breaking newsΔιεθνή

Τραγωδία στον Καναδά: Τουλάχιστον 15 νεκροί και τραυματίες σε σύγκρουση οχημάτων

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον Καναδά μετά από σύγκρουση ανάμεσα σε ένα φορτηγό και ένα όχημα που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ηλικιωμένων και ατόμων με σωματική αναπηρία, με τα Μέσα Ενημέρωσης να κάνουν λόγο για μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις έκτακτης ανάγκης στην περιοχή.

Η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία (RCMP) στην επαρχία της Μανιτόμπα ανακοίνωσε ότι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, 15 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στο δυστύχημα και άλλοι 10 μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομεία.

«Αυτή είναι μια μέρα στη Μανιτόμπα και σε ολόκληρο τον Καναδά που θα μείνει στη μνήμη μας ως μια ημέρα τραγωδίας και απίστευτης θλίψης», δήλωσε ο διοικητής Ρομπ Χιλ σε συνέντευξη Τύπου. «Σε όλους όσοι περιμένουν, δεν μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολο είναι να μην ξέρεις αν το άτομο που αγαπάς περισσότερο θα γυρίσει σπίτι απόψε. Λυπάμαι πολύ που δεν μπορούμε να σας δώσουμε πιο γρήγορα τις οριστικές απαντήσεις που χρειάζεστε».

Λίγο πριν το μεσημέρι ένα ημιφορτηγό συγκρούστηκε με λεωφορείο που μετέφερε κυρίως ηλικιωμένους, που κατευθυνόταν σε τοπικό καζίνο. Το δυστύχημα συνέβη κοντά στην κοινότητα Carberry την Πέμπτη, 160 χιλιόμετρα δυτικά του Winnipeg. Οι οδηγοί και των δύο οχημάτων επέζησαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

«Αυτό το περιστατικό έχει τον απόηχο της τραγικής σύγκρουσης που συνέβη στο Humboldt του Saskatchewan και το γνωρίζουμε πολύ καλά. Έχουμε ήδη συνδεθεί με τους ερευνητές στο Σασκάτσουαν, οι οποίοι έχουν εμπειρία από πρώτο χέρι», είπε ο επιθεωρητής Rob Lasson, αναφερόμενος στο δυστύχημα του 2018 που άφησε νεκρούς 15 ανθρώπους, η πλειοψηφία των οποίων ήταν νεαροί παίκτες χόκεϊ.

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν το όχημα να έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Οι επόμενες εικόνες το δείχνουν με την οροφή του καμένη. Η Tracy Leitch, κάτοικος της Μανιτόμπα, ταξίδευε στον αυτοκινητόδρομο όταν εντόπισε καπνό μπροστά, προσπερνώντας τελικά ένα βαριά κατεστραμμένο ημι φορτηγό και ένα άλλο κατεστραμμένο όχημα.

«Δεν είχε μείνει τίποτα από το όχημα», είπε στο CTV News. «Έβαλα σχεδόν τα κλάματα και κόντεψα να πάθω κρίση πανικού. Σαν να ένιωσα πολύ άρρωστος στο στομάχι μου». Η οδηγός φορτηγού Caroline Bleackley εντόπισε επίσης τη σκηνή της σύγκρουσης. «Έχω δει συγκρούσεις στο παρελθόν, αλλά όχι σαν αυτή, όχι αυτού του μεγέθους», είπε στο Winnipeg Free Press. «Υπήρξε μεγάλη ζημιά… Ήταν πολύ λυπηρό να το δεις».

Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρου της Υπηρεσίας Αεροπορικής Διάσωσης Shock Trauma (Stars) είπε ότι η σκηνή ήταν «σύμφωνη με τα παρόμοια μεγάλα περιστατικά στα οποία ανταποκριθήκαμε στο παρελθόν, όπως η τραγωδία με τον Humboldt Broncos, το περιστατικό στο James Smith Cree Nation .» Η υπηρεσία έστειλε στο σημείο 14 γιατρούς, παραϊατρικούς και νοσηλευτές καθώς και δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα.

Οι πολιτικοί αρχηγοί εξέδωσαν συλλυπητήριες δηλώσεις. «Οι καρδιές μας έχουν ραγίσει και οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες και τους αγαπημένους όλων των θυμάτων της φρικτής και καταστροφικής τραγωδίας κοντά στην πόλη του Κάρμπερι», δήλωσε η πρωθυπουργός της Μανιτόμπα, Χέδερ Στέφανσον, σε δήλωση. Οι σημαίες στην τοπική Βουλή της επαρχίας θα κυματίζουν μεσίστιες.

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε: «Τα νέα από το Κάρμπερι της Μανιτόμπα, είναι απίστευτα τραγικά. Στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα σήμερα και κρατάω τους τραυματίες στις σκέψεις μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο που νιώθουν όσοι έχουν πληγεί – αλλά οι Καναδοί είναι εδώ για εσάς».

πηγή newsbomb.gr

 

Back to top button