breaking newsΕλλάδα

Οι Τoυρκoι βoμβαρδισαv τoυς σεισμoπλnκτoυς Συριoυς και ο Mιζoτακnς…στελvει βοnθεια στoυς φovιαδες ! ! !

 

 

 Οι τουρκικές δυνάμεις σήμερα βομβάρδισαν την περιοχή της πόλης Τελ Ριφάατ στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου, που χθες χτυπήθηκε από τον καταστροφικό  σεισμό που  έπληξε την Τουρκία και τη Συρία!

Η Τελ Ριφάατ βρίσκεται περί τα 70χλμ νοτιοδυτικά από το Γκαζιαντέπ, και αποτελεί καταφύγιο για τους εκτοπισμένους από το Αφρίν από το 2018 μετά την τουρκική εισβολή στο Αφρίν και την ύπαιθρό του, που είχε ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό περίπου 300.000 από τους αρχικούς κατοίκους.

Υπάρχουν 1.662 εκτοπισμένες οικογένειες από την Αφρίν και 35 εκτοπισμένες οικογένειες από την Ιντλίμπ ζουν στο Τελ Ριφάατ, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Αυτόνομης Διοίκησης της Αφρίν, η οποία δραστηριοποιείται επί του παρόντος στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Υπάρχουν επίσης 630 οικογένειες που περιλαμβάνουν περίπου 3.000 άτομα αρχικών κατοίκων στην πόλη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο βομβαρδισμός κτύπησε δύο συριακές μονάδες και δεκάδες πολίτες.

Να σας συστήσω την Ντιάνα, ένα κορίτσι της Συρίας κουρδικής καταγωγής!

Η Ντιάνα είναι έξι ετών και ζει όπως και πολλά άλλα παιδιά σε ένα “στρατόπεδο” προσφύγων στα Συρολιβανικά σύνορα ένεκα του πολέμου που μαίνεται στην Συρία, από τους τουρκοϊσλαμιστές του Ερντογάν και της ανθρωπιστικής Δύσης!
Νάυλον, λάσπη, χιόνι, -6 βαθμούς θερμοκρασία, πιο πολύ με ράντζο για ζώα μοιάζει παρά για “οικισμό” ανθρώπων…. πόσο μάλλον για ξυπόλητα παιδιά!
Δεν νομίζω ότι υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν την έκταση των δεινών που βίωσαν και βιώνουν αυτά τα παιδιά αυτήν την στιγμή!
Ενδιαφέρθηκε κανένας σας ρε Υποκριτές???
Νοιαστήκατε ρε Φαρισαίοι ??
Σας το έδειξε το κονσερβοκούτι που σας έχει θολώσει το μυαλό??
Σας το παρουσίασε ο Εισαγγελάτος ή ο Πορτοσάλτε???
Συγκινηθήκατε?? Κλάψατε??
Στείλατε ρούχα, κουβέρτες ή κανένα γάλα??
Back to top button