breaking newsΔιεθνή

Η Ρωσία πραγματοποίησε ασκήσεις για πυρηνική επίθεση από ξηράς, αέρος και θαλάσσης

Η Ρωσία δοκίμασε την ικανότητά της να προκαλέσει ένα μαζικό πυρηνικό πλήγμα ως απάντηση σε ενδεχόμενη επίθεση εναντίον της

Ασκήσεις πυρηνικής επίθεσης πραγματοποίησε επιτυχώς η Ρωσία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου, η Ρωσία δοκίμασε την ικανότητά της να προκαλέσει ένα μαζικό πυρηνικό πλήγμα –από ξηράς, αέρος και θαλάσσης– ως απάντηση σε ενδεχόμενη επίθεση εναντίον της.

«Δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων Κρουζ πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης».

Η ρωσική κρατική τηλεόραση έδειξε τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Γερασίμοφ να ενημερώνουν τον πρόεδρο Πούτιν για την άσκηση μέσω βιντεοκλήσης.

Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρει ότι ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Yars εκτοξεύθηκε από πεδίο δοκιμών στη ρωσική Απω Ανατολή, ότι ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο από τη Θάλασσα της Βαλτικής και ότι στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-95MS εκτόξευσαν πυραύλους Κρουζ.

Η άσκηση πραγματοποιείται 20 μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και σε μια περίοδο κατά την οποία η Ρωσία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τη Δύση και ανακαλεί την επικύρωση μιας συνθήκης-ορόσημο για τις πυρηνικές δοκιμές για να ευθυγραμμισθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

PrimeNews.

Back to top button