breaking newsΕλλάδα

Το 1 εκατ κόσμου έφερε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις λένε Ρώσοι – Ειδικά δικαστήρια και εκλογές στην Ελλάδα – Κάνουν πίσω Ποτάμι-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ στο Σκοπιανό

Το 1 εκατ κόσμου έφερε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις λένε Ρώσοι – Ειδικά δικαστήρια και εκλογές στην Ελλάδα – Κάνουν πίσω Ποτάμι-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ στο Σκοπιανό

 

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με Ειδικά Δικαστήρια και εκλογές στην Ελλάδα βλέπουν ξένοι αναλυτές Ρώσοι και μη,  μετά την λαοθάλασσα του 1 εκατ κόσμου.

Τόσο οι Αλβανοί όσο και οι Σέρβοι-Ρώσοι – οι οποίοι καίγονταν κυριολεκτικά για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό – στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία μιλούσαν για μίνιμουμ 1 εκατ κόσμο που έφερε πολιτικές εξελίξεις. Βάση ειδικών μετρήσεων γνώριζαν απο πριν που πάει το θέμα. Και αυτές τις εξελίξεις τις βλέπουμε μπροστά μας. Εχουμε το σκάνδαλο «Novartis Macedonia».

Τα στοιχεία υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό απλά τα κρατούσαν στο συρτάρι για προεκλογικούς λόγους οι του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Οι ώρες και η αγωνία που ζούσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα του συλλαλητηρίου έμοιαζαν να μην έχουν τέλος.

Στις απανωτές συσκέψεις που έγιναν προσπαθούσαν να βρουν τρόπο αντιμετώπισης και αντιστροφής του πολιτικού κλίματος που είχε διαμορφωθεί εναντίον ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα.

Κομβικό ρόλο έπαιξε και η τοποθέτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος ζήτησε μετά το συλλαλητήριο Συμβούλιο Αρχηγών με την συμμετοχή όλων των πρώην πρωθυπουργών.

Κανείς δεν θα έπαιρνε το πολιτικό βάρος και την ευθύνη μόνος του.

 

Σαφή διάθεση να σκληρύνει τη στάση του όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων έδειξε και το ΠΑΣΟΚ. Ενα 24ωρο μετά το ογκώδες συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος, η πρόεδρος του κινήματος Φώφη Γεννηματά με εκτενή δήλωσή της απορρίπτει κατηγορηματικά τις προτάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από πλευράς του ειδικού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, λέγοντας πως «δεν μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για συνολική λύση» και παράλληλα «ενθαρρύνουν την αδιάλλακτη στάση της άλλης πλευράς».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προκρίνει τη λύση-πακέτο που θα επιλύει το σύνολο των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «σαλαμοποίηση» που υπονομεύει τελικά τα εθνικά συμφέροντα.

Εγινε κατανοητό πως η λαοθάλασσα πολιτών έθεσε εκτός τόσο τους ΑΝΕΛ όσο και το Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ. Ο Α.Τσίπρας δεν θα μπορούσε να περάσει το όνομα των Σκοπίων. Επρεπε πάση θυσία να αντιστραφεί το κλίμα για να πάει η χώρα σε εκλογές προς όφελος του Α.Τσίπρα.

Υιοθετήθηκε η ρητορική της μικρής συμμετοχής (!), υπολογίζοντας το πλήθος σε 140.000. Ο λόγος των ομιλητών χαρακτηρίστηκε εθνικιστικός και ακραίος. Εξ’ού και η ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών περί «διάψευσης και…ήσυχης συνείδησης και ευθύνης να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας».

 

Όσοι τα τελευταία εικοσιτετράωρα ήρθαν σε επαφή με τον υπουργό Εξωτερικών, ήταν σε θέση να γνωρίζουν ότι το επικείμενο συλλαλητήριο τον προβλημάτιζε ιδιαίτερα. Το τελευταίο που επιθυμούσε ήταν να φανεί ότι λειτουργεί παρά την εντολή του ελληνικού λαού και όχι εξ’ ονόματός του…

Εν μέσω της βαβέλ δηλώσεων, ο Νίκος Κοτζιάς έκανε ένα βήμα παραπέρα, μιλώντας για «εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών που έκαναν την επιλογή τους». Εκλαμβάνοντας δηλαδή ως υποστηρικτές του όλους αυτούς που δεν συμμετείχαν. Αυτό είναι το πρώτο βήμα του νέου αφηγήματος της κυβέρνησης.

Το δεύτερο είναι να διαμηνύσουν την αταλάντευτη συνέχεια της διαπραγμάτευσης για το Σκοπιανό.

«Όχι μόνο η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, αλλά συνεχίζεται ενισχυμένη, λόγω της έμμεσης υποστήριξης της συντριπτικής πλειονότητας του κόσμου», είπαν κυβερνητικοί κύκλοι από την Κυριακή αργά το απόγευμα.

 

 

Επειτα έπρεπε να σκάσει το σκάνδαλο που θα έπληττε τους Σαμαρά-Γεωργιάδη και συνολικά τη ΝΔ την κατάλληλη στιγμή. Ετσι θα φαίνονταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α.Τσίπρας «αδιάφθορος» στην πορεία προς εκλογές.

Αυτά είναι τα ονόματα της δικογραφίας για τη Novartis

Τα ονόματα όπως τα ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής στην Ολομέλεια είναι:

Οι πρώην πρωθυπουργοί:

Αντώνης Σαμαράς

Παναγιώτης Πικραμμένος

Οι πρώην υπουργοί:

Δημήτρης Αβραμόπουλος από το 2006 έως το 2009

Ανδρεάς Λοβέρδος από το 2010 έως το 2012

Ανδρέας Λυκουρέντζος από το 2012 έως το 2013

Μάριος Σαλμάς από το 2012 έως το 2013

Αδωνις Γεωργιάδης από το 2013 έως το 2014

Γιάννης Στουρνάρας από το 2012 έως το 2014

Ευάγγελος Βενιζέλος από το 2011 έως το 2012 και από το 2013 έως το 2015

Γιώργος Κουτρουμάνης από το 2011 έως το 2012

Για τις πράξεις:

1) Δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων

2) Παθητική δωροδοκία

3) Απιστία σχετικά με την υπηρεσία

Επίσης, μεταξύ των εγγράφων είναι οι αναφορές των Ανδρέα Λοβέρδου, Βασίλη Κεγκέρογλου και Εύης Χριστοφιλοπούλου στις οποίες φέρεται να καταγγέλεται η τέλεση της πράξης της μη τιμολόγησης φαρμάκων και της αύξησης της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το 2015 από τον τότε διατελέσαντα υπουργο Υγείας. Η κα Χριστοδουλοπούλου ΔΕΝ ανέφερε το όνομα του υπουργού, ο οποίος είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μ. Βορίδης: Η επίσκεψη Τζανακόπουλου στην εισαγγελία δεν είναι απλώς παράτυπη, κάτι μας λέει

Ως παράτυπη χαρακτήρισε την επίσκεψη του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στην εισαγγελία για την υπόθεση της Novartis, ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.

Ειδικότερα, ο κ. Βορίδης,  ανέφερε πως εικάζει μεθόδευση ενώ αιχμές άφησε και για τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, διότι παρατύπως έλαβε γνώση της δικογραφίας αντί να κάνει απλώς το διαβιβαστικό, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ποτέ δεν είμαι βιαστικός, περιμένω πάντα να δω. Αλλά οφείλω να επισημάνω ορισμένα πράγματα που μου προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση και ίσως προϊδεάζουν. Χθες, μαθαίνω ότι ο κ. Τζανακόπουλος πήγε να ενημερωθεί από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη δικογραφία. Δεν κατάλαβα τι είναι αυτό, και από πού προβλέπεται; Και από πού έως που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει δικαίωμα να ενημερώνεται;» αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης και συμπλήρωσε λέγοντας πως «το μόνο που ξέρω είναι ότι υπάρχει μια διάταξη στο Σύνταγμα, η διάταξη του άρθρου 86 παράγραφος 2, εδάφιο Β, που λέει ότι όταν στα πλαίσια διενεργούμενης προανακριτικής εξετάσεως ή προανακρίσεως ανακύψουν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα τότε ο εισαγγελέας οφείλει να το διαβιβάσει τη δικογραφία αμελλητί στη Βουλή. Δεν ξέρω ότι καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για ενημέρωση. Δεν ξέρω αν ήταν ενημέρωση, τι είπαν, αλλά ξέρω ότι δεν έπρεπε να είναι εκεί. Ο εισαγγελέας έπρεπε να του πει περάστε έξω»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε πως «ο υπουργός Δικαιοσύνης κάνει το διαβιβαστικό, δε λαμβάνει γνώση της δικογραφίας, ούτε την κρισιολογεί. Ούτε έχει απόψεις επ’ αυτής. Αντ’ αυτού έγιναν συσκέψεις με τον Πρωθυπουργό και μαθαίνω ότι ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να διαβιβαστεί. Με ποια αρμοδιότητα;» διερωτήθη.

«Αυτό ας πούμε πως είναι απλώς αντιθεσμικό, παράτυπο, αυτό του Τζανακόπουλου όμως δεν είναι απλώς παράτυπο, κάτι μας λέει» σημείωσε ενώ υπογράμμισε ότι «εικάζω μεθόδευση και επισημαίνω αυτά γιατί είναι μια πρόγευση αλλά θέλω να δω τη δικογραφία. Κρατώ ότι μου φαίνεται περίεργο να μιλάμε για δωροδοκία του Πικραμμένου».

Σε ερώτηση σχετικά με το timing που έρχεται στη Βουλή ανέφερε πως «είναι εντυπωσιακή η σύμπτωση Τζανακόπουλου, εισαγγελίας και όλης αυτής της μεθόδευσης».

Λοβέρδος για Novartis: Πίσω από την ιστορία υπάρχει συμμορία – Να ’ρθουν οι μάρτυρες με κουκούλες και ρόμπες στη Βουλή

«Η απόπειρα να υπάρξει η παραμικρή σκιά στο όνομα μου θα απαντηθεί με όλα τα νόμιμα μέσα. Μη νομίζετε ότι αυτή η ιστορία για τους συμμορίτες που τη κατασκεύασαν θα μείνει έτσι. Όλα όσα έχουν ειπωθεί ή θα ειπωθούν, όλα θα τους επιστραφούν και με τους κατάλληλους τρόπους», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της Novartis.

Ο πρώην υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ζητήσαμε και ως πολιτικό κόμμα, αλλά το ζητάω και εγώ προσωπικά, τώρα που θα κατατεθεί ο φάκελος στη Βουλή, το διαβιβαστικό της Εισαγγελίας να δοθεί στη δημοσιότητα να ξέρουμε τι λέει για πολιτικά πρόσωπα και δεύτερον να δοθεί όλος ο φάκελος στη δημοσιότητα.

Όταν από την κυβέρνηση την ίδια, με πρωτοβουλία των υπουργών Δικαιοσύνης λένε τώρα, γίνονται ανακοινώσεις επί θεμάτων που αφορούν τις σχέσεις της Εισαγγελίας με τη Βουλή και δεν χωράει κυβερνητική παρέμβαση και ανακατεύεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όταν δίνουν τέτοιο πολιτικό χαρακτήρα παρανόμως οι ίδιοι οι πολιτικοί, τα στελέχη της κυβέρνησης, ζητάμε και εμείς να δοθεί όλος ο φάκελος στη δημοσιότητα».

«Έφεραν ανθρώπους με κουκούλες να λένε ότι λένε. Να έρθουν οι μάρτυρες αυτοί με τις κουκούλες τους στη Βουλή και αν φοβούνται ότι θα τους προδώσει και η κίνηση του σώματος να φορέσουν και ρόμπες. Αν φοβούνται ότι θα εκτεθούν από τα χέρια τους να βάλουν και γάντια. Τα επιχειρήματά τους, όμως, θα τα συντρίψω. Όποια και αν είναι αυτά» είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόσθεσε:

«Πίσω από αυτή την ιστορία υπάρχει συμμορία. Όταν αποκαλυφθούν όλα τα ψεύδη που αφορούν τα πολιτικά στελέχη, τότε θα μιλήσουμε και για τα υπόλοιπα. Αλλά θα αποκαλύπτονται όλα μέρα με τη μέρα. Όποιος τόλμησε και μία πολιτική πορεία τόσων ετών να βάλει σκιά θα το μετανιώσει γιατί θα μεταχειριστώ όλα τα πολιτικά μέσα και όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει κάθε έντιμος πολίτης».

 

Η στιγμή που η Τασία Χριστοδουλοπούλου διαβάζει το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού Α.Σαμαρά και των άλλων της δικογραφίας για τη Novartis!

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου απαγγέλλει τα ονόματα δύο πρώην Πρωθυπουργών ( Σαμαράς-Πικραμμένος) και οκτώ πρώην υπουργών (Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς και Γιώργος Κουτρουμάνης) που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την υπόθεση Νοβαρτις που διαβιβάστηκε πριν από λίγο στην Βουλή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συσταθεί απευθείας προανακριτική επιτροπή, ενω το επόμενο βήμα αναμενεται μεχρι το τελος της εβδομαδας…

Η εξεταστική επιτροπή διερευνα αν υπαρχουν πολιτικές ευθυνες.

Η προανακριτικη διερευνα ποινικες ευθύνες πολιτικών προσώπων και εαν πιστοποιηθούν προτεινει τη σύσταση Ειδικού Δικαστηρίου.

Εαν υπαρχει το αδικημα της τέλεσης πράξης νομιμοποιησης παρανομων εσόδων τοτε δεν παραγραφονται οι ευθυνες…

 

Ο Σαλμάς για μάρτυρες της Novartis: «Θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν» 

Επίθεση εναντίον των μαρτύρων που έχοντας μπει στο πρόγραμμα προστασίας από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές φοβούμενοι για τη ζωή τους, προχώρησαν στις μαρτυρίες που «έδεσαν» την υπόθεση για το σκάνδαλο της Novartis προχώρησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.

Ο πρώην υπουργός δεν δίστασε να εξαπολύσει απειλές εναντίον των προστατευόμενων μαρτύρων λέγοντας και μάλιστα στην τηλεόραση ότι «οι μάρτυρες αυτοί που κατέθεσαν εδώ –ας τους άλλαξαν ταυτότητα- θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Είναι μικρή η Ελλάδα».

 

Οικονόμου προς Μαξίμου: Θα τους σπάσω τα χέρια αν απλώσουν χέρι στη ΝΔ 

Δριμεία επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση της Novartis εξαπέλυσε με βαριές εκφράσεις ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «στημένα πολιτικά παιχνίδια» και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «χωρίς να δω τη δικογραφία, αφού θέλει πολιτικές μαγκιές του Μαξίμου, θα τους πω μια κουβέντα: θα του σπάσω τα χέρια, όταν πάει να τα απλώσει στη Νέα Δημοκρατία. Η κουβέντα θα είναι πολιτική. Θα γίνει το Βατερλώ του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν τους πήγε καλά το συλλαλητήριο, βλέπουν τη λαϊκή αντίδραση να γιγαντώνεται και σου λέει κάτσε να ρίξω την μπάλα εκεί», σημείωσε.

«Θα βρουν μπροστά τους πολύ σκληρή απάντηση. Αυτοί, οι δολοπλόκοι, που παραβιάζουν κατάφορα το Σύνταγμα και πηγαίνουν στα κανάλια για να κάνουν τους εισαγγελείς και να κουνήσουν το δάχτυλο, το δάχτυλο θα κοπεί», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Γεωργιάδης: Παραιτούμαι του τραπεζικού απορρήτου την περίοδο που υπήρξα υπουργός Υγείας

Στην διάθεση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία έθεσε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, τίτλους, χρηματοπιστωτικά προϊόντα και θυρίδες, την περίοδο όπου διετέλεσε υπουργός Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Παίρνετε την άδεια να ανοίξετε ότι άλλο επιθυμείτε. Ούτε με νοιάζει αν σας δώσει άδεια η Βουλή, ούτε ο εισαγγελέας, ότι θέλετε ψάξτε».

Επιστολή Βενιζέλου σε Βούτση

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση απέστειλε σήμερα ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να ζητήσει να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα «το σύνολο του φακέλου που διαβιβάστηκε, όπως διαβιβάστηκε, στη Βουλή».

Επίσης γίνεται ειδική αναφορά στη χθεσινή επίσκεψη Τζανακόπουλου στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ενημερωθεί, αλλά και την ενημέρωση Τσίπρα από τους Κοντονή και Παπαγγελόπουλο.

Αναλυτικά η επιστολή Βενιζέλου:

Κύριε Πρόεδρε,

παρακολουθώ από εχθές να εξελίσσεται μια βάρβαρη προσβολή των θεμελιωδών θεσμών του κράτους δικαίου με αφορμή την υπόθεση Novartis.

Επίσκεψη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στην Εισαγγελέα του ΑΠ προκειμένου να ενημερωθεί για την επικείμενη διαβίβαση της δικογραφίας, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται κραυγαλέα η αρχή της διάκρισης των εξουσιών!

Ενημέρωση του απολύτως αναρμόδιου Πρωθυπουργού επί του περιεχομένου του φακέλου από τον Υπουργό Δικαιοσύνης που είναι αρμόδιος μόνο για την άμεση διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή χωρίς μελέτη και αξιολόγηση και από τον απολύτως αναρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό που δεν μπορούσε να έχει καν επαφή με τη δικογραφία!

Βαρύγδουπες δηλώσεις ότι ο φάκελος διαβιβάζεται στη Βουλή με εντολή του Πρωθυπουργού ενώ η διαβίβαση γίνεται αυτομάτως κατ´ επιταγή του Συντάγματος και χωρίς καμία ποινική αξιολόγηση.

«Άτυπη» ενημέρωση των εκπροσώπων των ΜΜΕ από τους εισαγγελείς που χειρίστηκαν την προκαταρκτική εξέταση κατά παράβαση της αρχής της μυστικότητας της προδικασίας.

Επιπλέον έχει προηγηθεί επί μήνες ορυμαγδός σχολίων, υπαινιγμών, πολιτικών απειλών προκειμένου να δημιουργηθεί η επικοινωνιακά αναγκαία ατμόσφαιρα.

Το παράλληλο χρονοδιάγραμμα κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων και «εντυπωσιακών» δικονομικών ενεργειών νομίζω ότι εξηγεί πολλά πράγματα.

Μετά από όλα αυτά έχουν πλέον καταπέσει όλες οι θεσμικές εγγυήσεις που προβλέπονται από το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Είναι αστείο η Βουλή, επιμένοντας στην τυπική εφαρμογή διατάξεων που ήδη ευτελίστηκαν, να ανεχθεί επιλεκτικές διαρροές, φήμες και μύθους.

Επειδή προσωπικά το ζήτημα με αφορά μόνο από την πλευρά των θεσμών και της καταδίωξης των συκοφαντών και εκείνων που τους υπέθαλψαν πολιτικά και δικονομικά, ζήτω από εσάς και τη Διάσκεψη των Προέδρων να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα το σύνολο του φακέλου που διαβιβάστηκε, όπως διαβιβάστηκε, στη Βουλή.

Μόνη εγγύηση είναι η απόλυτη διαφάνεια και η δημοσιότητα των διαδικασιών. Χωρίς μυστικοπάθειες και κουκουλοφόρους ανώνυμους μάρτυρες που προστατεύονται από την βάσανο της δημόσιας εξέτασης.

Παρακαλώ να ενημερώσετε για την επιστολή μου αυτή τη Διάσκεψη των Προέδρων και την Ολομέλεια.

Με εκτίμηση
Ευάγγελος Βενιζέλος

Ν.Δ.: Η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για την εξόφθαλμη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή της ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία είχε ζητήσει να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα η δικογραφία για την υπόθεση, προκειμένου «να γίνει γνωστή σε όλους τους πολίτες και να λάμψει η αλήθεια». Τόνιζε ακόμη πως η κυβέρνηση «θα λογοδοτήσει για την εξόφθαλμη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».

Σε ανακοίνωσή της συγκεκριμένα, η Πειραιώς σημείωνε ότι η κοινή γνώμη παρακολούθησε ένα πρωτοφανές, σε δημοκρατική χώρα, γεγονός: «Ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής του όχι μόνον ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο μιας εν εξελίξει δικαστικής έρευνας την οποία εκ του Συντάγματος δεν μπορούσαν να γνωρίζουν, αλλά επιχείρησαν να προκαταλάβουν και την απόφαση, μιλώντας για σκάνδαλο που δεν έχει προηγούμενο από συστάσεως ελληνικού κράτους».

Χαρακτήρισε επίσης «ανήκουστο» το γεγονός ότι νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «παραδεχόμενος εκ των υστέρων -και αφού δημοσιοποιήθηκε η επίσκεψή του- ότι ζήτησε και είχε προνομιακή ενημέρωση για την ίδια υπόθεση».

Γεωργιάδης: Θα μηνύσω τον Παπαγγελόπουλο

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «σκευωρία» και προειδοποίησε πως αν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος «έχει λάβει μερική άτυπη ενημέρωση, θα πάει στη φυλακή».

«Αύριο θα καταθέσω μήνυση και στον κ. Παπαγγελόπουλο και στην κ. Εισαγγελέα. Εάν η κ. Εισαγγελεύς έχει προχωρήσει σε μερική άτυπη ενημέρωση προς τον κ. Παπαγγελόπουλο τότε έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα και θα πάνε φυλακή. Θέλω να πιστεύω ότι η κ. Τουλουπάκη δεν έχει παραβιάσει το Σύνταγμα και δεν έχει προχωρήσει σε μερική άτυπη ενημέρωση, όπως ισχυρίζεται ο κ. Παπαγγελόπουλος» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1,

Διερωτήθηκε επίσης «πού ξέρουν τα ονόματα που περιέχονται στη δικογραφία» οι υπουργοί Δικαιοσύνης, καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος. «Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει μόνο διαβιβαστική αρμοδιότητα και δεν μπορεί να ανοίξει το φάκελο», είπε συμπληρώνοντας: «Αν ο κ. Κοντονής έχει σηκώσει την πρώτη σελίδα του φακέλου θα πάει φυλακή».

Όπως υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, επί υπουργίας του ίδιου υπήρξε «η μεγαλύτερη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης», καθώς «μειώσαμε οριζόντια την τιμή σε 75000 φάρμακα». Συνεπώς, πρόσθεσε, δεν γίνεται να υπάρχει εμπλοκή της υπουργίας και της τότε κυβέρνησης συνολικότερα στην υπόθεση.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χρονική στιγμή που έφτασε ο φάκελος στη Βουλή δεν είναι τυχαία κι έχει να κάνει με το συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα για το Σκοπιανό. «Αν έχει δώσει εντολή ο Πρωθυπουργός», για τη μεταβίβαση του φακέλου στη Βουλή, «έχει παρανομήσει», κατέληξε.

Στην Βουλή η δικογραφία για την πώληση των βλημάτων στην Σαουδική Αραβία – «Φαντομάς» ο Παπαδόπουλος, δεν εμφανίστηκε να καταθέσει

Στη Βουλή αναμένεται να διαβιβαστεί η δικογραφία που αφορά τους χειρισμούς του Πάνου Καμμένου στην 300.000 βλημάτων στην Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς αμελλητί στη Βουλή, βάση των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της απιστίας.

Κι αυτό γιατί η έρευνα «σκόνταψε» στο όνομα του υπουργού Εθνικής Άμυνας και ως όφειλαν οι εισαγγελικές αρχές διαβιβάζουν τη δικογραφία αμελλητί στη Βουλή.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε κλήθηκε να καταθέσει ο φερόμενος ως μεσάζων Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος ωστόσο δεν εμφανίστηκε ποτέ ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Back to top button