breaking newsθρησκεια

Θαύμα. Δεν είχε τα ναύλα να πάει στα Ιεροσόλυμα να φέρει ένα φυλακτό από την Τίμια Ζώνη της Παναγίας και έκοψε ένα κομμάτι ξύλο από το δρομολογημένο καράβι το πήγε στη μάνα του κι έγινε καλά.

Δεν είχε τα ναύλα να πάει στα Ιεροσόλυμα να φέρει ένα φυλακτό από την Τίμια Ζώνη της Παναγίας και έκοψε ένα κομμάτι ξύλο από το δρομολογημένο καράβι το πήγε στη μάνα κι έγινε καλά. Η φτώχεια με την πίστη κάνουν θαύματα. ό

Όπως το διηγήθηκε η γιαγιά στην εγγονή. Αυτή είναι η Ορθοδοξία. Μέρος της Ιεράς Παράδοσης είναι αυτά τα αφηγήματα. Στην Ορθοδοξία η Ιερά Παράδοση είναι ισότιμη και ισόκυρη της Βίβλου. Αυτή η διήγηση αποτελεί μέρος της εμπειρικής θεολογίας που παραδίδεται συχνά ως προφορική παράδοση από γενιά σε γενιά.

Ήταν μια πλούσια γυναίκα που νόσησε βαριά. Αγγάρεψε το παιδί της να πάει να της φέρει ένα φυλακτό από την Τίμια Ζώνη που υπήρχε τότε στα Ιεροσόλυμα. Πήγε και της έφερε. Το έμαθε μια φτωχιά γυναίκαι που επίσης ήταν ασθενής αλλά δεν είχε τα ναύλα να στείλει το γιο της με το βαπόρι να της φέρει το ίδιο φυλαχτό που πόθησε. Και τι του είπε. Πήγαινε κόψε ένα κομματάκι ξύλο από το βαπόρι που αύριο σαλπάρει για Άγιους Τόπους . Και ο γιος έκανε το άγιο θέλημα και το φερε στην άρρωστη μάνα. Το ξύλο από την καρίνα του πλοίου αποδείχθηκε τίμιο ξύλο για την φτωχιά ύπαρξη που θεραπεύθηκε. Τέτοια ήταν η πίστη της. Η άλλη η πλούσια δεν έγινε καλά είχε λεφτά αλλά δεν είχε πίστη επαρκή. Η θ. χάρις δεν εξαγοράζεται..

Σύμφωνα με την παράδοση, η Αγία Ζώνη φτιάχτηκε από τρίχες καμήλας από την ίδια την Θεοτόκο, και μετά την Κοίμησή της, κατά την Μετάστασή της στους ουρανούς, την παρέδωσε στον απόστολο Θωμά. Μετά, την Τιμία Ζώνη ανάλαβαν να διαφυλάξουν δύο πτωχές ευσεβείς γυναίκες στα Ιεροσόλυμα….

dimpenews.com

Back to top button