breaking newsΕλλάδα

Το ΝΑΤΟ έδωσε «χώρο» και τα τουρκικά ΜΜΕ έφτιαξαν κλίμα – Πληροφορίες για κλήσεις εφέδρων – H Tουρκία «κλείνει» το Αιγαίο

 

Όταν το ΝΑΤΟ ξεκινά λέγοντας «Αυτό είναι ένα θέμα, του οποίου η επίλυση εναπόκειται στην Ελλάδα και στην Τουρκία», περιορίσθηκε να πει, τηρώντας αυστηρή ουδετερότητα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε ερώτηση που του τέθηκε για το ζήτημα των δύο συλληφθέντων Ελλήνων στρατιωτικών, αποφεύγοντας καν να απευθύνει παραινέσεις, που θα ήσαν απολύτως συμβατές με τους περιορισμούς του ρόλου του, για ταχεία επίλυση του ζητήματος και για αποφυγή δημιουργίας εντάσεων τέτοιου τύπου μεταξύ των στρατών συμμάχων κρατών, τι θα πρέπει να περιμένουμε;

 

Kάτι πάρα πολύ σοβαρό έρχεται.

Οι ψευδαισθήσεις τελείωσαν.

Με αυτή την θέση όπως διατυπώθηκε από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, δόθηκε χώρος για τουρκική επίθεση στην Ελλάδα. Το λέμε πλέον ξεκάθαρα και το φωνάζουμε.

Το ΝΑΤΟ δεν θα πάρει θέση όπως δεν πήρε και τώρα.

 Ποντιοπιλατική ανθελληνική στάση, και μιλάμε για δύο Ελληνες στρατιωτικούς μέλη του ΝΑΤΟ και υποτίθεται σύμμαχοι.

Ο ίδιος ο ΓΓ εξέφρασε, μάλιστα, την «ευγνωμοσύνη» του ΝΑΤΟ απέναντι στη χώρα για τη συμβολή της στη «συλλογική ασφάλεια». «Ευχαριστώ την Τουρκία για αυτό», είπε χαρακτηριστικά. «Το ΝΑΤΟ παρέχει στήριξη στην Τουρκία», είπε και συμπλήρωσε: «Έχουμε αποστολές, στρατιωτικές παρουσίες στην Τουρκία».

«Είμαστε ευγνώμονες στην Τουρκία για τη στήριξή της στο ΝΑΤΟ. Δείχνουμε επίσης την αλληλεγγύη μας στην Τουρκία μέσω της παρουσίας του ΝΑΤΟ στη χώρα, η οποία έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, αντανακλώντας την αστάθεια και τις απειλές που αντιμετωπίζει η Τουρκία από νότια, από το Daesh, από την τρομοκρατία, ειδικά στο Ιράκ και στη Συρία».

Πάντως, όσον αφορά στη συμφωνία της Τουρκίας με τη Ρωσία για την αγορά δύο αντιπυραυλικών συστημάτων S-400, ο Στόλτενμπεργκ παρατήρησε ότι πρόκειται για «εθνική απόφαση». «Είναι εθνική απόφαση του καθενός από τους συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, οι στρατιωτικές δυνάμεις, στις οποίες θέλει να επενδύσει», σημείωσε.

.Η χώρα βρίσκεται σε «πορτοκαλί συναγερμό» εδώ και ημέρες ενώ όπως ενημερώσαμε σήμερα το πρωί, επικαιροποιούνται όλα τα σχέδια επιστρατεύσεως

H Tουρκία θα «κλείσει» το Αιγαίο με πολεμικά πλοία – Σε περιοχές που έχει δεσμεύσει η Αθήνα – Κλίμα από τουρκικά ΜΜΕ

 Απάντηση στις ασκήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο ετοιμάζεται να δώσει η Άγκυρα βγάζοντας τα πολεμικά της πλοία στις περιοχές όπου έχει η Αθήνα δεσμεύσει για τις ασκήσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», η Ελλάδα έχει δεσμεύσει για στρατιωτική άσκηση την περιοχή ανοιχτά της Εφέσου (Κουσάντασι) στη Σμύρνη, «γεγονός που θα φέρει τις δύο συμμάχους (του ΝΑΤΟ) ξανά αντιμέτωπες», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα έχει δεσμεύσει το βόρειο Αιγαίο από τη Θάσο μέχρι τα τουρκικά σύνορα.

Επίσης μία περιοχή δυτικά των στενών των Δαρδανελίων, που σημαίνει ότι η Ελλάδα πλησιάζει «επικίνδυνα» όπως αναφέρεται, τις τουρκικές ακτές, ενώ και μία τρίτη άσκηση θα γίνει δυτικά της Μυτιλήνης και νότια της Χίου, η οποία συνορεύει με το τουρκικό λιμάνι του Τσεσμέ.

Ειδικά η δέσμευση αυτής της περιοχής, που είναι πολύ κοντά στην Έφεσο της Σμύρνης, «δεν πρόκειται να αφήσει την Τουρκία χωρίς αντίδραση», σύμφωνα με τη «Τζουμχουριέτ», καθώς κλείνει τελείως την έξοδο των τουρκικών πλοίων από τον κόλπο του Σιγατζίκ (Sığacık) και το λιμάνι Λέβεδος της Σμύρνης.

Η Τουρκία σχεδιάζει επομένως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας, να «κλείσει» όλες τις παράκτιες περιοχές, κοντά στις οποίες η Ελλάδα έχει προγραμματίσει ασκήσεις, με πολεμικά της πλοία ώστε να εμποδίσει την προσέγγιση των ελληνικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Βατάν, απάντηση με πραγματικά πυρά ετοιμάζει το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας κατά της άσκησης ‘Ηνίοχος’ της Ελλάδας στο Αιγαίο που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 Μαρτίου μέχρι τις 30 Απριλίου

Η εφημερίδα Βατάν σχολιάζει πως η ένταση της ανατολικής Μεσογείου μεταφέρθηκε στο Αιγαίο ενώ ο πρόεδρος του τουρκικού ινστιτούτου ‘21ος Αιώνας’, Τζαχίτ Αρμαγάν Ντιλέκ, δήλωσε στην εφημερίδα ότι η ελληνική άσκηση αποτελεί πολιτικό μήνυμα και ότι η Ελλάδα προσπαθεί να τραβήξει το ενδιαφέρον από τη Μεσόγειο και να το μεταφέρει στο Αιγαίο.

Προσθέτει ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας αναφέρεται συχνά σε ‘μεγάλο ατύχημα’ και εκτιμά ότι είναι έτοιμη η ελληνική πλευρά για μια τέτοια αντιπαράθεση. Χαρακτηρίζει μάλιστα προκλητική τη στάση της Ελλάδας, λέγοντας ότι με την άσκηση κλείνει τις εξόδους της Τουρκίας στα διεθνή ύδατα από το Αιγαίο.

Στο στόχο οι Οινούσσες

Την ευθεία καταγγελία ότι οι Έλληνες έχουν δημιουργήσει κέντρο Τούρκων αντικαθεστωτικών που έχουν διαφύγει της σύλληψης από την Τουρκία, κάνει ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, Ümit Yalım.

Στο τελευταίο του «χτύπημα» όπως δημοσιεύεται στον τουρκικό τύπο, υποστηρίζει ότι οι νήσος Οινούσσες, (Koyun Adası), απέναντι από τις τουρκικές ακτές, έχει μετατραπεί σε κέντρα διαφυγής Τούρκων πραξικοπηματιών που κατάφεραν να ξεφύγουν από την σύλληψη στην Τουρκία.

«Ερχεται πολεμική κρίση στο Αιγαίο»!

Με ένα εμπρηστικό πρωτοσέλιδο τίτλο η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, σχολιάζοντας την ελληνική άσκηση το Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο τονίζει πως έρχεται… πολεμική κρίση στο Αιγαίο και πως η Τουρκία δεν θα αφήσει αναπάντητη την ελληνική πλευρά να επισημοποιήσει την ένωση της ελληνικής ΑΟΖ με την κυπριακή.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η Ελλάδα έχει κλείσει με δικές της ασκήσεις πολλά κομβικά σημεία στο Αιγαίο για την Τουρκία, με προφανή την πρόθεση να αποκλείσει την Τουρκία από την ελεύθερη διέλευση των πλοίων της στην περιοχή.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Milliyet, η κίνηση αυτή του Έλληνα αρχηγού ΓΕΣ ανεβάζει την ένταση μεταξύ των δυο χωρών στον Έβρο.

Το ανθελληνικό κλίμα συνεχίζεται και αυτή την φορά αφορμή έδωσε η παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ στην συνοριακή περιοχή του Έβρου, εκεί όπου συνελήφθηκαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί από την τουρκική περίπολο.

Στο στόχο και το Αγαθονήσι

Η τουρκική εφημερίδα Yenicag  με ένα προκλητικό άρθρο του δημοσιογράφου Αχμετ Τακάν, που φέρει τίτλο  «Binali Bey … Η ελληνική σημαία κυματίζει στο τουρκικό έδαφος …» αμφισβητεί την Ελληνικότητα του νησιού αναφέρει το Kalymnos-news.gr

Ο Τούρκος δημοσιογράφος απευθυνόμενος στο Τούρκο Πρωθυπουργό Binali Yildirim, κάνει αναφορά στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2018 στο ακριτικό νησί για την 70η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου  με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην εκδήλωση, με λεπτομέρειες από το δημοσίευμα μας που μπορείτε  να δείτε πατώντας εδώ.

Κάνει αναφορά στο Δήμαρχο Αγαθονησίου Ευάγγελου Κόττορου και το Διευθυντή του Σχολείου Κωνσταντίνου Κουγιουμτζίδη και σε όσους κατέθεσαν στεφάνια, χρησιμοποιώντας και τις φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του, στον Πρόεδρο Ερντογάν, στον Πρωθυπουργό και τους  Υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας της Τουρκίας,  λέγοντας ότι παρακολούθησαν τους τουρίστες ως τουρίστες, ενώ το Αγαθονήσι ,στην τουρκική γη όπως την χαρακτηρίζει, γινόταν εκδήλωση με ελληνικές σημαίες.

Κλείνοντας το προκλητικό του άρθρο, αναφέρεται στην αντίδραση του πρώην Γ.Γ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας και για κάποιο συμβάν

Στη συνέχεια παραθέτει χάρτες αναφέροντας ότι δείχνουν ξεκάθαρα ότι το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία και το όνομα του είναι γραμμένο στα τουρκικά.

Δείτε το δημοσίευμα στην τουρκική εφημερίδα.

.pentapostagma.gr. .pentapostagma.gr

Back to top button