breaking newsΔιεθνή

Ρωσία: Νεκροί 20 άμαχοι από ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ

 

Το ουκρανικό σφυροκόπημα του Μπέλγκοροντ δεν σταματά.

Σχεδόν 20 κάτοικοι της παραμεθόριας περιοχής έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίστηκαν την τελευταία εβδομάδα. Οι τοπικές αρχές ετοιμάζονται να εκκενώσουν δεκάδες χωριά προσωρινά, όπως λένε.

Περιφερειάρχης του Μπέλγκοροντ ανέφερε: «Στις 22 Μαρτίου 1.200 παιδιά θα μεταφερθούν στις πόλεις Πένζα, Ταμπόφ και Καλούγκα. Στους καταλόγους είναι τα ονόματα παιδιών από τις 4 περιοχές όπου γίνονται ταραχές: το Γκράιβορον, το Σεμπέκινο, η περιφέρεια και η πόλη του Μπέλγκοροντ. Συνολικά μιλάμε για 9.000 άτομα».

Από το Κρεμλίνο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα αφήσει τις επιθέσεις αναπάντητες.

«Φυσικά, μπορούμε να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο, πλήττοντας μη στρατιωτικές υποδομές και στόχους παρόμοιους με αυτούς που χτυπά ο εχθρός. Έχουμε τις απόψεις και τα σχέδιά μας για το θέμα».

Η Μόσχα αντέδρασε έντονα στην ανακοίνωση του ερευνητικού κέντρου Cern ότι σταματά τη συνεργασία με 500 επιστήμονες που συνδέονται με τη Ρωσία αλλά και στην απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να αποκλείσει τους Ρώσους αθλητές από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος υπουργείου Εξωτερικών Ρωσίας δήλωσε: «Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έγινε το μέρος όπου ανθίζει ο νεοναζισμός και ο ρατσισμός. Μόνο έτσι μπορώ να χαρακτηριστεί ο διαχωρισμός των ανθρώπων με βάση την εθνικότητα».

Κι ενώ στον απόηχο της επανεκλογής του Πούτιν για άλλα έξι χρόνια, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο τα οποία δείχνουν μέλη εφορευτικής επιτροπής να ρίχνουν στις κάλπες δεκάδες ψηφοδέλτια σε ώρες που τα εκλογικά τμήματα είναι κλειστά.

Σε παιδικό σταθμό στη Βόρεια Ρωσία, οι εκπαιδευτικοί οργάνωσαν προεδρικές εκλογές στο τμήμα των εξάχρονων, με τα παιδιά να εκλέγουν και εκείνα τον Πούτιν στην προεδρία της Ρωσίας.

PrimeNews.

Back to top button