breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Ο Μπιλ Γκέιτς αγοράζει εκτάσεις, απειλώντας τις μικρές φάρμες υπό το πρόσχημα της «σωτηρίας του πλανήτη»

Ο συγγραφέας και ερευνητής δημοσιογράφος Seamus Bruner αποκάλυψε τις προσπάθειες του Γκέιτς να αγοράσει αμερικανικές αγροτικές εκτάσεις και να επενδύσει σε συνθετικά γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέατα που καλλιεργούνται στο εργαστήριο στο όνομα της πρόληψης της κλιματικής αλλαγής

Ένα νέο βιβλίο με στόχο την «αποκάλυψη της τάξης των δισεκατομμυριούχων» αναφέρει ότι οι επενδύσεις του συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς (Bill Gates), σε πατενταρισμένα λιπάσματα, τεχνητό κρέας και αμερικανικές αγροτικές εκτάσεις δεν σώζουν τον πλανήτη, αλλά μάλλον πλουτίζουν τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Το βιβλίο «Controligarchs», το οποίο κυκλοφορεί την Τρίτη στα ράφια των βιβλιοπωλείων, εξετάζει δισεκατομμυριούχους όπως ο Μπιλ Γκέιτς και το πώς ο πλούτος τους ελέγχει τους μοχλούς εξουσίας που κυριαρχούν στην καθημερινή ζωή του μέσου Αμερικανού.

Ο συγγραφέας και ερευνητής δημοσιογράφος Seamus Bruner – ο οποίος ηγήθηκε ομάδων των οποίων τα ευρήματα προκάλεσαν πολλαπλές έρευνες του FBI και έρευνες του Κογκρέσου για τις οικογένειες Κλίντον και Μπάιντεν – λέει ότι η έρευνά του αποκάλυψε τις προσπάθειες του Γκέιτς να αγοράσει αμερικανικές αγροτικές εκτάσεις και να επενδύσει σε συνθετικά γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέατα που καλλιεργούνται στο εργαστήριο στο όνομα της πρόληψης της κλιματικής αλλαγής.

Κατά τη διαδικασία αυτή, λέει ο Bruner, ο Γκέιτς κάνει περισσότερα για να διογκώσει την καθαρή του περιουσία παρά για να εξαλείψει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

«Πρώτα ήταν οι πατενταρισμένοι σπόροι και τα πατενταρισμένα λιπάσματα και τώρα πατεντάρουν εναλλακτικές λύσεις κρέατος. Η απαγόρευση των βοοειδών θα παραχωρούσε ουσιαστικά μονοπώλια στις εταιρείες εναλλακτικών πρωτεϊνών και θα ωφελούσε επενδυτές όπως ο Μπιλ Γκέιτς, ο Τζεφ Μπέζος, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ακόμη και η BlackRock. Τα τεχνητά (ψεύτικα) κρέατα αφορούν τον έλεγχο της αγοράς τροφίμων, όχι τη σωτηρία του πλανήτη», δήλωσε ο Bruner σε συνέντευξή του στο Fox News Digital.

Ο Peter Schweizer, συγγραφέας των βιβλίων «Red-Handed», «Clinton Cash» και «Profiles in Corruption», έγραψε τον πρόλογο του βιβλίου «Controligarchs» στον οποίο αναφέρει ότι το βιβλίο «κοιτάζει στο μέλλον και παρέχει μια στοιχειωμένη και αποκαλυπτική έκθεση του εγχειριδίου της αριστερής ελίτ για τα επόμενα πέντε χρόνια».

Ένα κεφάλαιο του βιβλίου επικεντρώνεται στον «πόλεμο κατά των αγροτών» και υποστηρίζει ότι τεχνολογικοί γίγαντες όπως ο Γκέιτς μονοπωλούν την προμήθεια τροφίμων της χώρας.

«Η κατάληψη του συστήματος τροφίμων, όπως και τόσα άλλα συστήματα ελέγχου σε αυτό το βιβλίο, ξεκίνησε από τους Ροκφέλερ και προωθήθηκε από τον Μπιλ Γκέιτς. Όπως τα περισσότερα από τα μονοπώλιά τους – από το πετρέλαιο μέχρι το λογισμικό και τελικά τη βιοτεχνολογία – η κατάληψη των τροφίμων αφορά τον έλεγχο της πνευματικής ιδιοκτησίας της παραγωγής τροφίμων μέσω εμπορικών σημάτων, πνευματικών δικαιωμάτων και πατεντών», αναφέρεται στο βιβλίο.

Η στενή σχέση του Γκέιτς με την «πράσινη επανάσταση»

Ο Bruner σκιαγραφεί τη σχέση του Γκέιτς με την «Πράσινη Επανάσταση» – μια σειρά από γεωργικές εξελίξεις που έγιναν δυνατές χάρη στην έρευνα και τον σχεδιασμό που χρηματοδοτήθηκε από τον Ροκφέλερ τη δεκαετία του 1940, προκειμένου να βοηθήσουν στην επίλυση των κρίσεων της φτώχειας και της πείνας εκείνη την εποχή.

«Η Πράσινη Επανάσταση αποτέλεσε ταυτόχρονη απόδειξη ότι προβλήματα όπως η φτώχεια και η πείνα μπορούν να λυθούν μέσω της ανθρώπινης καινοτομίας και ότι οι λύσεις, όπως οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες που είναι ανθεκτικές στα φυτοφάρμακα, μπορούν να παρουσιάσουν νέα προβλήματα όπως η ρύπανση, η εξάντληση των πόρων και η ενοποίηση των μικρών και οικογενειακών αγροκτημάτων σε γιγαντιαία αγροκτήματα που ελέγχονται από εταιρείες», αναφέρεται.

«Αλλά αντί να αναλάβουν την ευθύνη για τα νέα προβλήματα, οι Ροκφέλερ πήραν όλα τα εύσημα για την αφθονία των καλλιεργειών, ενώ κατηγόρησαν για τα νέα προβλήματα τον βολικό αποδιοπομπαίο τράγο της κλιματικής αλλαγής», γράφει ο Bruner.

Οι Controligarchs ως… μεσσίες

«Τώρα, οι Controligarchs ισχυρίζονται ότι μπορούν να λύσουν την κλιματική κρίση με νέα πατενταρισμένα θαυματουργά προϊόντα που τυχαίνει να κάνουν τους ίδιους ακόμα πλουσιότερους και, για άλλη μια φορά, εις βάρος των μικρών ανεξάρτητων αγροτών», προσθέτει.

Ο Bruner καταγράφει την οργή των αγροτών σε όλο τον κόσμο μετά την πίεση για την απαγόρευση των πιο παραδοσιακών και προσιτών θρεπτικών ουσιών για τις καλλιέργειες και σημειώνει ότι οι περιορισμοί στα παραδοσιακά λιπάσματα που οι αγρότες έλεγαν ότι θα τους χρεοκοπούσαν τέθηκαν σε εφαρμογή μόνο «αφού ο Γκέιτς και τα φιλαράκια του είχαν εξασφαλίσει την πνευματική ιδιοκτησία για τα λιπάσματα αντικατάστασης».

Ο Bruner συνεχίζει ότι «για περισσότερο από μια δεκαετία, καθώς στόχευε τη βιομηχανία λιπασμάτων, ο Μπιλ Γκέιτς αγόραζε επίσης αθόρυβα μεγάλες εκτάσεις αμερικανικής γεωργικής γης».

«Συνολικά, ο Γκέιτς έχει ξοδέψει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εξαγορές γεωργικών εκμεταλλεύσεων και στις τεχνολογίες που συμμορφώνονται με την Ατζέντα 2030 και τις οποίες χρησιμοποιούν τώρα», λέει ο Bruner. Η Ατζέντα 2030 είναι μια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών που υποτίθεται ότι στοχεύει στην «εξάλειψη της ακραίας φτώχειας, τη μείωση της ανισότητας και την προστασία του πλανήτη».

«Όταν ο Γκέιτς αγοράζει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα, δεν αγοράζει απλώς τη γη – αγοράζει επίσης τα δικαιώματα στο νερό κάτω από το έδαφος. Εκτός από τα αγροκτήματα (και την άρδευση) και τα λιπάσματα, ο Γκέιτς κυνηγάει σημαντικά συμφέροντα στο νερό και την επεξεργασία νερού – ένα κρίσιμο στοιχείο όταν επιδιώκει να ελέγξει τη γεωργική βιομηχανία», σημειώνει ο Bruner.

Ένα άλλο τμήμα του βιβλίου προειδοποιεί ότι ο επόμενος στόχος του Γκέιτς είναι οι εταιρείες συνθετικού κρέατος όπως η Beyond Meat και η Impossible Foods, οι οποίες έχουν λάβει περισσότερες από δύο δωδεκάδες πατέντες για τα προϊόντα τους με ψεύτικο κρέας (και ψεύτικα γαλακτοκομικά) και έχουν περισσότερες από 100 πατέντες σε εκκρεμότητα. Ο Γκέιτς έχει ήδη επενδύσει εκατομμύρια σε τέτοιες εταιρείες, αν και οι καταναλωτές στο σύνολό τους δεν είναι ακόμη ενθουσιασμένοι με τα προϊόντα αυτά.

Ο Bruner σημειώνει ότι η είσοδος του Γκέιτς στην αγορά του συνθετικού κρέατος έρχεται τη στιγμή που ο εφευρέτης της Microsoft προειδοποίησε ότι τα μετεωρίσματα των αγελάδων συμβάλλουν σημαντικά στην κλιματική αλλαγή.

«Και δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ενώ οι αγρότες αναμένεται να τρώνε ζυμωμένους μύκητες, κρέατα που έχουν παραχθεί στο εργαστήριο και μιλκσέικ από σκουλήκια, οι Controligarchs – με τους ιδιωτικούς σεφ τους – δεν έχουν καμία πρόθεση να κάνουν το ίδιο, αν η πρόσφατη συμπεριφορά αποτελεί ένδειξη», λέει ο Bruner.

«Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Γουόρεν Μπάφετ, ως γνωστόν, λατρεύουν να τρώνε μπιφτέκια και μπριζόλες όταν ο Γκέιτς επισκέπτεται τον μέντορά του στην Ομάχα. Στον Ζούκερμπεργκ αρέσει να καπνίζει μοσχαρίσιο στήθος και να ψήνει χοιρινά παϊδάκια (από πραγματικές αγελάδες και χοίρους) και λέει ότι τα κρέατα έχουν «διπλά καλύτερη γεύση όταν κυνηγάς ένα ζώο για τον εαυτό σου», γράφει ο Bruner.

primenews.

Back to top button