breaking newsΕλλάδα

Θα προσγειωθούμε στην πραγματικότητα για τη σύλληψη των 2 ή θα μείνουμε στο “συννεφάκι” μας;

Ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να γίνει γρήγορα η δίκη”, μεταδίδουν τα ΜΜΕ, έχοντας προφανώς την πληροφόρηση από κυβερνητικές πηγές. Καλό θα ήταν στο στόχο να προστεθεί και το να έχουν δίκαιη δίκη. Και τα δύο είναι μάλλον απίθανα στην σημερινή Τουρκία και στην Αθήνα υποθέτουμε ότι όσοι ασχολούνται με την υπόθεση πρέπει να το ξέρουν…

Εντύπωση επίσης προκαλούν οι πληροφορίες που λένε πως “πιέζουμε τους δικηγόρους να κάνουν τα πάντα ώστε να επισπευστεί η δίκη”! Οι δικηγόροι ως γνωστόν είναι Τούρκοι και δεν νομίζουμε ότι μπορούν να πιέσουν ακόμη και αν το ήθελαν…

Καλό θα είναι κάποιοι εδώ στην Αθήνα να προσγειωθούν στην πραγματικότητα γρήγορα. Είχαν ήδη μια ανώμαλη προσγείωση όταν διαψεύστηκαν παταγωδώς οι πληροφορίες για “γρήγορη επίλυση” του θέματος. Την περασμένη Παρασκευή πολλοί ήταν εκείνοι που ανέμεναν απελευθέρωση των στρατιωτικών μας τη Δευτέρα. Τώρα κι αυτοί δεν γνωρίζουν πότε και κυρίως πως θα λυθεί το ζήτημα.

Να τους επισημάνουμε ότι η πρακτική που έχει ακολουθήσει η Τουρκία σ΄ όλες τις περιπτώσεις ομηρίας στις οποίες έχει προχωρήσει είναι μία: μου δίνεις αυτό που θέλω, σου δίνω τον όμηρο! Με τη Γερμανία ζήτησε τον εκσυγχρονισμό των Leopard για να απελευθερώσει τον τουρκογερμανό δημοσιογράφο. Από τους Αμερικανούς ζητά πολλά περισσότερα: τον Γκιουλέν.

Υποψιαζόμαστε ότι κάτι θα ζητήσει και από εμάς ,με πιθανότερο αντάλλαγμα τους οκτώ στρατιωτικούς της…

Συνεπώς ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα για να μπορέσουμε και να την αντιμετωπίσουμε όσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε.

Διαφορετικά ας παραμείνουμε στο …συννεφάκι μας κι ας πέφτουμε απ΄αυτό ,κάθε τόσο έκπληκτοι. Το θέμα ήταν να μην τη πατήσουμε.

Και την πατήσαμε σαν μαθητούδια σε παιδική χαρά…

.militaire.gr

 

Back to top button