breaking newsΚύπρος

Η απέραντη υποκρισία των Συνοδικών, το τέλειο σικέ και η απόλυτη ντροπή!

.philenews.com

 

Ήθελε, λέει, να ζήσει. Τόλμησε, λέει, να ονειρευτεί. Πίστεψε, λέει, στο δίκιο. Μα δεν ήξερε. Σκοτώσαμε τη ζωή. Σκοτώσαμε τα όνειρα. Σκοτώσαμε το δίκιο. Και τώρα σιωπή. Θρηνούμε.

Με αυτούς τους υπέροχους στίχους σκιαγράφησε όλο το δράμα της τραγικής υπόθεσης της νεαρής Έλενας Φραντζή ο συνάδελφος Γιώργος Αγαπίου. Όλη η αλήθεια και όλη η τραγικότητα μέσα σε μερικές λέξεις.

 Κάποιοι, ωστόσο, ούτε καν αυτή η τραγικότητα, ούτε καν αυτό το θρήνο δεν σέβονται. Τόλμησαν χθες να βγουν στις τηλεοπτικές οθόνες. Για να συνεχίσουν τον τραγικό υποκριτικό τους ρόλο. Να εξάψουν ακόμη περισσότερο την κοινή γνώμη. Ξεφτιλίζοντας ακόμη περισσότερο το υποτιθέμενο ιερό τους λειτούργημα. Με αηδιαστικές αντιπαραθέσεις.

Αυτοί, που διακηρύττουν το σεβασμό. Αυτοί, που θέλουν να τους αποκαλούν σεβασμιότατους.
 
Συγκλονισμένος δήλωσε ο ένας, συγκλονισμένος και ο άλλος.

Ο συγκλονισμός, όμως, δεν τους εμπόδισε να αλληλοκατηγορηθούν για την ευθύνη αθώωσης του ιερέα, που καταδικάστηκε για την σεξουαλική παρενόχληση της νεαρής. Ποιος λέει άραγε την αλήθεια;

Η ψυχή αυτού του δύσμοιρου κοριτσιού, που όσα χρόνια πρόλαβε να ζήσει, το μόνο το οποίο βίωσε ήταν ό,τι σαθρότερο υπάρχει, θα αναρωτιέται ποιος αθώωσε τελικά στην Ιερά Σύνοδο τον θύτη.

Και απάντηση δεν θα βρίσκει, για να ησυχάσει τουλάχιστον.Η απέραντη υποκρισία των Συνοδικών, το τέλειο σικέ και η απόλυτη ντροπή!
 
Πόσο αθεόφοβοι, είστε πια, ρασοφόροι άνθρωποι; Ο ένας επιρρίπτει την ευθύνη στον άλλο.

Ο «Φ», όμως, αποκαλύπτει σήμερα στη σελίδα 3 τα πρακτικά της περιβόητης συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου, ημερομηνίας 25 Ιουνίου 2015. Αποκαλύπτει όλο το θέατρο και την απέραντη υποκρισία σας.

Αποκαλύπτει ότι εμπαίζετε Θεό και ανθρώπους.

Διότι όλο το σκηνικό εκείνης της συνεδρίας ήταν μια στημένη υπόθεση για να απαλλάξετε τον δια δικαστηρίου δις καταδικασθέντα ιερέα. Τι τραγικό.

Εκείνο τον θεολόγο, τον Πιτσιλλίδη, που δεν σας άρεσαν οι αλήθειες που έλεγε, τον αφορίσατε στο άψε-σβήσε. Τον ιερέα, που καταδικάστηκε για ένα τέτοιο έγκλημα, δεν βρήκατε την δύναμη ούτε καν να τον καθαιρέσετε.
 
Διαβάστε το θέατρο στην Ιερά Σύνοδο.

Ο Κιτίου ήταν επικεφαλής της Ανακριτικής Επιτροπής η οποία κατέληξε ότι δεν τρέχει τίποτα με τον ιερέα!

Ο Ταμασού εισηγήθηκε η Σύνοδος να αποκαταστήσει τον ιερέα διότι αρκετά ταλαιπωρήθηκε κι αυτός και η οικογένειά του!

Ο Λεμεσού είπε ότι σε μιαν υπόθεση αν δεν υπάρχουν δυο και τρεις μάρτυρες θεωρείται ως μη υπάρχουσα!

Ο Κύκκου είπε ότι το παράπτωμα δεν είναι ούτε μοιχεία ούτε πορνεία αλλά «συγκυλισμός» (σωματική επαφή χωρίς συνουσία)!

Ο Λήδρας ως μέλος της Ανακριτικής Επιτροπής είπε ότι δεν βρήκαν οιονδήποτε κώλυμα!

Τότε, ο Καρπασίας είπε ότι εάν ο οικείος επίσκοπος δεν αποσύρει την υπόθεση θα πρέπει να την αναλάβει το Πενταμελές Συνοδικό Δικαστήριο.

Αμέσως, ο Ταμασού απέσυρε την υπόθεση, λέγοντας ότι θα την εξετάσει κατά την κρίση του! Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου συναίνεσαν!
 
Το τέλειο σικέ!

Για μια υπόθεση, τόσο καθαρή. Ο ιερέας καταδικάστηκε από δύο δικαστήρια. Ουδείς δύναται να υπερβεί τις δικαστικές αποφάσεις.

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου ήταν μονόδρομος. Καθαίρεσή του. Όπως τόσο εύστοχα περιέγραψε χθες ο Αρχιεπίσκοπος.

Χθες όμως.

Διότι στην περιβόητη συνεδρία της απόλυτης υποκρισίας δεν μίλησε.

Δεν πήρε θέση. Δεν σηκώθηκε ως επικεφαλής και να τους πει, «τι κάνετε βρε». Γι’ αυτό και καταντήσατε όλοι περίγελως. Τώρα ο Ησαίας σπεύδει να πει ότι θα ξαναπάρει την υπόθεση για να αποφασιστεί η καθαίρεση του ιερέα. Απλώς, θα γελοιοποιηθείτε εκ νέου.
 
Δυστυχώς, όμως, σ’ αυτό το τραγικό παιγνίδι της απέραντης υποκρισίας συμμετέχουν και πολλοί άλλοι. Ίσως και όλοι μας. Οι πολιτικάντηδες, που γνώριζαν την αθώωση του ιερέα από την Ι.Σ. αλλά δεν απαίτησαν αλλαγή της.

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, που στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής της Έλενας, την χειρίστηκαν εντελώς λάθος. Οι δημοσιογράφοι, που γράφαμε για το κάζο της αθώωσης του ιερέα από την Ι.Σ. αλλά το εγκαταλείψαμε και αφυπνισθήκαμε μετά το θάνατο.

Η κοινωνία, που όταν γράφαμε για την προκλητική αθώωση του ιερέα δεν συγκινήθηκε αλλά μετά τον θάνατο κήρυξε τον πόλεμο από το facebook.
 
Η Αναστασία βρήκε το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη. Για τους υπόλοιπους είναι αργά. Ας βρούμε, τουλάχιστον, το κουράγιο να πάμε κόντρα στο σύστημα από εδώ και μπρος. Κόντρα στην υποκρισία. Κόντρα σε γραμματείς και φαρισαίους. Κόντρα στην αδιαφορία.

Για να μην υπάρξει άλλη Έλενα. Ενθαρρύνοντας την κάθε Έλενα να τολμά να μιλήσει. Στηρίζοντάς την όταν το κάνει. Μπορούμε; Τότε ίσως υπάρξει ελπίδα γι’ αυτή την κοινωνία…

Όσο για τους θλιβερούς ρασοφόρους, αρκεί ένα: ΝΤΡΟΠΗ!

Back to top button