Διεθνή

Ένα stage ”drag-queen” για παιδιά ακυρώθηκε μετά από ξεσηκωμό κοντά στο Μπορντό στη Γαλλία!

Ένα stage ”drag-queen” για παιδιά ακυρώθηκε μετά από ξεσηκωμό! Καταγγέλουν την υπερσεξουαλοποίηση παιδιών. Τα παιδιά θα μάθαιναν να κάνουν πασαρέλα και να περπατούν με τακούνια, υιοθετώντας τη σωστή εμφάνιση και έκφραση..Θα δημιουργούσαν το δικό τους χαρακτήρα φύλου και θα μετείχαν σε συζήτηση για στερεότυπα και προβληματισμό περί φύλου.

Ένα μάθημα drag queen που προσφερόταν σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 11 και 17 ετών επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Mérignac κατά τις επόμενες σχολικές διακοπές. Αντιμέτωπο με τη διαμάχη που προκάλεσε αυτό το εργαστήριο, το Σπίτι της Νεολαίας και του Πολιτισμού ανακοίνωσε την ακύρωσή του αυτό το Σάββατο.

Μια απόφαση που πάρθηκε απρόθυμα. Από τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, μια διαμάχη είχε πάρει δυναμική στη Gironde, ενώ ένα Maison des jeunesse et de la Culture (MJC) στο Mérignac, κοντά στο Μπορντό, είχε προγραμματίσει να προσφέρει ένα μάθημα drag queen για παιδιά ηλικίας από 11 ετών, κατά τις επόμενες σχολικές διακοπές. Αφού δημοσίευσε μια αναφορά στο διαδίκτυο εναντίον αυτού του εργαστηρίου που συγκέντρωσε περισσότερες από 6.000 υπογραφές, το MJC ανακοίνωσε αυτό το Σάββατο ότι λάμβανε την απόφαση να ακυρώσει αυτό το εργαστήριο: «Λόγω της βίας των μηνυμάτων που δημοσιεύτηκαν , των προσωπικών απειλών και των κλήσεων που ελήφθησαν ως αντίδραση σε τον προγραμματισμό του μαθήματος Drag art discovery, τα μέλη του γραφείου MJC CLAL πήραν την απόφαση να αποσύρουν το καλλιτεχνικό εργαστήρι από τον προγραμματισμό. Αυτό γίνεται για να εγγυηθεί την ηθική και σωματική ασφάλεια των εθελοντών, των εργαζομένων και των οικογενειών», εξηγεί η MJC CLAL σε δελτίο τύπου.

Μια απόφαση που φαίνεται να λαμβάνεται διστακτικά: «Αυτή η αμέτρητη αδυσώπητη συμπεριφορά δείχνει τον δρόμο προς τα εμπρός για τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και τις αξίες της συμβίωσης», εξηγεί η πρόεδρος του MJC CLAL, Fabienne Duhant, στο δελτίο τύπου της.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΑΙ Η ΥΠΕΡΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ
Στα κοινωνικά δίκτυα, πολλοί άνθρωποι εξοργίστηκαν με την ιδέα αυτής της πρακτικής άσκησης. «Παιδικά εργαστήρια με επικεφαλής drag queens; Χρηματοδοτείται με δημόσιο χρήμα ενώ οι θεατρικές εταιρείες δεν μπορούν να ανεβάσουν έργα κατάλληλα για παιδιά;!», αναρωτήθηκε η SOSÉducation στο X.

Εργαστήρια για παιδιά με επικεφαλής drag queens; Χρηματοδοτείται με δημόσιο χρήμα ενώ οι θεατρικές εταιρείες δεν μπορούν να ανεβάσουν παραστάσεις κατάλληλες για παιδιά;! @datirachida αυτή είναι η γαλλική κουλτούρα που θέλετε να μεταδώσετε στα παιδιά; Βαρεθήκαμε…

— SOS Education (@soseducation) 8 Φεβρουαρίου 2024

Γονείς και τοπικοί αιρετοί καταγγέλλουν την υπερσεξουαλικότητα των παιδιών. «Μιλάμε για εκπομπές που είναι από τη φύση τους έμφυλες. Η ιδέα είναι να δώσουμε μια παραμορφωμένη εικόνα θηλυκότητας, σε κάθε περίπτωση εξωφρενική, είναι μέρος της παράστασης, είναι θέαμα. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με ένα εργαστήριο για παιδιά», διαβεβαιώνει ο Dany Bonnet, εκπρόσωπος του τμήματος για το Reconquest of Gironde.

Αυτό το μάθημα οργανώθηκε από τον Girofard, το LGBTI+ κέντρο στο Μπορντό. Στο πρόγραμμα, προτάθηκε να «δημιουργήσετε τους χαρακτήρες σας ( drag/φύλο/κώδικα…)», καθώς και μια «στιγμή προβληματισμού για το φύλο» και μια «στιγμή συζήτησης για τα στερεότυπα και τον τρόπο παιχνιδιού». Τα παιδιά θα μάθαιναν να κάνουν πασαρέλα και να περπατούν με τακούνια, υιοθετώντας τη σωστή εμφάνιση και έκφραση.
Το μάθημα drag queen για παιδιά επρόκειτο να διεξαχθεί από την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 1 Μαρτίου.

dimpenews.com

Back to top button