breaking newsΔιεθνή

Σάλος στις ΗΠΑ με βίντεο που δείχνει λευκή αστυνομικό να χτυπά με τέιζερ μαύρο άνδρα με χειροπέδες

 

H γυναίκα εμφανίζεται στο κλιπ να γελάει και να χρησιμοποιεί το τέιζερ στον ύποπτο, που βάζει τα κλάματα

Αίσθηση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ένα βίντεο που δείχνει μια λευκή αστυνομικό να χτυπά με τέιζερ έναν μαύρο άνδρα κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, ενώ αυτός είναι γερμένος πάνω στο καπό του περιπολικού φορώντας χειροπέδες.

Το viral βίντεο δείχνει την αστυνομικό του τμήματος της πόλης Ρίφορμ στην Αλαμπάμα να οδηγεί τον 34χρονο Μάικα Ουάσινγκτον στο περιπολικό στις 2 Δεκεμβρίου και κατόπιν να τον αναγκάζει να ακουμπήσει το σώμα του πάνω στο καπό. Η γυναίκα εμφανίζεται να κρατά ένα όπλο τέιζερ στην πλάτη του υπόπτου καθώς ψάχνει τις τσέπες του και του λέει να μείνει ακίνητος.

«Δεν κάνω τίποτα. Έχω πάνω μου όπλο» ακούγεται να λέει ο Ουάσινγκτον, με την αστυνομικό να απαντάει γελώντας «α ναι» και στη συνέχεια να χρησιμοποιεί πάνω του το όπλο τέιζερ της φωνάζοντάς του να «βγάλει τον σκασμό», ενώ εκείνος φωνάζει και κλαίει. «Θες κι άλλο» τον ρωτά η αστυνομικός με εκείνον να απαντάει «όχι».

Το κλιπ διάρκειας 45 δευτερολέπτων προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τον διοικητή του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και τον δήμαρχο της πόλης να ανακοινώνουν ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους η αστυνομικός, που δεν κατονομάζεται, έχει τεθεί στο διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Μετά τη σύλληψη του Ουάσινγκτον ασκήθηκε δίωξη εις βάρος του για αντίσταση κατά της Αρχής, κατοχή μαριχουάνας, διακίνηση ναρκωτικών και οπλοφορία ατόμου που έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για κακούργημα.

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας φίλοι και συγγενείς του 34χρονου συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που έγινε η σύλληψη και να ζητήσουν να αποδοθούν ευθύνες. Παρούσα ήταν και η κοπέλα του συλληφθέντα που ήταν παρούσα κατά τη σύλληψη. «Κράτησε το τέιζερ στην πλάτη του μέχρι που άρχισε να κλαίει» είπε η γυναίκα, δηλώνοντας σοκαρισμένη από το περιστατικό.

PrimeNews.

Back to top button