ευπαθών ομάδων όσο και του συνόλου του πληθυσμού
Σε ότι αφορά τις βασικές εισηγήσεις σας θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι αποτελούν ήδη πραγματικότητα.

Εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση πανδημίας έχει αναπτύξει η κυβέρνηση σε αντιθεση με ότι συνέβαινε με το παρελθόν από το 2005. Το Σχέδιο αυτό έχει ήδη επικαιροποιηθεί για την αντιμετώπισης της Νέας Γρίπης από το Μάιο του 2009 και έχει τεθεί σε τελική διαβούλευση από το αρμόδιο Εθνικό Συμβούλιο αλλά και σε όργανα της ΕΕ και του ΠΟΥ.

Το σχέδιο το οποίο βεβαίως θα προσαρμόζεται και θα εμπλουτίζεται ανάλογα με τις εξελίξεις πρόκειται να επικυρωθεί από την διυπουργική επιτροπή που συνεδριάζει για δεύτερη φορά την ερχόμενη εβδομάδα και θα σας δοθεί αμέσως.

Δεν κατανοώ γιατί αγνοείτε ακόμη και τη λειτουργία διυπουργικής επιτροπής την οποία συγκάλεσα για πρώτη φορά στις 2 Μαΐου του 2009 και εισηγείσθε τώρα τη συγκρότηση της, δηλαδή τρεις μήνες περίπου μετά.

Θα έπρεπε επίσης να μην λησμονείτε ότι για όλα αυτά τα θέματα ο υπουργός υγείας έχει ήδη ενημερώσει την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Σας πληροφορώ ότι θ επανέρθει την ερχόμενη εβδομάδα και φυσικά όποτε χρειαστεί στο μέλλον.

Είναι αυτονόητο ότι ο ισχυρισμός σας για υποτιθέμενη έλλειψη σχεδίου καθώς και ο ισχυρισμός σας ότι η χώρα μας είναι δήθεν «περισσότερο ευάλωτη» βρίσκονται εκτός πραγματικότητας. Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι όχι μόνο αβάσιμοι αλλά και κινδυνολογικοί.

Θεωρώ επίσης άτυχη και προϊόν κομματικής σκοπιμότητας την αναφορά σας ότι «μια πανδημία με συμπτώματα ήπιας μορφής θα εξελιχθεί με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των πολιτών για τη λειτουργία της χώρας».

Είναι ανεπίτρεπτο να γίνεται αβασάνιστα υιοθέτηση ακραίων σεναρίων. αυτή η στάση σας σήμερα αδικεί και την ωριμότητα της Κοινωνίας, το κύρος των επιστημόνων μας και την ικανότητα των αρμόδιων υπηρεσιών αλλά και τις εκτιμήσεις διεθνών οργανισμών.

Καταλήγοντας θα ήθελα να σας βεβαιώσω ότι δεν αρνούμαστε – αντιθέτως μάλιστα – ούτε τη συμβολή, ούτε τις ιδέες κανενός. Είναι όμως θλιβερό να επιχειρείται τη στιγμή αυτή η εκμετάλλευση ενός τέτοιου ζητήματος για κομματικές σκοπιμότητες»

 

.crashonline
Back to top button