breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ιλινόις: Νόμιμες οι καταλήψεις, οι παραβιάσεις και οι μικροκλοπές

Η αστυνομία δεν θα απομακρύνει πλέον κανέναν καταληψία από την ιδιωτική περιουσία

Οι Δημοκρατικοί στο Ιλινόις νομιμοποίησαν την παραβατικότητα. Οι γραφειοκρατικές ιδιοφυΐες στο Ιλινόις – που ευνοούν τους εγκληματίες και τιμωρούν τους νομοταγείς, ψήφισαν πρόσφατα και υπέγραψαν τον «νόμο SAFE-T» που θα καταργούσε την εγγύηση για δολοφονίες δεύτερου βαθμού, εμπρησμούς, απαγωγές, βίαιες επιθέσεις και πολλά άλλα εγκλήματα.

Ουσιαστικά, η πράξη επιτρέπει στην αστυνομία να συλλάβει έναν δολοφόνο, να του δώσει μία κλήση για να εμφανιστεί στο δικαστήριο τον επόμενο χρόνο και μετά να τον αφήσει αμέσως πίσω στους δρόμους για να δολοφονήσει ξανά.

Ο πολιτειακός γερουσιαστής Donald DeWitte προσπαθεί απεγνωσμένα να ακυρώσει αυτή την επικίνδυνη, παράνομη πράξη που ωθήθηκε από τους Δημοκρατικούς. Από τον ιστότοπο του γερουσιαστή DeWitte:

«Δεν μπορώ να περπατήσω στο δρόμο χωρίς να με σταματήσει κάποιος που ρωτά πώς μπορεί να σταματήσει ο νόμος SAFE-T», είπε ο γερουσιαστής DeWitte. «Οι ψηφοφόροι ανησυχούν ιδιαίτερα για ποινικά αδικήματα που, από την 1η Ιανουαρίου, θα θεωρούνται «άνευ κράτησης».

Οι άνθρωποι έχουν εύλογες ανησυχίες και πρέπει να κάνουμε παύση στην εφαρμογή, ώστε να αντιμετωπιστεί ο μακρύς κατάλογος των ακούσιων συνεπειών που συνδέονται με τον νόμο».

Ο DeWitte συνέχισε, «Σύμφωνα με τους δικηγόρους της πολιτείας σε ολόκληρη την πολιτεία, ο νόμος θα τους καταστήσει εξαιρετικά δύσκολο να διενεργήσουν προδικαστικές αποφάσεις για βίαιους εγκληματίες, συμπεριλαμβανομένων εγκλημάτων τόσο σοβαρών όπως η δολοφονία, εάν ο κατηγορούμενος δεν αποτελεί πλέον σημαντική απειλή για ένα συγκεκριμένο άτομο.

Ο γενικός κίνδυνος θα είναι υψηλός, καθώς θα επιτρέπει σε ορισμένα πολύ επικίνδυνα άτομα, να απελευθερωθούν εντός ωρών από τη σύλληψή τους».

Οι δικηγόροι της ίδιας πολιτείας έχουν πει ότι αδικήματα όπως δολοφονία δευτέρου βαθμού, εμπρησμός, βαριά επίθεση, απαγωγή, διάρρηξη, ληστεία, εκφοβισμός, επιβαρυντική DUI, επιδείνωση φυγής και διαφυγής, αδικήματα για ναρκωτικά, απειλή δημοσίου υπαλλήλου και ανθρωποκτονία λόγω ναρκωτικών δεν θα πληρούν κριτήρια  για προφυλάκιση.

άστεγοι Archives – Pass-world

Δεν θα συλλαμβάνονται, ούτε θα απομακρύνονται καταληψίες, για παράδειγμα, που αποφασίζουν να μετακομίσουν στο υπόστεγο, το γκαράζ, το τροχόσπιτο ή το σπίτι σας.

Όπως αναφέρει το ABC7 Chicago: Ο σερίφης της κομητείας Grundy Ken Briley εγείρει ανησυχίες επειδή ο νόμος θα απαγορεύσει τη σύλληψη ατόμων που κατηγορούνται για αδικήματα, όπως για παράδειγμα η καταπάτηση.

«Σήμερα, μπορώ να τον συλλάβω αν υπογράψεις μια καταγγελία για παραβίαση», είπε ο Μπρίλι. Την «1η Ιανουαρίου, δεν θα μπορέσω να το κάνω αυτό. Ο νόμος λέει ότι πρέπει να του κόψω κλήση και να φύγω».

Με άλλα λόγια, οι μάζες των αστέγων θα μπορούν σύντομα να μετακομίσουν σε όποιο σπίτι επιλέξουν και η αστυνομία δεν θα τους απομακρύνει, ακόμη κι αν παραβιάζουν.

Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών περιουσιών στο Ιλινόις δεν έχουν νομικά μέσα για να απομακρύνουν άτομα, συμπεριλαμβανομένων τοξικομανών, πόρνων και βίαιων εγκληματιών, που εισβάλλουν στην ιδιοκτησία τους. Εάν φύγετε από το σπίτι σας για ένα Σαββατοκύριακο και κάποιος άστεγος διαρρήξει το σπίτι σας, δεν έχετε κανένα νόμιμο μέσο για να τον απομακρύνετε.

Αυτό σημαίνει ότι είστε μόνοι σας και πρέπει να αποφασίσετε πώς να χειριστείτε δυνητικά μεγάλες ομάδες ανθρώπων που ζουν τώρα στο γκαράζ ή στο σπίτι σας. Εάν η αστυνομία δεν κάνει τίποτα, έχετε το δικαίωμα να είστε η αστυνομία του εαυτού σας; Τι επίπεδο δύναμης μπορεί να ασκήσει ένας ιδιώτης για να πείσει έναν παραβάτη να φύγει;

Σε πόλεις και κομητείες που διοικούνται από τους Δημοκρατικούς, είναι προφανές ότι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών περιουσιών που απειλούν καταπατητές, χρησιμοποιώντας όπλα ή μαχαίρια, θα συλληφθούν και θα διωχθούν οι ίδιοι από τους ριζοσπαστικούς αριστερούς εισαγγελείς.

Με άλλα λόγια, αν βρείτε καταληψίες στο σπίτι σας, να σκαρώνουν το χαλί και να ψεκάζουν γκράφιτι στους τοίχους και καλέσετε την αστυνομία να τους απομακρύνει, η αστυνομία θα σας πει ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Εάν τραβήξετε ένα όπλο και προσπαθήσετε να αναγκάσετε τους καταληψίες να φύγουν, η αστυνομία θα σας συλλάβει και όσο είστε στη φυλακή, αυτοί οι καταληψίες θα γκρεμίσουν το σπίτι σας και πιθανότατα θα του βάλουν φωτιά.

Αυτό είναι το Ιλινόις υπό τον έλεγχο των Δημοκρατικών, και είναι ένα χαρακτηριστικό της κατάρρευσης του πολιτισμού που έρχεται σε κάθε «μπλε» πόλη και κομητεία σε όλη την Αμερική, όπου οι εγκληματίες προστατεύονται και οι νομοταγείς τιμωρούνται. Μια παρόμοια κατάσταση υπάρχει ήδη στο Όρεγκον, για παράδειγμα, όπου ορισμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων καταγράφουν κυριολεκτικά σπίτια προς πώληση που έχουν ήδη καταληψίες που αρνούνται να φύγουν. Αυτές οι λίστες ακινήτων, όπως μπορείτε να φανταστείτε, έχουν μεγάλη έκπτωση και οι αγοραστές δεν επιτρέπεται να επισκεφθούν τα σπίτια ή να δουν μέσα σε αυτά πριν κάνουν προσφορές.

Εάν αυτή τη στιγμή έχετε ακίνητο στην πολιτεία του Ιλινόις, η αξία του ακινήτου σας πρόκειται να συνθλιβεί

Από όλα αυτά προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα: Ποια είναι η αξία της ιδιωτικής ιδιοκτησίας σε ένα κράτος όπου η ασφάλεια μιας τέτοιας περιουσίας δεν μπορεί να επιβληθεί; Η απάντηση είναι μηδέν.

Κανένα σπίτι δεν αξίζει τίποτα, αν άστεγοι λεηλάτες μπορούν να εμφανιστούν στο σπίτι σας ανά πάσα στιγμή, με την πλήρη έγκριση των αριστερών νομοθετών του κράτους, ενώ η αστυνομία δεν είναι διατεθειμένη να κάνει οτιδήποτε για να το σταματήσει, επειδή δεσμεύεται από τον νέο νόμο.

Όσοι ζουν στην πολιτεία του Ιλινόις, προτρέπονται σε φυγή πριν από την 1η Ιανουαρίου και σε μετάβαση σε μια αγροτική, συντηρητική κοινότητα όπου υπάρχουν αρχές επιβολής του νόμου, δικαστές και ενόρκους που εξακολουθούν να αναγνωρίζουν την κοινή λογική και το δικαίωμα υπερασπίσεως της ιδιοκτησίας έναντι λεηλατών και καταληψιών.

Καθώς η έλλειψη στέγης εκρήγνυται σε ολόκληρη την Αμερική, εκατομμύρια άποροι, απελπισμένοι άνθρωποι θα καταλάβουν ιδιωτικές κατοικίες και κτίρια, καθιστώντας άκυρη την ίδια την ιδέα της ιδιωτικής ιδιοκτησίας. Τώρα μετατρέπεται σε ιδιοκτησία του όχλου, και η κυριαρχία του όχλου είναι ακριβώς αυτό για το οποίο αγωνίζονται οι Δημοκρατικοί, γι’ αυτό και σκόπιμα έγραψαν και ψήφισαν αυτόν τον νόμο για να ακυρώσουν την ιδιωτική ιδιοκτησία και να απελευθερώσουν βίαιους εγκληματίες στους δρόμους του Ιλινόις.

Το χάος έρχεται στις μεγαλουπόλεις των Δημοκρατικών… 

Θα είστε μάρτυρες ενός κύματος Αμερικανών προσφύγων που φεύγουν από τις γαλάζιες πόλεις που καταρρέουν:

Το Ιλινόις, η Καλιφόρνια, το Όρεγκον, η Ουάσιγκτον, η Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και άλλες πολιτείες που κυριαρχούν οι δημοκράτες πρόκειται να βυθιστούν σε ένα κολασμένο σενάριο που μοιάζει με το Mad Max, όπου η αστυνομία είναι ανίσχυρη, οι εγκληματικές συμμορίες κυριαρχούν στην κοινωνία και πολίτες που τηρούν το νόμο είτε να φύγουν είτε να βιαστούν και να δολοφονηθούν.

Φαίνεται ότι οι Δημοκρατικοί αποκτούν επιτέλους την κοινωνία για την οποία ψήφισαν, και καθώς αυτό επιταχύνεται, θα δούμε ένα κύμα προσφύγων να φεύγουν από τις πόλεις και να αναζητούν ευεξία στις “κόκκινες” πολιτείες και στην αγροτική Αμερική, όπου θα δημιουργηθούν γρήγορα ασφαλή σύνορα για να σταματήσει η εισροή δημοκρατών που κατέστρεψαν τις δικές τους πολιτείες και τώρα θέλουν να προκαλέσουν την ίδια καταστροφή παντού αλλού.

Όσοι μείνουν πίσω θα βρεθούν να παλεύουν με ζόμπι και ορκ, σαν κάτι από ένα συνονθύλευμα του Lord of the Rings με τους The Walking Dead. Με την κατάρρευση της ζήτησης των καταναλωτών, τα πυρομαχικά πρόκειται να γίνουν πολύ πιο προσιτά. Οι πωλήσεις πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών πέφτουν κατακόρυφα αυτή τη στιγμή, και αναμένεται , μόλις φανεί το κύμα βίας, ανομίας και παραφροσύνης που πλησιάζει γρήγορα, να αυξηθεί ραγδαία η ανάγκη κατοχής πυρομαχικών.

Η επιδείνωση του πληθωρισμού, που προέρχεται από την ατελείωτη εκτύπωση πληθωριστικών νομισμάτων, κάνει τα τρόφιμα, την ενέργεια και τη στέγαση να γίνουν απρόσιτα για εκατομμύρια Αμερικανούς, βάζοντάς τους σε τροχιά αστέγων και εξαθλίωσης.

Η ελεγχόμενη καταστροφή της Αμερικής βρίσκεται σε καλό δρόμο

Αυτήν τη στιγμή, οι καταυλισμοί αστέγων επεκτείνονται σε πόλεις όπως το Λος Άντζελες, η Ατλάντα, η Φιλαδέλφεια και το Όκλαντ. Η κατάσταση είναι βέβαιο ότι θα επιδεινωθεί πολύ, καθώς ο πληθωρισμός επιταχύνεται και οι άνθρωποι βρίσκονται άνεργοι, λόγω της κατακόρυφης πτώσης της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ οι κατασκευαστές μειώνουν τις δραστηριότητές τους.

Σε όλη την Αμερική, οι άνθρωποι εγκαταλείπουν διαμερίσματα και ενοικιαζόμενα σπίτια και μετακομίζουν σε τροχόσπιτα ή κατασκηνώσεις. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους έχουν δουλειά, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα για σπίτι.

Καθώς οι οικονομικές συνθήκες επιδεινώνονται, πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους θα μετακινηθούν από τα RV σε αυτοκίνητα ή φορτηγά… και τελικά σε σκηνές στο δρόμο. Εκεί, τους ξεχνούν, σε μεγάλο βαθμό, οι ίδιοι γραφειοκράτες που τους υποσχέθηκαν θέσεις εργασίας και κρατική βοήθεια. Αυτοί είναι επίσης οι ίδιοι γραφειοκράτες που δημιούργησαν τα ίδια τα προβλήματα που προκαλούν την έλλειψη στέγης στην πρώτη θέση, όπως η επιδείνωση του πληθωρισμού με τη διανομή επιδομάτων ή τον εξαναγκασμό των μικρών επιχειρήσεων να κλείσουν λόγω περιορισμών «covid».

ΗΠΑ: Στους 80.000 οι άστεγοι στη Νέα Υόρκη -- οι περισσότεροι από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης | Ημεροδρόμος

Ενώ οι περισσότεροι άστεγοι είναι μη βίαια άτομα, που απλώς προσπαθούν να επιβιώσουν σε έναν πολιτισμό που καταρρέει, προβλήματα όπως ο εθισμός στα ναρκωτικά, οι ψυχικές ασθένειες, οι παραβιάσεις της δημόσιας υγείας και η βία εξακολουθούν να μαστίζουν τους καταυλισμούς αστέγων. Αυτές οι πόλεις-σκηνές είναι σχεδόν πάντα βρώμικες, γεμάτες από τρωκτικά, παραγκουπόλεις με περιττώματα και δυσοσμία, σκουπίδια και απόγνωση. Καθώς μεγαλώνουν σε μέγεθος και αριθμό, θα αποτελέσουν σημαντική πρόκληση για τις λειτουργίες ολόκληρων πόλεων, ειδικά δεδομένου ότι αυτοί οι καταυλισμοί έχουν τους δικούς τους κανόνες, ηγεσία και παράνομες οικονομίες.

Δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες της κυρίαρχης κοινωνίας και εκτός από σπάνιες περιπτώσεις, τα μέλη της τοπικής αστυνομίας και του δημοτικού συμβουλίου προσποιούνται ότι αυτοί οι καταυλισμοί αστέγων δεν υπάρχουν. Στην πραγματικότητα, είναι «απαγορευμένες ζώνες» για την αστυνομία και τους πρώτους ανταποκριτές, εκτός από τις σπάνιες περιπτώσεις που οι ηγέτες της πόλης αποφασίζουν να «καθαρίσουν» όλες τις σκηνές και τα σκουπίδια, οδηγώντας τους άστεγους που ζούσαν εκεί σε ακόμη πιο απελπιστικές συνθήκες.

Πολλοί άστεγοι στρέφονται σε μικροκλοπές για να επιβιώσουν

Με την κατάρρευση της οικονομίας των ΗΠΑ, η έλλειψη στέγης θα γίνει τρόπος ζωής για εκατομμύρια ακόμη Αμερικανούς. Για να επιβιώσουν, πολλά από αυτά τα άτομα στρέφονται σε μικροκλοπές, κλοπές από καταστήματα όλων των ειδών αγαθών, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, από τοπικά καταστήματα λιανικής.

Το τεράστιο κύμα κλοπών λιανικής στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει μια σημαντική πρόκληση τόσο για τη βιομηχανία λιανικής όσο και για την επιβολή του νόμου.

Ο αριθμός των ολοένα και πιο επαγγελματικών κυκλωμάτων οργανωμένου λιανικού εγκλήματος (ORC) και οι συχνές επιθέσεις τους έχουν φτάσει σε κλίμακα κρίσης, σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Λιανικής (NRF) σε έκθεση της 14ης Σεπτεμβρίου.

Αυτό το άρθρο αναφέρει τον αντιπρόεδρο της NRF, Mark Meadows, εξηγώντας: «Αυτά τα εξαιρετικά εξελιγμένα εγκληματικά κυκλώματα θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών και διαταράσσουν τη λειτουργία του καταστήματος. Οι έμποροι λιανικής ενισχύουν τις προσπάθειες ασφάλειας για να αντιμετωπίσουν αυτές τις ολοένα και πιο επικίνδυνες και επιθετικές εγκληματικές δραστηριότητες».

Οι μικροκλοπές περιλαμβάνουν είδη ένδυσης, υγείας και ομορφιάς, ηλεκτρονικά/συσκευές, αξεσουάρ, τρόφιμα και ποτά, υποδήματα, οικιακά έπιπλα και είδη σπιτιού, γυαλιά, είδη γραφείου, βρεφική φροντίδα και παιχνίδια.

«Βλέπουμε όλο και περισσότερο, ιδιαίτερα, το οργανωμένο έγκλημα λιανικής», δήλωσε ο Corrie Barry, Διευθύνων Σύμβουλος της Best Buy, στα τέλη του 2021 στη NY Post.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ ζήτησε νωρίτερα, φέτος, από το Κογκρέσο να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των εγκλημάτων ORC, αποκαλώντας τα «εθνική έκτακτη ανάγκη».

Ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες, Alex Villanueva, κατηγόρησε τους ριζοσπάστες Δημοκρατικούς και τους εισαγγελείς, λέγοντας ότι «ζουν σε αυτό το «ξυπνημένο παλάτι» όπου δεν επηρεάζονται από τις πολιτικές, αλλά ο μέσος άνθρωπος επηρεάζεται από αυτές».

Με άλλα λόγια, η Αμερική αρχίζει να βλέπει την άνοδο των οργανωμένων κυκλωμάτων λιανικής κλοπής που τρομοκρατούν ολοένα και περισσότερο τα καταστήματα, τραυματίζουν τους υπαλλήλους τους και λεηλατούν τα εμπορεύματά τους.

Δεν χρειάζεται ιδιοφυΐα για να συνειδητοποιήσουμε ότι τα περισσότερα από αυτά τα καταστήματα λιανικής πρόκειται να σταματήσουν τη λειτουργία τους σε αυτές τις περιοχές, αφήνοντας τους ντόπιους με ένα άγονο τοπίο εγκαταλελειμμένων καταστημάτων λιανικής.

Prime News

Back to top button