breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Το βιομετρικό υλικό αναγνώρισης προσώπου θα υπάρχει στο 90% των smartphones έως το 2024

 

Μέχρι το 2024, το βιομετρικό υλικό αναγνώρισης προσώπου, όπως το Face ID ενσωματωμένο στα iPhones, θα αναπτυχθεί σε πάνω από 800 εκατομμύρια κινητές συσκευές, αντίστοιχα το 90% των smartphones, μετά από ετήσια αύξηση πάνω από 50%, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Juniper Research . 

 

Το 2019, το υλικό αναγνώρισης προσώπου αναπτύχθηκε σε περίπου 96 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα.

 

Ωστόσο, οι λύσεις αναγνώρισης προσώπου που βασίζονται σε λογισμικό θα ενσωματωθούν σε 1,3 δισ. Συσκευές μέχρι το 2024, σύμφωνα με την ίδια μελέτη. Η Juniper Research αποδίδει την ταχύτατη ανάπτυξη της καινοτομίας Τεχνητής Νοημοσύνης υπό την ηγεσία εταιριών όπως το iProov και το Mastercard που αναπτύσσουν έλεγχο ταυτότητας αναγνώρισης προσώπου για διάφορες ταυτότητες, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών.

Ο CEO της iProov Andrew Bud τιμήθηκε από την Βασίλισσα Ελισάβετ για την αξιοπρεπή υπηρεσία και τη συμβολή της βρετανικής τεχνολογίας και της καινοτομίας στον κόσμο. Ο Bud έγινε CBE (Διοικητής του Άριστου Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας) για τις υπηρεσίες που θα εξήγαγε στις Ακολουθίες του Νέου Έτους.

Το υλικό δακτυλικών αποτυπωμάτων θα διατηρήσει την ηγετική του θέση στις βιομετρικές πληρωμές, ενώ περισσότερα από 4,6 δισεκατομμύρια smartphones εκτιμάται ότι θα είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων μέχρι το 2024 παγκοσμίως. Η βιομετρική τεχνολογία θα γίνει πιο διαδεδομένη στις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου ως

μέθοδος για την παροχή βελτιωμένης ασφάλειας.

“Πολλοί καταναλωτές χρησιμοποιούνται πλέον για την πραγματοποίηση βιομετρικών πληρωμών βάσει δακτυλικών αποτυπωμάτων, τόσο για επαφές χωρίς σύνδεση όσο και για απομακρυσμένες πληρωμές”, λέει ο ερευνητής James Moar. “Αυτή η εξοικείωση και η συνεχιζόμενη συμπερίληψη στα smartphones θα δυσκολευτούν να μετατοπιστούν σε πολλές αγορές”.

Η Juniper Research εκτιμά ότι πάνω από το 60 τοις εκατό των πληρωμών με βιομετρική πιστοποίηση το 2024 θα επιτρέψει απομακρυσμένες πληρωμές. Ο βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας θα εξασφαλίσει συναλλαγές πληρωμών κινητής τηλεφωνίας αξίας περίπου 2,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν 1,000 τοις εκατό αύξηση σε σύγκριση με 228 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.

“Η απαίτηση του 3D Secure 2.0 για 2FA θα οδηγήσει τους εμπόρους να υιοθετήσουν βιομετρικά στοιχεία για να κάνουν την εμπειρία πληρωμών ομαλότερη σε διάφορες πλατφόρμες”, αναφέρει η έκθεση.

Η εκτεταμένη χρήση του κωδικού πρόσβασης χωρίς κωδικό πρόσβασης και της βιομετρικής ταυτότητας θα υποκινήθηκε από το FIDO2 ως ανοικτό πρότυπο, σύμφωνα με αρκετούς ερωτηθέντες. 

Δεδομένου ότι τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης έχουν προσθέσει υποστήριξη για τις λειτουργίες WebAuthn , ο Juniper προβλέπει ότι ο έλεγχος ταυτότητας FIDO θα συμπεριληφθεί στην εμπειρία του προγράμματος περιήγησης για κινητά, γεγονός που θα βελτιώσει τον έλεγχο ηλεκτρονικού εμπορίου που βασίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης.

 

biometricupdate.com
Back to top button