breaking newsΕλλάδα

ΠΑΝΟΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ : Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ… ΝΟΜΙΜΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ

ΠΑΝΟΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ : Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ… ΝΟΜΙΜΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ

«Πικραμένος» φέρεται ο κ Πικραμένος γιατί το όνομα του αναμίχτηκε με το σκάνδαλο της Novartis. Όμως ο κύριος αυτός συνέδεσε το όνομα του με μια από τις πιο αντεθνικές αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης.

Ως πρόεδρος του Συμβούλιου Επικρατείας στις 21 Φεβρουαρίου του 2012 εξέδωσε απόφαση μετά από προσφυγή των δικηγορικών συλλόγων κατά της συνταγματικότητας του μνημονίου, ότι το μνημόνιο δεν… παραβιάζει το σύνταγμα. Μάλιστα!

Η απόφαση αυτή προφανώς υπαγορεύτηκε άνωθεν δικαιολογήθηκε με νομικίστικα τερτίπια κάνοντας το ελληνικό σύνταγμα για άλλη μια φορά ένα κουρελόχαρτο

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας, παρά το γεγονός ότι το κείμενό του Μνημονίου έχει καταρτιστεί στην αγγλική γλώσσα, «δεν έχει τον χαρακτήρα Διεθνούς Συνθήκης μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης και της Ελλάδας, ούτε πολύ περισσότερο μεταξύ της τελευταίας (Ελλάδος) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίο δεν έχει υπογράψει το Μνημόνιο».

Η μη επικύρωση του Μνημονίου με νόμο δεν παραβιάζει ούτε το άρθρο 36 παράγραφος 2 του Συντάγματος, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ.

Η μεγάλη του αμοιβή : πρωθυπουργός της Ελλάδας το 2012

Αλλά ο κύριος αυτός είναι και ένας από τους «εκλεκτούς» Έλληνες μεταξύ των οποίων και ο κ Μητσοτάκης, της γνωστής Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.

Συγκεκριμένα στην διάσκεψη της Λέσχης τον Ιούνιο του 2014 ήταν ένας από τους τρεις «εκλεκτούς» Έλληνες που συμμετείχαν.

Οι άλλοι δυο είναι : Δημήτρη Παπαλεξόπουλο (διευθύνοντα σύμβουλο της Titan και στέλεχος του ΣΕΒ, του ΙΟΒΕ, του ΕΛΙΑΜΕΠ και της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας Βιομηχάνων) και Λουκά Τσούκαλη (καθηγητή Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής – ΕΛΙΑΜΕΠ).

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Back to top button