breaking newsΕλλάδα

Ο λαός στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία: Για 1,5 εκατομμύριο πολίτες μιλούν οι διοργανωτές

Ο λαός στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία: Για 1,5 εκατομμύριο πολίτες μιλούν οι διοργανωτές

 

 Θυμηδία από την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ότι οι διαδηλωτές ήταν… 140.000

Γεμάτη κόσμο η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Πολεμικού Μουσείου – «Κοσμοπλημμύρα» στη Σταδίου, τη Φιλελλήνων, τη Μητροπόλεως και την Αμαλίας από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός

Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος που δίνουν βροντερό «παρών» στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους οι διαδηλωτές ανέρχονται σε περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες. Ασφυκτικά γεμάτες από κόσμο ήταν όλες οι κεντρικές λεωφόροι γύρω από τη Βουλή, όπως η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας που ήταν αδιάβατη από το ύψος του Πολεμικού Μουσείου. «Κοσμοπλημμύρα» γίνεται στην οδό Σταδίου, τη Φιλελλήνων, στη Μητροπόλεως και την λεωφόρο Αμαλίας από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.Ο λαός στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία: Για 1,5 εκατομμύριο πολίτες μιλούν οι διοργανωτές

 

Από τις 12 το μεσημέρι η πλατείας Συντάγματος είχε γεμίσει από πολίτες από όλη τη Μακεδονία, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου που έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας για να διατρανώσουν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.

Ωστόσο, η Ελληνική Αστυνομία περίπου στις 16:00 το μεσημέρι της Κυριακής ανακοίνωσε ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ήταν 140.000, εκτίμησε που προκάλεσε θυμηδία. Κι αυτό διότι οι εικόνες και μόνο από την συγκέντρωση αποτυπώνουν ότι η εντυπωσιακή παρουσία των Ελλήνων πολιτών δεν είναι δυνατόν να περιορίζεται στις 140.000 διαδηλωτές.

Πρώτοι έφτασαν στον Πειραιά οι Κρητικοί τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο και το Πότε θα κάνει ξαστεριά.

Την ίδια ώρα ξεκινούσαν από τη Θεσσαλονίκη τα πρώτα πούλμαν με προορισμό την Αθήνα με τους επιβάτες τους να τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή» αλλά και να στέλνουν μηνύματα στον Νίμιτς ζητώντας να τον πάνε στο μουσείο της Αμφίπολης.

Γεμάτα φεύγουν τα λεωφορεία και από την Πάτρα παρά το ψιλόβροχο που έπεφτε το πρωί στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

protothema

Back to top button