breaking newsΔιεθνή

Pώσoι και Αρμέvιoι βγάζoυν απo τα ερεiπια αvθρώπoυς στnv Συρiα….Ξερετε γιατi;

Γιατι δεν εσκυψε κεφαλι ο Ασαντ στους δυτικους φονιαδες…

Με τη Συρία να μετρά ήδη 2,030 νεκρούς από τον φονικό και καταστρεπτικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ της 6ης Φεβρουαρίου και τα σωστικά συνεργεία της Συρίας και της Ρωσίας και της Αρμενίας που έχουν σπεύσει σε βοήθεια, η υποκρισία τη Δύσης βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

Αυτό γιατί αρνείται να στείλει βοήθεια στη χώρα για να μην «νομιμοποιήσει» την συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσσαντ.

Πρόκειται για μια λογική που δεν έχει προηγούμενο.  Ο Μπασάρ Αλ Άσσαντ βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας από το 2000, διαδεχόμενος τον πατέρα του που απεβίωσε, και επανεξελέγη πρόεδρος στις προεδρικές εκλογές του 2007, του 2014 και του 2021.

Ο Σύρος πρόεδρος αμύνεται κατά των μισθοφόρων ισλαμιστών εισβολέων, αλλά αυτό αποτελεί για τη Δύση απαράδεκτη ενέργεια καθώς πρόσβλεπε στην πτώση του προκειμένου να διευθετηθούν άλλα συμφέροντα.

Τώρα μη θέλοντας να έρθει σε συνδιαλλαγή μαζί του,  αφήνει χιλιάδες αθώους ανθρώπους να ξεψυχούν κάτω από τα ερείπια.

Η  Ανίτα Σταρόστα, υπεύθυνη μιας οργάνωσης «Medico για τη Συρία» αναπαρήγαγε την δυτική προπαγάνδα αναφέροντας για «καθεστώς Άσσαντ» που «ελέγχει το Χαλέπι»  σαν να πρόκειται  για ναζιστικό στρατό κατοχής, (παρεμπίπτοντος η πόλη απελευθερώθηκε τον Δεκέμβριο του 2016), ενώ σημείωσε ότι «φοβάται» ότι η βοήθεια για τους σεισμόπληκτους θα καταλήξει στην οικογένεια Άσσαντ.

«Καταρχήν, υπάρχουν δυσκολίες στη μεταφορά της βοήθειας σε πόλεις όπως το Χαλέπι, που ελέγχονται από το καθεστώς Άσαντ. Βέβαια ο πρόεδρος της Συρίας υποσχέθηκε βοήθεια καλώντας παράλληλα και τον ΟΗΕ να την στηρίξει. Αλλά αυτό σημαίνει ότι σε αυτές τις περιοχές δεν υπάρχει περίπτωση ο συντονισμός να μην περάσει μέσω Ασάντ, ακόμη κι αν προέρχεται από τον διεθνή παράγοντα. Κι αυτό είναι προβληματικό» επισημαίνει η… Σταρόστα.

«Γιατί γνωρίζουμε από το παρελθόν ότι όλη η βοήθεια σε χρήμα, που περνά μέσα από τη Δαμασκό, πηγαίνει επίσης στη χρηματοδότηση δομών του καθεστώτος, δηλαδή σε οργανώσεις βοήθειας που συνδέονται με την οικογένεια Άσσαντ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ένας πολιτικός «επιστήμων» με το όνομα Αντρέας Μπανκ από το Ινστιτούτο Μελετών για την Εγγύς Ανατολής GIGA ο οποίος μπέρδεψε τα εμβόλια, τον κορωνοΙό και τον σεισμό σε ένα.

«Το καθεστώς προσπάθησε να βάλει χέρι στα εμβόλια που έρχονταν από το εξωτερικό και να ελέγξει την ιατρική βοήθεια για να την μοιράσει σε καλά επιλεγμένες ομάδες.

Αυτό δείχνει τα κριτήρια, τα οποία επιλέγει το καθεστώς για τη βοήθεια. Από αυτό μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι οι χώρες της Δύσης δεν μπορούν να συνεργαστούν με ένα τέτοιο καθεστώς. Υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι η Δαμασκός θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τον σεισμό για τους δικούς του σκοπούς» λέει ο Μπανκ εννοώντας προφανώς ότι θα τους αφήσουμε κάτω από τα ερείπια.

Στο μεταξύ η ελληνική κυβέρνηση πιστή στις δυτικές εντολές αφήνει τον κρίσιμο χρόνο για τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων να φεύγει χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα παρά μόνο δηλώσεις «συμπαράστασης».

Νέα επίσημη ενημέρωση από τη Συρία, αναφέρει ότι υπάρχουν 2.030 νεκροί από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, τη στιγμή που συνεχίζονται οι έρευνες, αλλά με τεράστια δυσκολία.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας αναφέρει ότι ο απολογισμός των θυμάτων ανήλθε σε 2.030 νεκρούς και περισσότερους από 2.950 τραυματίες, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί.

Σημειώνεται, ότι οι οικονομικές ζημίες που σχετίζονται με τον σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία αναμένεται να «ξεπεράσουν τα 2 δισ. δολάρια» και «μπορεί να φθάσουν τα 4 δισ. δολάρια ή και παραπάνω», δήλωσε σήμερα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch.

 

πηγη

Back to top button