breaking newsΔιεθνή

Το Υπ. Άμυνας Ρωσίας επιβεβαιώνει ότι ουκρανικά drones επιτέθηκαν σε ρώσικες αεροπορικές βάσεις στη ρώσικη ενδοχώρα και σκοτώθηκαν 3 στρατιώτες από τα συντρίμμια των drones που καταρρίφθηκαν ενώ 2 αεροσκάφη υπέστησαν ελαφριές ζημιές! Mε καταιγίδα 100 πυραύλων απάντησε η Μόσχα. Στο σκοτάδι όλη η Ουκρανία! ΦΩΤΟ

Το Υπ. Άμυνας Ρωσίας επιβεβαιώνει ότι ουκρανικά drones επιτέθηκαν σε ρώσικες αεροπορικές βάσεις στη ρώσικη ενδοχώρα και σκοτώθηκαν 3 Ρώσοι στρατιώτες από τα συντρίμμια των drones που καταρρίφθηκαν ενώ 2 αεροσκάφη υπέστησαν ελαφριές ζημιές! Mε καταιγίδα 100 πυραύλων απάντησε η Μόσχα. Στο σκοτάδι όλη η Ουκρανία!

Στον απόηχο της επίσκεψης Πούτιν στη γέφυρα Κριμαίας σήμερα που την διέσχισε οδηγώντας ο ίδιος ως μέρος ψυχολογικού πολέμου η Δύση απώλεσε για μια κόμη φορά τη ψυχραιμία της και δια του πληρεξουσίου της ουκρανικού καθεστώτος εξαπέλυσε επίθεση σε ρώσικες στρατιωτικές βάσεις με ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν άλλα 6 ενώ σημειώθηκαν και υλικές ζημιές. Η Ρωσία επιβεβαίωσε την ουκρανική επίθεση σε ρώσικο έδαφος.

Δύο ρωσικές αεροπορικές βάσεις που βρίσκονται στο κέντρο της χώρας έγιναν στόχος τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου από ουκρανικά drones που προκάλεσαν το θάνατο τριών ανθρώπων, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το πρωί της Δευτέρας, «το καθεστώς του Κιέβου… προσπάθησε να πραγματοποιήσει πλήγματα με σοβιετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην αεροπορική βάση Diagilevo στην περιοχή Ryazan και την αεροπορική βάση Engels στην περιοχή Saratov», είπε σε δελτίο τύπου, διευκρινίζοντας ότι τα θύματα είναι τρεις Ρώσοι στρατιώτες. .

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι ουκρανικές δυνάμεις επιδίωκαν «να παροπλίσουν ρωσικά αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς» που χρησιμοποιήθηκαν σε επιδρομές που τις τελευταίες εβδομάδες είχαν στόχο πολυάριθμους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής σε ουκρανικό έδαφος. Τα «τζετ drones», συνέχισε, αναχαιτίστηκαν από ρωσικά συστήματα αεράμυνας, αλλά τα συντρίμμια τους έπεσαν στις βάσεις που επιτέθηκαν, όπου προκάλεσαν εκρήξεις και «ελαφριά» ζημιά σε δύο αεροσκάφη.

Παρά αυτές τις επιθέσεις, «ένα μαζικό χτύπημα που πραγματοποιήθηκε με χρήση όπλων υψηλής ακρίβειας» στόχευσε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και ενεργειακή υποδομή που συνδέονται με τις ουκρανικές δυνάμεις τη Δευτέρα, γύρω στις 12:00 GMT (13:00 στο Παρίσι), υπογραμμίζει το υπουργείο. , το οποίο κάνει λόγο για 17 στόχους που επλήγησαν. Γίνεται λόγος από κάποιες πηγές για 100 ρώσικους πυραύλους που χτύπησαν στρατηγικούς στόχους και υποδομές στην Ουκρανία.

Δεν είναι σαφές τι είδους όπλα χρησιμοποιήθηκαν για να στοχεύσουν τις αεροπορικές βάσεις Diaguilevo και Engels, οι οποίες βρίσκονται στην κεντρική Ρωσία, περίπου 500 έως 600 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.

Η εμβέλειά τους εγείρει ερωτήματα. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πρόκειται για «τζετ drones» που αναχαιτίστηκαν αλλά τα συντρίμμια των οποίων προκάλεσαν το θάνατο τριών στρατιωτών. A priori, ο ουκρανικός στρατός δεν είχε μέχρι στιγμής κανένα όπλο με επαρκή εμβέλεια για να χτυπήσει τόσο βαθιά στο ρωσικό έδαφος (οι πύραυλοι που παρέχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πολύ μικρότερο βεληνεκές).

Όμως η ουκρανική εταιρεία Ukroboronprom ανακοίνωσε στα τέλη Οκτωβρίου ότι βάζει «τις τελευταίες πινελιές» σε ένα όπλο με βεληνεκές χιλίων χιλιομέτρων ικανό να φέρει εκρηκτική γόμωση 75 κιλών. Από το συμβάν επλήγη δεξαμενή καυσίμων σε μια στρατιωτκή αεροοπορική βάση.

ΦΩΤΟ: αεροπορική βάση Dyagilevo κοντά στο Ryazan δείχνει ένα ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22M3 που υπέστη ζημιά, μαζί με ένα φορτηγό καυσίμων.

Διακοπές ρεύματος θα πρέπει να γίνουν επειγόντως σε ολόκληρη την Ουκρανία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εθνική εταιρεία Ukrenergo, μετά τα νέα ρωσικά πλήγματα. «Λόγω των συνεπειών των βομβαρδισμών (…), για να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, θα τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα διακοπής έκτακτης ανάγκης σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας.

Η ηλεκτρική ενέργεια θα παρέχεται κατά προτεραιότητα σε βασικές υποδομές», ανακοινώνει η εταιρεία στο Telegram. Σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 70 πυραύλους τη Δευτέρα, 60 εκ των οποίων αναχαιτίστηκαν.

dimpenews.com

Back to top button