breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στοιχεία του FDA προκαλούν ανατριχίλα: Εγκεφαλικό από τον συνδυασμό από βόλια Pfiz@r για C@vid και γρίπης την ίδια μέρα!

 

Στοιχεία   που συνέλεξε ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κατά την σάρωση βάσεων δεδομένων για παρενέργειες των εμβολίων, συνδέουν δεκάδες περιπτώσεις εγκεφαλικών επεισοδίων με την ταυτόχρονη λήψη, την ίδια μέρα του εμβολίου της Pfiz#r κατά του κορωνοϊού και της γρίπης!

130 εγκεφαλικά σε 21 μέρες!

130 ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια, δεκάδες εκ των οποίων θανατηφόρα, καταγράφηκαν σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω μέσα σε 21 ημέρες μετά από την λήψη του δισθενούς αναμνηστικού εμβολίου της Pfizer, σύμφωνα με τη συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων και σχετικών βιολογικών προϊόντων της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων.

Αυτό ήταν υψηλότερο από τα 92 κρούσματα που καταγράφηκαν στο διάστημα ελέγχου των 22 έως 42 ημερών μετά τον εμβολιασμό, κρούοντας καμπανάκι συναγερμού στις αρχές.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) και η διοίκηση του (FDA) αποκάλυψαν το μήνυμα στις 13 Ιανουαρίου, αλλά δεν είχαν πει πόσα κρούσματα καταγράφηκαν από το σύστημα επιτήρησης της αμερικανικής κυβέρνησης για την ασφάλεια του εμβολίου Datalink, το οποίο περιέχει αρχεία από 12,5 εκατομμύρια ανθρώπους σε 11 τοποθεσίες.

Μια προκαταρκτική ανασκόπηση των ιατρικών αρχείων σε ένα σημείο, όπου σημειώθηκαν 24 περιστατικά ισχαιμικού εγκεφαλικού τις τρεις εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό Pfizer, αποκάλυψε ότι η πλειονότητα των ατόμων που υπέστησαν εγκεφαλικό είχαν εμβόλιο γρίπης που χορηγήθηκε την ίδια ημέρα με το εμβόλιο για τον COVID-19.

Κανένας από τους ασθενείς δεν είχε ιστορικό εγκεφαλικού

Κανένας από τους ασθενείς δεν είχε ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου ή παροδικού ισχαιμικού επεισοδίου, το οποίο είναι παρόμοιο με ένα εγκεφαλικό και θα μπορούσε να είναι ένα εγκεφαλικό που δεν οφείλεται στα εμβόλια.

Τρεις από τους ασθενείς πέθαναν, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα που πέθανε ένα μήνα μετά το εγκεφαλικό.

Συνολικά, 40 περιπτώσεις ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου μετά από εμβολιασμό τόσο για τον COVID-19 όσο και για τη γρίπη εντοπίστηκαν σε άτομα που υπέστησαν εγκεφαλικό έως τις 17 Δεκεμβρίου 2022.

Αυτές οι αναλύσεις μετά το σήμα ανέβασαν το σήμα ασφάλειας, το οποίο είναι σημάδι ότι το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει μια πάθηση. Αναμένονταν μόνο 34,5 περιπτώσεις με βάση τα ιστορικά ποσοστά.

Υπήρχαν 60 περιπτώσεις μεταξύ ηλικιωμένων που έλαβαν δισθενές εμβόλιο για τον COVID-19 χωρίς να έχουν λάβει εμβόλιο κατά της γρίπης την ίδια ημέρα. Αυτός ο αριθμός δεν ήταν μέσα στην έκκληση του σήματος ανάγκης.

Οι αρμόδιοι αποφάσισαν να συγκρίνουν τα κρούσματα που καταγράφηκαν μεταξύ των ατόμων που είχαν λάβει ενισχυτική δόση 1 έως 21 ημέρες μετά τον εμβολιασμό με τα άτομα που την είχαν λάβει 22 έως 42 ημέρες μετά τον εμβολιασμό για την αρχική ανάλυση.

Το σκεπτικό που δόθηκε ήταν ότι οι άνθρωποι που έλαβαν πρόσφατα ένα εμβόλιο «αναμενόταν να μοιάζουν περισσότερο με τους σημερινούς εμβολιασμένους παρά με τα μη εμβολιασμένα άτομα».

Οι αξιωματούχοι αποκάλυψαν επίσης ότι απέκλεισαν τις περιπτώσεις ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου μετά τον εμβολιασμό, εάν ένα άτομο είχε προσωπικό ιστορικό ορισμένων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου παροδικού ισχαιμικού επεισοδίου ή κολπικής μαρμαρυγής, γνωστό και ως ακανόνιστο καρδιακό παλμό.

Λειψές… παραδοχές

Οι νέες πληροφορίες προήλθαν από ένα σύνολο διαφανειών που παρουσίασαν ο Δρ. Tom Shimabukuro, ένας υπάλληλος του CDC, και ο Dr Nicola Klein, ένας υπάλληλος της Kaiser Permanente που συνεργάζεται στενά με το CDC, στη συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων του FDA.

«Το CDC και η FDA ασχολούνται με επιδημιολογικές αναλύσεις σχετικά με τη συγχορήγηση δισθενούς ενισχυτικού εμβολίου mRNA COVID-19 και εμβολίου γρίπης», ανέφερε μια διαφάνεια, μετά τον εντοπισμό μιας «σημαντικής ομάδας» περιπτώσεων ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου μετά τον εμβολιασμό.

Το CDC και η FDA δήλωσαν προηγουμένως ότι μια ανάλυση άλλων συστημάτων επιτήρησης δεν έδειξε σήμα ισχαιμικού εγκεφαλικού για τα δισθενή έπαναληπτικά εμβόλια, αλλά παρέλειψε να αναφέρει, μια ανάλυση των αναφορών στο σύστημα καταγραφής παρενεργειών του εμβολίου, το οποίο συνδιαχειρίζονται οι υπηρεσίες, για τα εμβόλια Pfizer και Moderna για τον COVID-19 πυροδότησαν σήμα για ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο και εκατοντάδες άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Και τα δύο πρωτότυπα εμβόλια εξακολουθούν να χορηγούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα δισθενή μπορούν να ληφθούν μόνο ως ενισχυτές.

Αρνούνται Pfizer – BioNTech: Όχι επαρκή στοιχεία

Η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech ανέφεραν σε πρόσφατη κοινή δήλωση ότι οι εταιρείες ενημερώθηκαν για «περιορισμένες αναφορές ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου» που παρατηρήθηκαν στο σύστημα DataLink για την ασφάλεια του εμβολίου.

«Ούτε η Pfizer και η BioNTech ούτε το CDC ή η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έχουν παρατηρήσει παρόμοια ευρήματα σε πολλά άλλα συστήματα παρακολούθησης στις ΗΠΑ και παγκοσμίως και δεν υπάρχουν στοιχεία που να συμπεραίνουν ότι το ισχαιμικό εγκεφαλικό σχετίζεται με τη χρήση των εμβολίων κατά του COVID-19 των εταιριών», δήλωσαν οι εταιρείες.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν δεδομένα από το σύστημα σύνδεσης δεδομένων, να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν την ανασκόπηση αρχείων σε όλους τους ιστότοπους του συστήματος και να εξετάσουν δεδομένα από άλλα συστήματα για να κατανοήσουν καλύτερα τον πιθανό ρόλο του εμβολιασμού κατά της γρίπης με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 καθώς και να εξετάσουν την ένδειξη μειωμένου ποσοστού εγκεφαλικού στις τρεις έως έξι εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό.

 

primenews

Back to top button