breaking newsΕλλάδα

Ραγδαίες Εξελίξεις: Στον «Αέρα» Η Δίκη Των Δύο Ελλήνων Στρατιωτικών

Παιχνίδι νεύρων από τη Τουρκία

Προς αναβολή οδεύει η εκδίκαση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που συνελήφθησαν στον Έβρο.

Οι δύο στρατιωτικοί επρόκειτο να δικαστούν σήμερα στην Ανδριανούπολη, κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι γονείς και συγγενείς τους έχουν ήδη φτάσει εκεί.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, η δίκη αναμένεται να αναβληθεί, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζονται οι λόγοι της αναβολής.

Οι δικηγόροι των Ελλήνων θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης της προφυλάκισής τους.

Το ελληνικό προξενείο έχει ορίσει δύο δικηγόρους, για τη νομική τους εκπροσώπηση, ενώ οι συγγενείς τους πέρασαν τα σύνορα, για να βρεθούν στο πλευρό τους, από νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας. Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της Ορεστιάδας στέκονται με κάθε μέσο που μπορεί να διαθέτουν στο πλευρό των δύο συλληφθέντων.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας, Β. Μαυρίδη και τις δηλώσεις που έκανε στον ΑΝΤ 1, οι γονείς των δύο στρατιωτικών θα δουν τα παιδιά τους για μία ώρα στη φυλακή, δεν θα μπορέσουν όμως να παραστούν στη δίκη, η οποία στην περίπτωση που γίνει θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Σε μια κλωστή κρέμεται η τύχη των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Αν τελικά πραγματοποιηθεί η δίκη, ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας ΕΠΟΠ Δημήτρης Κούκλατζης αναμένεται περάσουν το κατώφλι του δικαστηρίου της Αδριανούπολης. Και μάλιστα, υπό τη βαριά σκιά του Ταγίπ Ερντογάν.

Το κρίσιμο ζήτημα είναι εάν οι Τούρκοι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση θα διερευνούν το κατηγορητήριο με κατηγορίες περί κατασκοπείας.

Πάντως, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους δεν έχουν εντοπιστεί φωτογραφίες τουρκικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν υποψίες ότι πρόκειται για κατασκόπους.

Το δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει εάν οι δύο στρατιωτικοί θα αφεθούν ελεύθεροι έως τη δικάσιμο ή εάν θα παραμείνουν προσωρινά κρατούμενοι.

crashonline.gr
Back to top button