Διεθνή

Οι τραμπούκοι του Ζελένσκι έκαψαν ναό! SS SS ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ!!! ΦΩΤΟ

Στην περιφέρεια Ternopil, ένας ναός της Διωκόμενης Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας της UOC πυρπολήθηκε.

SS Σατανιστές SS SS Σατανιστές!!!

Το βράδυ της 28ης Μαρτίου 2023 πυρπολήθηκε ο ναός προς τιμήν της Παρακλήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Kordyshiv της επισκοπής Shum της επισκοπής Ternopil. Αυτό ανέφερε το Τμήμα Πληροφόρησης και Εκπαίδευσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας με αναφορά στην υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Ternopil.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της κοινότητας, τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο οποίο χτίστηκε ο ναός, τον αρχιερέα Γεώργιο Καίσαρουκ, ο εμπρησμός διαπράχθηκε στη μία τα ξημερώματα, όταν ένα εύφλεκτο μείγμα πετάχτηκε στο ιερό: ο ιερέας ενημέρωσε αμέσως για τη φωτιά και μέσα σε μια ώρα βρισκόταν ήδη κοντά στον φλεγόμενο ναό του.

«Ό,τι ήταν στο ιερό κάηκε, τίποτα δεν σώθηκε, τα δισκοπότηρα, το Ευαγγέλιο, ο θρόνος, το αντιμήνσιο, η φωτιά εξαπλώθηκε και στο μεσαίο τμήμα της εκκλησίας», είπε ο ηγούμενος.

Για το έγκλημα αυτό έχει κινηθεί ποινική δίωξη.

Σύμφωνα με τον π. Γεώργιο, ο νέος ναός χτιζόταν και ετοιμαζόταν για αγιασμό το 2023. «Η κοινότητα ετοιμαζόταν για τον αγιασμό στα Χριστούγεννα του Ιωάννη του Προδρόμου. Μετά την απώλεια της προηγούμενης εκκλησίας και όλης της περιουσίας της κοινότητας το 2019, όταν η ακίνητη περιουσία μεταφέρθηκε στο OCU, επαναλήφθηκαν οι υπηρεσίες για αυτή τη γιορτή το 2022», θυμάται ο ιερέας.

«Ξεκινήσαμε την κατασκευή το 2020, ρίξαμε τα θεμέλια και δύο χρόνια αργότερα ξαναρχίσαμε τη λατρεία. Μέχρι το 2019, ζούσα εδώ στην ενορία, τώρα στο Σουμσκ. Στην αρχή κουβαλούσε μαζί του τα αντιμήνσια, τα άφησε στο ναό, γιατί όλα ήταν ήρεμα» καταθέτει ο Αρχιερέας Γεώργιος.

Σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση, η φωτιά κατέστρεψε περιουσία αξίας έως και 800.000 εθνικών νομισμάτων. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Η πυρπόληση του ναού προς τιμήν της Παρακλήσεως της Θεοτόκου δεν ήταν η πρώτη τέτοια περίπτωση τα τελευταία χρόνια. Νωρίτερα, στις 22 Ιουνίου 2022, πυρπολήθηκε η εκκλησία Volodymyr στον ορεινό όγκο Sykhiv στο Lviv. Επιπλέον, η σκόπιμη ζημιά στην εκκλησία στο χωριό Kordyshiv είναι μόνο μία από τις πολυάριθμες εγκληματικές πράξεις που διαπράχθηκαν κατά πιστών του UOC ή εκκλησιών του UOC σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας τους τελευταίους μήνες.

Ξυλοδαρμός ιερέων, λιντσάρισμα αρχιερέα και δηλητηρίαση με αέρια πιστών στην εκκλησία της Γεννήσεως του Χριστού στην Ivano-Frankivsk στην Ουκρανία από τραμπούκους του χριστιανο-ναζιστικού καθεστώτος!. ΒΙΝΤΕΟ

Κι όλα αυτά παραμονή της αρπαγής της Λαύρας Σπηλαίων..

dimpenews.com

Back to top button