breaking newsΕλλάδα

«Κάτι πυρηνικό πλησιάζει»! «Συναγερμός» από την Κρήτη με την έλευση του WC-135

 

Ο «πυρηνικός ανιχνευτής» των Αμερικανών έφτασε στην Ευρώπη. Ειδικό αεροσκάφος WC-135R Constant Phoenix της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αναπτύχθηκε στις 30 Ιουνίου στην αεροπορική βάση των Χανίων στην Κρήτη, είδηση που κάνει τον γύρο της Ευρώπης, καθώς πολλοί βλέπουν κάτι πυρηνικό να έρχεται!!!

Από αυτή τη βάση πετούν τα UAV αναγνώρισης RQ-4B Global Hawk και τα αεροσκάφη RC-135W Rivet Joint προς την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Το WC-135R έχει σχεδιαστεί για την συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη ραδιενεργή ακτινοβολία και τον έλεγχο των πυρηνικών δοκιμών. Η έλευσή του συνδέεται από πολλούς με την προετοιμασία μιας πυρηνικής καταστροφής από το Κίεβο στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye.

«Όλα δείχνουν ότι κάτι “πυρηνικό” πλησιάζει και προφανώς κάτι γνωρίζουν καλά οι “σύμμαχοι”. Είναι ενημερωμένοι από τους υποτακτικούς τους στην Ουκρανία. Χωρίς μια μεγάλη τέτοια προβοκάτσια, διεθνή σάλο, κλιμάκωση, που δεν είναι “επαρκής” έως τώρα, δεν φαίνεται να βγαίνουν τα σχέδια», αναφέρει ο ανταποκριτής στην Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός!

Το ατμοσφαιρικό αναγνωριστικό αεροσκάφος των ΗΠΑ συλλέγει δείγματα αέρα, αναλύοντας την παρουσία και την σύνθεση χημικών ουσιών στην ατμόσφαιρα.

Αναπτύχθηκε από την Boeing για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) για την διεξαγωγή επιχειρήσεων δειγματοληψίας αέρα.

Το WC-135 χρησιμοποιήθηκε αρχικά σε αποστολές δειγματοληψίας αέρα στην Άπω Ανατολή, τη Μεσόγειο Θάλασσα, τον Ινδικό Ωκεανό, τον Κόλπο της Βεγγάλης, τις πολικές περιοχές και την υπεράκτια Νότια Αμερική και Αφρική.

Έχει μήκος 42,5 μέτρα, ύψος 12,8 μέτρα και άνοιγμα φτερών 39,8 μέτρα. Το βάρος του αεροσκάφους είναι 54,5 τόνοι.

Η πρώτη του αποστολή χρονολογείται το 1986, στην καταστροφή του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ, όταν πολλά WC-135 αναπτύχθηκαν για την παρακολούθηση της καταστροφής.

 

Photo intime
Back to top button