breaking newsΔιεθνή

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ – Δημοσκόπηση βόμβα στο Bloomberg: Ο Ντόναλντ Τραμπ σαρώνει τον Μπάιντεν και στις 7 πολιτείες-κλειδιά

Η πολιτική κρίση που διάγει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν αποτυπώνεται γλαφυρά σε δημοσκόπηση του Bloomberg News/Morning Consult, καθώς χάνει από τον Ντόναλντ Τραμπ και στις επτά πολιτείες – κλειδιά, οι οποίες συνήθως κρίνουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

Αυτός είναι ο τρίτος συνεχόμενος μήνας που το Bloomberg News διεξάγει τη σχετική δημοσκόπηση και η αφήγηση δεν έχει αλλάξει επ’ ουδενί για τον πρόεδρο.

Στην πραγματικότητα, έχει επιδεινωθεί και τα νέα δεδομένα υπογραμμίζουν μόνο τη βαθύτερη δυσαρέσκεια ακόμα και των Δημοκρατικών ψηφοφόρων για τον Λευκό Οίκο.

Αν και ο Donald Trump δεν έχει λάβει ακόμα το επίσημο χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος φαίνεται να επικρατεί του νυν πρόεδρου σε όλες τις κρίσιμες πολιτείες, αλλά και να σαρώνει στις βασικές φυλετικές και γεωταξικές παραμέτρους που κρίνουν τον νικητή των εκλογών.

Ειδικότερα, ο Trump επικρατεί του Biden στην Arizona, το Michigan και το Wisconsin με προβάδισμα 4 μονάδων, σαρώνει στη Βόρεια Καρολίνα όντας 9 μονάδες μπροστά, ενώ αποσπά οριακή πλειοψηφία 2 μονάδων στην Pennsylvania.
Επίσης, ο πρώην πρόεδρος λαμβάνει την πλειοψηφία των ψήφων στη Georgia με 6 μονάδες, και στη Nevada με 3 μονάδες.

Σκληρή μάχη για τις κρίσιμες κοινωνικές κατηγορίες

Η υποστήριξη μεταξύ των μαύρων ψηφοφόρων, μια βασική εκλογική κατηγορία για τους Δημοκρατικούς, έχει μειωθεί σημαντικά από τον Οκτώβριο.

Ενώ και οι νέοι ψηφοφόροι μεταξύ 18-34 ετών, ένα άλλο κρίσιμο ακροατήριο του κόμματος, δεν εντυπωσιάζονται από τις προσπάθειές του να προέδρου να διαγράψει τα φοιτητικά δάνεια και είναι πολύ πιο πιθανό να είναι επικριτικοί για τον χειρισμό του στη σύγκρουση Ισραήλ-Hamas

Την ίδια στιγμή, το Michigan, πολιτεία της εργατικής τάξης, των συνδικάτων και των τεράστιων πανεπιστημίων, ήταν ένα σχετικά φωτεινό σημείο για τον πρόεδρο σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία από το Bloomberg News/Morning Consult δείχνουν ότι η μεσοδυτική πολιτεία των ΗΠΑ θα πάει δύσκολα στους Δημοκρατικούς, καθώς ο Biden αντιμετωπίζει χαμηλό ποσοστό αποδοχής, ανησυχίες για την ηλικία του και ένα εκλογικό σώμα που δεν εντυπωσιάζεται από τις επιδόσεις του.

Συνολικά, το 58% των ψηφοφόρων στις βασικές πολιτείες – Arizona, Georgia, Pennsylvania, Wisconson, Michigan, Βόρεια Καρολίνα, Nevada – έχει αρνητική άποψη για τον Biden, ενώ το 53% έχει αρνητική άποψη για τον Donald Trump.

Οι ψηφοφόροι εμπιστεύονται τον πρώην πρόεδρο να χειριστεί καλύτερα σχεδόν κάθε πτυχή της οικονομίας, συνήθως το κορυφαίο ζήτημα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Το αν μεγάλος αριθμός νέων ή μαύροι και ισπανόφωνοι ψηφοφόροι υποστηρίζουν τον Trump το 2024 ή δεν ψηφίζουν καθόλου είναι ένα ανοιχτό ερώτημα.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η ηγετική του ομάδα Biden δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει αυτούς τους ψηφοφόρους τόσο απογοητευμένους.

PrimeNews.

Back to top button