breaking newsΕλλάδα

ΑΙΧΜΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ: Άδειασε Η Πάτρα Από Μετανάστες – Δεν Πήρε «Χαμπάρι» Ούτε Έναν Αφγανό Ο Πρωθυπουργός

Tελικά ο Αλέξης Τσίπρας έφυγε από την Πάτρα… χωρίς να δει τους μετανάστες της παραλιακής!

Αφού οι έχοντες αναλάβει τα μέτρα φύλαξης φρόντισαν… να τους απομακρύνουν επί διήμερο! Λέγεται μάλιστα πως… ήρθαν και σε συμφωνία μαζί τους!

Τους ενημέρωσαν πως λόγω της άφιξης του πρωθυπουργού τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, πως θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη σε όλη την παραλιακή οδό κι έτσι τόσο αυτοί που διαμένουν στην ΑΒΕΞ όσο και εκείνοι που κατοικοεδρεύουν στον Λαδόπουλο φρόντισαν είτε να μένουν εντός του χώρου των παραπάνω κτιρίων, είτε να κινούνται παράλληλα με τις γραμμές του τρένου.

Μπορεί βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας να μην είδε με τα μάτια του τους μετανάστες, όμως οι αστυνομικοί που του παρέδωσαν υπόμνημα φρόντισαν να τον ενημερώσουν.

Μάλιστα «κάρφωσαν» και τους προϊσταμένους τους αφού σημειώνουν πως «περιέργως εξαφανίσθηκαν»! Εγραψαν: «Παράλληλα τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας παρουσιάζεται μια ραγδαία έξαρση του μεταναστευτικού προβλήματος, με εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες παράτυπους μετανάστες να συνωστίζονται έξω από το νέο λιμάνι της Πάτρας, πέριξ και της περιοχής που πραγματοποιείται το συνέδριο που συμμετέχετε, οι οποίο διαβιούν εν μέσω χειμώνα σε άθλιες συνθήκες εντός αυτοσχέδιων καταυλισμών σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, και οι οποίοι προσπαθούν ακόμα και με βίαιο τρόπο να εισέλθουν στα πλοία που ελλιμενίζονται σε αυτό».

Αξίζει να σημειωθεί η φράση στην επιστολή «περιέργως βέβαια, εδώ και δυο ημέρες, αυτοί οι άνθρωποι εξαφανίστηκαν… » αφήνοντας αιχμές ότι έγινε επιχείρηση απομάκρυνσης τους λόγω της επίσκεψης του Πρωθυπουργού!

Την επόμενη ακριβώς ημέρα έκανε παρέμβαση και ο Ανδρέας Κατσανιώτης. Ο οποίος αναφέρθηκε με ερώτησή του στην Βουλή σε όσα… ΔΕΝ συζητήθηκαν στην διάρκεια του συνεδρίου για το μεταναστευτικό της Πάτρας. τονίζοντας:

«Αναρμόδιοι (!) για το μεταναστευτικό πρόβλημα της Πάτρας δήλωσαν, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, αλλά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί δύο φορές επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Κατσανιώτης, δήλωσε:

«Μία κυβέρνηση αναρμοδίων παίζει κρυφτούλι με τις αγωνίες και τα προβλήματα της περιοχής μας. Είναι η ίδια κυβέρνηση που επί δύο μέρες φρόντισε να «εξαφανιστούν» οι μετανάστες από τον χώρο του νέου λιμανιού λόγω της έλευσης της κυβερνητικής κουστωδίας. Φαίνεται πως όλα τα… θαύματα επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κρατάνε μόνο δύο μέρες. Όσο, δηλαδή, κράτησαν και οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών του στην Πάτρα…»!

«Η Ελλάδα σπρώχνει 2000 πρόσφυγες προς την Αλβανία». «Προς το παρόν είναι 162 αλλά τις επόμενες ημέρες μπορεί να αφιχθούν 2.000. Είναι σύροι πρόσφυγες, τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση μετέφερε με λεωφορεία στην Κόνιτσα, όλο και πιο κοντά στην Ιταλία».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει η δημοσιογράφος Κιάρα Σπανιόλο στην Ιταλική εφημερίδα  «La Repubblica» και τα οποία διέψευσε στη συνέχεια σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Κυρίτσης, εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το προσφυγικό.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι «το χωριό στο οποίο στήθηκε το κέντρο υποδοχής βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα απόσταση από τα αλβανικά σύνορα, και σε απόσταση εκατό περίπου χιλιομέτρων από την βόρεια ακτή της Ελλάδας, την οποία χωρίζουν λίγα ναυτικά μίλια από την ιταλική περιοχή της Απουλίας, όπου η στιγμή μιας νέας «ώρας Χ» των αποβιβάσεων μοιάζει να πλησιάζει όλο και περισσότερο».
Η Λα Ρεπούμπλικα υπογραμμίζει ότι στο Λέτσε της Κάτω Ιταλίας έχει ετοιμασθεί προληπτικό σχέδιο της πολιτικής προστασίας, ενώ η ακτοφυλακή και η οικονομική αστυνομία ελέγχουν διαρκώς τον θαλάσσιο ορίζοντα. Παράλληλα υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα «ζει στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης, με 14.000 απελπισμένους που συνεχίζουν να συνωστίζονται στην Ειδομένη, χωρίς ελπίδα να εισέλθουν στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και άλλους 4.500 οι οποίοι αναγκάζονται να μείνουν σε κάμπιγκ τρόμου στο λιμάνι του Πειραιά».
Στο άρθρο γίνεται αναφορά, επίσης, στην δήλωση του αναπληρωτή υπουργόυ άμυνας Δημήτρη Βίτσα ότι «στους πρόσφυγες που έμειναν μπλοκαρισμένοι μέσα στην χώρα μετά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου, η κυβέρνηση της Αθήνας άρχισε να μοιράζει τυπωμένο υλικό στα αραβικά, φαρσί και γλώσσα παστούν, καλώντας τους να μετακινηθούν σε άλλα κέντρα υποδοχής».
Η Ιταλίδα δημοσιογράφος, θεωρεί ότι «η προσέγγιση των συνόρων με την Αλβανία μοιάζει με προαναγγελία χρονικού νέων «ταξιδίων της ελπίδας» προς την ιταλική περιοχή της Απουλίας. Και το άρθρο της Λα Ρεπούμπλικα καταλήγει: «ο κίνδυνος, στον οποίο κάνουν αναφορά υπεύθυνοι των αστυνομικών αρχών, είναι, μικρά πλεούμενα να προσφέρουν την δυνατότητα μεταφοράς των προσφύγων από την ελληνική ακτή, από την στιγμή που η θάλασσα απέχει μόνον λίγο λιγότερο από εκατό χιλιόμετρα από την Κόνιτσα και ούτε σαράντα από την Φιλιππιάδα, όπου στήθηκε ένας άλλος καταυλισμός, και οι μετανάστες είναι φιλοξενούμενοι και όχι φυλακισμένοι, ελεύθεροι να απομακρυνθούν και να προσπαθήσουν να διασχίσουν την θάλασσα, ή τα ορεινά σύνορα με την Αλβανία. Σύνορα, τα περάσματα των οποίων ελέγχονται από την αστυνομία (και με την βοήθεια είκοσι αστυνομικών που έφτασαν από την Ιταλία), αλλά η αστυνομία δεν μπορεί, βέβαια, να πραγματοποιεί περιπολίες σε όλη τους την έκταση».

Διαψεύδει η Ελλάδα

«Το ελληνικό κράτος δεν παίζει το κρυφτό. Οι ελληνικές αρχές ούτε κατευθύνουν, ούτε διευκολύνουν πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν κλειστά σύνορα, αλλά αντιθέτως λειτουργούν αποτρεπτικά στο πλαίσιο των καθηκόντων τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Κυρίτσης, εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το προσφυγικό, απαντώντας σε ιταλικά δημοσιεύματα. «Με την ευκαιρία η ελληνική κυβέρνηση καλεί πρόσφυγες και μετανάστες να μην πιστεύουν την παραπληροφόρηση από επιτήδειους, αλλά να εμπιστεύονται τις ελληνικές αρχές για τη μεταφορά και την προσωρινή φιλοξενία τους στους διαμορφωμένους χώρους φιλοξενίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

” data-medium-file=”” data-large-file=”” class=”alignnone size-medium wp-image-637510″ src=”http://dete.gr/wp-content/uploads/drone-3-600×316.jpg” sizes=”(max-width: 600px) 100vw, 600px” srcset=”http://dete.gr/wp-content/uploads/drone-3-600×315.jpg 600w, http://dete.gr/wp-content/uploads/drone-3-1024×540.jpg 1024w, http://dete.gr/wp-content/uploads/drone-3-400×211.jpg 400w, http://dete.gr/wp-content/uploads/drone-3-948×500.jpg 948w, http://dete.gr/wp-content/uploads/drone-3.jpg 1100w” alt=”” width=”600″ height=”316″ style=”box-sizing: border-box; border: 0px; vertical-align: middle; max-width: 100%; height: auto;”>Οι φωτογραφίες είναι από drone. Βλέπετε την άδεια Ακτή Δυμαίων.

Στην τελευταία φωτογραφία βλέπετε τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

πηγή: patrastimes

Back to top button