breaking newsΕλλάδα

Συλλήψεις μελών Αμερικανικής ΜΚΟ στη Λέσβο – Κυκλοφορούσαν με εξοπλισμένο «χακί» τζιπ και πινακίδες του Ελληνικού Στρατού…

 

«Άρωμα» κατασκοπείας ερεύνησαν και συνεχίζουν να ερευνούν τα στελέχη της ΕΥΠ, πίσω από τις συλλήψεις μελών μεγάλης αμερικανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη Λέσβο για την αρωγή μεταναστών και προσφύγων.

Είπατε κάτι;

Εκεί άλλωστε βρίσκεται η μεγάλη «μπίζνα»η οποία προσφέρει κάθε κάλυψη…

Στις 09:00 το πρωί της περασμένη Παρασκευής, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, κοντά στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, εντόπισαν ένα νοικιασμένο χακί τζιπ, στο οποίο επέβαιναν έναν 24χρονος με Γερμανική υπηκοότητα και μία 23χρονη με καταγωγή από τη Συρία.

Στο χακί όχημα κάτω από τις κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας υπήρχαν πλαστές του Ελληνικού Στρατού με το εθνόσημο.

Αραγε σε ποιες «τοποθεσίες» είχε διεισδύσει;

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και δύο φορητοί ασύρματοι ναυτικού τύπου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για την αμερικανική ΜΚΟ IRC…

Συλλήψεις μελών Αμερικανικής ΜΚΟ στη Λέσβο – Κυκλοφορούσαν με εξοπλισμένο «χακί» τζιπ και πινακίδες του Ελληνικού Στρατού… - Εικόνα0

Αυτό σε συνδυασμό με τους ασυρμάτους που εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του οχήματος σήμανε συναγερμό στις Αρχές.

Ο οδηγός και η συνοδηγός του οχήματος συνελήφθησαν.

Πρόκειται για έναν 24χρονο Γερμανό και μία 23χρονη Σύρια, οι οποίοι είναι μέλη ΜΚΟ που υποδέχεται λαθρομετανάστες στο νησί.

Οι δυο τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα που άσκησε δίωξη σε βάρος τους και τους άφησε ελεύθερους.

Στη συνέχεια, ο Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική την οποία ανέλαβε να περαιώσει η ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διερευνηθεί ο ακριβής ρόλος των συλληφθέντων. Την προκαταρκτική ανέλαβε η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές για ύποπτο ρόλο σε οτιδήποτε.

Το πρώτο σενάριο, πάντως, που θα διερευνήσουν οι Αρχές είναι το κατά πόσο μπορεί οι συλληφθέντες να εμπλέκονται σε διακίνηση λαθρομεταναστών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ΜΚΟ «εμπλέκεται» σε τέτοιου τύπου δράση στα νησιά μας τα οποία έχουν μπει  στο στόχαστρο της Άγκυρας για τα καλά μάλιστα μετά τα Ίμια.

Εμείς υπενθυμίζουμε επίσης την παλαιότερη υπόθεση το νησί  της Κω με την κατασκοπευτική δράση Γερμανού συνταξιούχου που είχε φτάσει εκεί  φτάσει το 2012.

Αυτός ο  65 χρονος Γερμανός συνταξιούχος φωτογράφιζε ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις για λογαριασμό της ΜΙΤ . Κάποια στιγμή έγινε αντιληπτός από Έλληνες στρατιώτες και συνελήφθη και τα ομολόγησε όλα.

Στη δίκη του θα αποκαλύψει ακόμα ότι το μεγαλύτερο μέρος των επαφών του με την ΜΙΤ γινόταν στη Γερμανία αφήνοντας να εννοηθεί ότι εκεί οι Tούρκοι 007 αλωνίζουν.

Στη χώρα  παρακολουθούσε τη δραστηριότητα των κουρδικών οργανώσεων, και «ψάρευε»  υποψήφιους συνεργάτες.

Πολλοί «ενδιαφέρονται» για το ελληνικό νησιωτικό σύμπλεγμα …ειδικά των Δωδεκανήσων και των νησιών Λέσβου και Χίου και αυτοί είναι σίγουρα οι νεο-οθωμανοί που θέλουν για μια φορά ακόμη να υφαρπάξουν ελληνική γη .

pentapostagma.gr

Back to top button