breaking newsΔιεθνή

Η Νότια Κορέα εκκενώνει νησιά αφού η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πάνω από 200 βολές πυροβολικού

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε περισσότερες από 200 βολές πυροβολικού την Παρασκευή, κοντά στα θαλάσσια σύνορα με τη Νότια Κορέα, δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος, ενώ οι κάτοικοι δύο νοτιοκορεατικών νησιών έλαβαν εντολή να εκκενώσουν λόγω άγνωστης «κατάστασης».

Το υπουργείο Άμυνας δεν επιβεβαίωσε εάν η εντολή δόθηκε εξαιτίας των πυρών του πυροβολικού της Βόρειας Κορέας ή από ασκήσεις που έκανε ο στρατός της Νότιας Κορέας.

Ωστόσο, ένα μήνυμα κειμένου που στάλθηκε στους κατοίκους και επιβεβαιώθηκε από έναν αξιωματούχο του νησιού ανέφερε «ναυτικά πυρά» που θα πραγματοποιήσουν τα στρατεύματα της Νότιας Κορέας από τις 3 μ.μ. (06:00 GMT) την Παρασκευή.

Ένας αξιωματούχος στο νησί Yeonpyeong, το οποίο βρίσκεται ακριβώς νότια των θαλάσσιων συνόρων της αμφισβητούμενης γραμμής του βόρειου ορίου (NLL), είπε ότι η εκκένωση διατάχθηκε μετά από αίτημα του στρατού της Νότιας Κορέας.

Οι πυροβολισμοί από τη Βόρεια Κορέα δεν προκάλεσαν ζημιές σε πολίτες ή στρατιωτικούς στον Νότο, δήλωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας σε μια ενημέρωση τύπου.

Οι άνθρωποι παρακολουθούν μια τηλεοπτική οθόνη που δείχνει μια εκπομπή ειδήσεων με πλάνα αρχείου από πυροβολισμούς πυροβολικού της Βόρειας Κορέας, σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Σεούλ στις 5 Ιανουαρίου 2024.
Ανθρωποι παρακολουθούν μια τηλεοπτική οθόνη που δείχνει μια εκπομπή ειδήσεων με πλάνα αρχείου από βολές του πυροβολικού της Βόρειας Κορέας, σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Σεούλ στις 5 Ιανουαρίου 2024
Οι κάτοικοι της Νότιας Κορέας βρίσκουν καταφύγιο στο νησί Yeonpyeong κοντά στα αμφισβητούμενα ύδατα της Κίτρινης Θάλασσας αφού η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα φράγμα πυροβολικού στις 5 Ιανουαρίου 2024.
Οι κάτοικοι της Νότιας Κορέας βρίσκουν καταφύγιο στο νησί Yeonpyeong κοντά στα αμφισβητούμενα ύδατα της Κίτρινης Θάλασσας αφού η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βλήματα πυροβολικού στις 5 Ιανουαρίου 2024

«Πρόκειται για μια πράξη πρόκλησης που κλιμακώνει την ένταση και απειλεί την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο», δήλωσε εκπρόσωπος του Μικτού Επιτελείου της Νότιας Κορέας.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας είπε στους χωρικούς ότι υπάρχουν πυροβολισμοί στη θάλασσα από τον στρατό της χώρας μετά από «μια κατάσταση» κοντά στα σύνορα, είπε ο αξιωματούχος.

Αλλά δεν ήταν σαφές αν γινόταν κάποια άσκηση ή αν υπήρχε κάποια άλλη αιτία.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεωρεί ένα σημαντικό εργοστάσιο παραγωγής στρατιωτικών οχημάτων με την κόρη του Ju Ae σε μια άγνωστη τοποθεσία στη Βόρεια Κορέα στις 5 Ιανουαρίου 2024.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεωρεί ένα σημαντικό εργοστάσιο παραγωγής στρατιωτικών οχημάτων με την κόρη του Ju Ae σε μια άγνωστη τοποθεσία στη Βόρεια Κορέα στις 5 Ιανουαρίου 2024

Οι κάτοικοι του νησιού Baengnyeong που βρίσκεται δυτικά της Yeonpyeong και επίσης κοντά στα θαλάσσια σύνορα, κλήθηκαν επίσης να απομακρυνθούν, δήλωσε ένας αξιωματούχος του χωριού.

Το 2010, το πυροβολικό της Βόρειας Κορέας εκτόξευσε δεκάδες βολές στο νησί Yeonpyeong, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο αμάχων, σε μία από τις σκληρότερες επιθέσεις εναντίον της γείτονάς της από τη λήξη του Πολέμου της Κορέας το 1953.

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι εκείνη την εποχή προκλήθηκε, έπειτα από ασκήσεις με πραγματικά πυρά της Νότιας Κορέας που έριξαν οβίδες στα χωρικά της ύδατα.

PrimeNews.

Back to top button