breaking newsΔιεθνή

Κρεμλίνο: Εξαιρετικά ανήσυχο για τα πρόσφατα γεγονότα στο Ισραήλ – Προειδοποιεί για τον κίνδυνο κλιμάκωσης στην περιοχή

 

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως είναι εξαιρετικά ανήσυχο για τα πρόσφατα γεγονότα στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, προειδοποιώντας πως η κατάσταση μπορεί να κλιμακωθεί σε μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

“Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία αυτό που συμβαίνει γύρω από το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή. Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί ενδεχομένως κίνδυνο διάχυσης, και ως εκ τούτου, βέβαια, είναι ένα θέμα της ιδιαίτερης ανησυχίας μας αυτές τις ημέρες”.

“Πιστεύουμε πως είναι απαραίτητο να φέρουμε την κατάσταση σε έναν ειρηνικό δρόμο το ταχύτερο δυνατό επειδή η συνέχιση ενός τέτοιου γύρου βίας εγκυμονεί [κίνδυνο] περαιτέρω κλιμάκωση(ς) και διεύρυνση(ς) αυτής της σύγκρουσης”, είπε ο Πεσκόφ. “Είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για την περιοχή”.

Ο Πεσκόφ δήλωσε πως η πρεσβεία της Ρωσίας δεν έχει ακόμη πληροφορίες για το πόσοι Ρώσοι πολίτες στο Ισραήλ μπορεί να έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί εκεί. Είπε ακόμη πως η Ρωσία είναι σε επαφή με τους Παλαιστινίους στην προσπάθεια να καταλάβει αν Ρώσοι έχουν τραυματιστεί στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών έκανε έκκληση για ένα γρήγορο τέλος στις εχθροπραξίες ανάμεσα στις ισραηλινές δυνάμεις και τους Παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς στη διάρκεια συνομιλιών που είχε σήμερα στη Μόσχα με τον επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γάιτ.

Η Ρωσία και ο Αραβικός Σύνδεσμος μπορούν να βοηθήσουν να σταματήσει η αιματοχυσία στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Ο Γάιτ έκανε επίσης έκκληση να τεθεί τέλος στις εχθροπραξίες αλλά είπε πως η βία αυτή θα συνεχιστεί όσο το παλαιστινιακό πρόβλημα παραμένει άλυτο.

PrimeNews.

Back to top button