breaking newsΕλλάδα

Μας δουλεύουν! Διάλογος με τους Τούρκους στα μουλωχτά

Παρά τις διαψεύσεις, οι δύο αντιπροσωπίες συναντήθηκαν, αντάλλαξαν απόψεις και  συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν στο ΝΑΤΟ

Επιβεβαιώθηκε πλήρως η «δημοκρατία» που αποκάλυψε -μόνη- χθες ότι ο διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ έχει αρχίσει. Επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά από ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας της Τουρκίας.

Οι δύο αντιπροσωπίες συναντήθηκαν, όπως προκύπτει από ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, εξέθεσαν τις απόψεις τους και συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά. Όχι μόνο άρχισε διάλογος με την Τουρκία, παρά τις προσπάθειες απόκρυψής του από την κυβέρνηση, αλλά, με μπροστάρη τον ανεκδιήγητο Στόλτενμπεργκ του ΝΑΤΟ, οι δήθεν σύμμαχοί μας επιχειρούν να μας στριμώξουν στα σχοινιά και να συμβιβαστούμε με ό,τι μας επιβάλλουν.

Την ώρα που οι Τούρκοι συνεχίζουν να αλωνίζουν στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, επιλέγοντας μια ρητορική που μόνο προϋπόθεση για διάλογο δεν είναι, ο έξωθεν σχεδιασμός αποτυπώνει ένα ακόμα ύπουλο χτύπημα σε βάρος της χώρας μας.

Όπως αποκάλυψε η Κύρα Αδάμ σε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα militaire.gr, σύμφωνα με την προτεινόμενη ατζέντα του ΝΑΤΟ τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη θα πλησιάζουν μόνο σε απόσταση ασφαλείας τα τουρκικά αεροσκάφη, ώστε να μην υπάρξει ατύχημα. Δηλαδή, θα απαγορευτεί στα ελληνικά αεροσκάφη να αναχαιτίζουν τα τουρκικά, αλλά δεν υπάρχει πρόβλεψη να αποχωρούν από την περιοχή ταυτοχρόνως και τα τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία, αντιθέτως, θα εξακολουθούν «το πρόγραμμά τους».

Πρόκειται περί παλιάς τουρκικής πρότασης του 2000 προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για τις ασκήσεις στο Αιγαίο, τις οποίες είχε απορρίψει συλλήβδην η τότε στρατιωτική ηγεσία του ΓΕΑ υπό τον πτέραρχο Λυτζεράκο. Στην περίπτωση που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεχθεί τώρα αυτή την παλιά τουρκο-νατοϊκή πρόταση εγείρεται αυτομάτως θέμα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία. Και αυτό, διότι, στην περίπτωση που τα τουρκικά αεροσκάφη βρίσκονται εντός του Διεθνούς Εναερίου Χώρου στο Αιγαίο ή στην αν. Μεσόγειο, δεν υπάρχει πρόβλημα για κανέναν.

Στην περίπτωση όμως που, είναι και το βασικό πρόβλημα, τα τουρκικά αεροσκάφη πετούν στον ελληνικό εναέριο χώρο των 10 ν.μ., ενώ αναγνωρίζουν μόνο τα 6 ν.μ. ως ελληνικό εναέριο χώρο, τότε παραβιάζουν ελληνική κυριαρχία. Και γι’ αυτό τον λόγο τα ελληνικά αεροσκάφη είναι υποχρεωμένα να αναχαιτίσουν τα τουρκικά λόγω παραβίασης της ελληνικής κυριαρχίας.

Αν δεν το πράξουν, δηλαδή δεν αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη, σύμφωνα με την τωρινή νατοϊκή πρόταση, τότε εγείρεται θέμα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία. Η νατοϊκή πρόταση για τα ΜΟΕ, η οποία έχει ήδη συμφωνηθεί στις προηγούμενες επαφές τους μεταξύ των Μέρκελ – Τραμπ – Στόλτενμπεργκ – Ερντογάν, μεθοδεύει την αποχώρηση όλων των πολεμικών πλοίων (ελληνικών και τουρκικών) από την αν. Μεσόγειο.

Δηλαδή, τα τουρκικά πλοία θα αποχωρήσουν από την περιοχή των τουρκικών ΝΑVΤΕΧ για έρευνες του «Oruc Reis», αλλά θα αποχωρήσουν και τα ελληνικά πολεμικά πλοία από την περιοχή Ρόδου – Καστελόριζου.

 

dimokratianews

 

Back to top button