breaking newsκοινωνίαΚύπρος

O θάνατος της Έλενας Φραντζή άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

 

 

Τας χείρας του νίπτει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Β’ σε σχέση με το χειρισμό του ιερέα που κρίθηκε ένοχος για άσεμνη επίθεση εναντίον της ανάδοχου κόρης του. Η ευθύνη για τη μη καθαίρεσή του, άμα τη ενοχή του, βαραίνει τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα λέγει. ,

Όπως δήλωσε, «η θέση της Συνόδου ήταν η καθαίρεση, ο οικείος Ιεράρχης είχε εισηγηθεί ότι μάλλον είναι παρεξηγημένος ο εν λόγω κληρικός και ζητούσε την αθώωση του κάτω από κάποιες προϋποθέσεις ότι δεν θα τον έχει σε ενορία να σκανδαλίζει αλλά θα τον απομονώσει σε κάποιο μοναστήρι. Γι’ αυτό η Σύνοδος τον αθώωσε εντός εισαγωγικών, υπό όρους».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας ανέφερε «έμεινα άφωνος και έκπληκτος με αυτή του την τοποθέτηση!».

 Ο Ταμασού Ησαΐας, διέψευσε τον Αρχιεπίσκοπο εξιστορώντας με κάθε λεπτομέρεια τα όσα συνέβησαν την επίμαχη περίοδο.

 Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο διορισμό εκκλησιαστικής ανακριτικής επιτροπής που εξέταζε το θέμα για μια ολόκληρη τριετία. Μια τριετία, κόλαση για τον ίδιο τον Μητροπολίτη, που με δική του απόφαση έθεσε σε αργία τον εν λόγω κληρικό.

 «Τρία χρόνια αντιλαμβάνεστε λειτουργούσα με συνοδεία αστυνομίας, βωμολοχίες, απειλές για τη ζωή μου, απειλές για τη Μητρόπολη. Και εμένα και τους συνεργάτες μου, γιατί η κοινότητα, οι συνεργάτες, οι φίλοι δεν πίστευαν τις κατηγορίες. Εμένα η συνείδησή μου δεν μου επέτρεπε να τον έχω σε ιερατικά καθήκοντα. Είχα σοβαρές αμφιβολίες οπόταν περίμενα υπομονετικά τον κόλαφο τον Γολγοθά την απόρριψη. Ανατινάξεις αυτοκίνητων επιτρόπων μου απειλές κατά της ζωής μου», είπε ο Ταμασού.

 Μετά πάροδο τριών ετών, η Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης αθώωνει τον κληρικό, σε δυσαρέσκεια και των δυο όπως λένε.

 «Έφερε κάποιες, είχε κάποιες απόψεις που μας είχεν πείσει ότι δεν έπρεπε να καθαιρέσουμε τον ιερέα. Εγώ πιστεύω ότι από τη στιγμή που κάποιος πάει φυλακή για ηθικά δεν νομίζω η Εκκλησία μπορεί να τον έχει λειτουργό της», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος. 

 Την ίδια ώρα, ο Ταμασού Ησαΐας ανέφερε «επήρα την υπόθεση, και τη ξαναφέρνω στη Σύνοδο και λέω έχουμε καταδίκη κληρικού, μπαίνει φυλακή, μη με αφήσετε εκτεθημένο πώς μπορώ να έχω κληρικό στη φυλακή;».

 Το αίτημά του ωστόσο προσέκρουσε σε πρακτικά ζητήματα. Τώρα όμως, με αφορμή τις διαφορετικές αναγνώσεις του ιδίου θέματος, η υπόθεση ξανανοίγει.

 «Εγώ επιστρέφω την υπόθεση στη Σύνοδο για να τη χειριστεί ο ίδιος. Αν θεωρεί ο ίδιος ότι πρέπει να καθαιρεθεί, να καθαιρεθεί», είπε ο Ησαΐας 

 Η φιλανθρωπία πάντως, έχει και τα όρια της διαμηνύει προς πάσα κατέυθυνση, εντός και εκτός εκκλησιαστικής αυλής ο Αρχιεπίσκοπος.

 «Η Σύνοδος δεν πρέπει να είναι τόσο φιλάνθρωπη. Ιερείς που εκτρέπονται πρέπει να κάθονται στο σκαμνί», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος. 

 Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας, η αντιπαράθεση που ανακύπτει, δεν είναι παρά μόνο η κορυφή ενός παγόβουνου εκκλησιαστικών διαφορών που χρονίζουν και έχουν παρασύρει αρκετούς.

 Εν τω μεταξύ, τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η Έλενα Φραντζή με το θάνατο της καθώς οι πληροφορίες για όλα όσα διαδραματίστηκαν στη σύντομη ζωή της, δίνουν και παίρνουν.   Παρέμβαση στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι έκανε η σύζυγος του ιερέα, στο σπίτι των οποίων διέμενε ως ανάδοχη η 29χρονη.

 Κληθείσα να σχολιάσει την καταδίκη, η παπαδιά ανέφερε ότι «καταδικάστηκε ένας αθώος».  

Το Sigmalive επικοινώνησε και με μια από τις θέτες κόρες της οικογένειας, η οποία ανέφερε ότι τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

   «Θα κινηθούμε νομικά. Η κατάσταση έχει ξεφύγει τα τελευταία 24ωρα. Στεναχωρήθηκα για τον χαμό της Έλενας. Στην κατάθεση μου όμως ανέφερα ότι είναι ψέματα τα περί σεξουαλικής κακοποίησης. Δεν ισχύει αυτό. Όντως η Έλενα δεν έζησε τα καλύτερα χρόνια. Κάποιοι την παρότρυναν να τα πει αυτά. Ο φάκελος της υπόθεσης δεν χάθηκε, παρά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Υπάρχει ο φάκελος της υπόθεσης και η κοπέλα του Γραφείου μάς έβλεπε και τις δυο ξεχωριστά», ανέφερε η θετή κόρη του ιερέα. 

 Συγκλονισμό για την τραγική κατάληξη της Έλενας εξέφρασε και η Υπουργός Εργασίας.

 Η πρεσβυτέρα θα φιλοξενηθεί αύριο στο στούντιο του Μεσημέρι και Κάτι και να απαντήσει σε όλα όσα της καταλογίζουν.

sigmalive.com
Back to top button